Текущее время: 17 май 2025, 09:36

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 29 авг 2011, 14:47 
Постоялец

У моего знакомого возникла такая ситуация
Дело происходило на знаменитом Кольце в г. Василевка на трассе Харьков-Симферополь
в Запорожской обл. Так как товарищ не может зарегистрироватся (нет кнопки регистрации) я выложу его текст

Вобщем попал я в неприятную ситуацию прошу совет.

Ехал вчера вечером как обычно с семьёй от тёщи домой. Возле стационарного поста в Васильевке остановился на кругу и стоял пропуская транспрт двигающийся я по главной дороге с юга на север (моё дальнейшее направление движения - севрое).

Пропустив транспорт я начал движение вперед с намереньем перестроения в крайнюю правую полосу дороги проходящей с юга на север, в этот момент из за поворота (по плану выходит расстояние 150м) в крайней левой полосе появился автомобиль такси с включённым левым поворотником (со слов таксиста за кругом он намеревался повернуть налево). В процессе движения уже освободив крайнюю левую полосу, я услышал звуковой сигнал и сразу же был остановлен сотрудником ДПС.

Инспектор ДПС написал заявление от имени такиста о том что ему не предоставили преимущество в движении и он был вынужден изменить направление движения и скорость, таксист подписал и был вписан в протокол как свидетель.

Был оформлен протокол про административное правонарушение ч.4 ст.122 - "... при проїзді перехрестя не надав перевагу в русі автомобілю ланос АР... при цьому скоїв аварійну ситуацію".

На посту установлены стационарные камеры видеонаблюдения, но видеозапись мне продемонстрировать отказались сказали им достаточно заявления таксиста, а видео если будет необходимость продемонстрируют в суде. Я попросил вписать в протокол свидетеля с моей стороны - жену, которая находилась в авто. Инспектор убеждал меня что жена не может быть свидетелем, а если я так хочу то в суд пусть явится и даёт показаия потом. Во время моего звонка чтоб она подошла с авто к посту для внесения её как свидетеля инспектор пвисал вторым свидетелем находившегося в помещении поста другого ДПС-ка и сказал что всё свидетелей писать больше некуда.

В пояснениях я написал "с протоколом не согласен, до такси было достаточно места, которое не вынудило его изменить скорость и направление движения. С моей стороны свидетели не были зафиксированны несмотря на мою просьбу ФИО".

Учитывая что это город действовало ограничение 60 км/ч, а при приближении к посту стоят ещё и дополнительные знаки 40км/ч и 30 км/ч то водитель такси явно превышал скоростной режим, а возможно просто подстава и я вобще не созбавал ему помех. Т.к. у моего родственника 2 недели назад на том же месте с такси произошла аналогичная ситуация.

Что предпринять?
Изображение

Схема событий в момент начала движения (зелёный я, красный таксист, фиолетовый - прочий транспорт)

р.с. при составлении протокола я включил диктофон. Там слышно что отказывались вписать моего свидетеля, и вписали своего, а так же то что водитель такси заявил что я даже не остановился чтобы его пропустить (а я стоял, следовательно когда он показался из за поворота я уже начал движение убедившись в отсутствии транспорта)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2011, 15:05 
Борец

ситуация схожа
viewtopic.php?f=84&t=10864
готовь к суду ходотайство с объяснением, там же изложи объяснения своих свидетелей, так же при аварийке ДОЛЖЕН быть потерпевший, а есть только СВИДЕТЕЛЬ, так же, если реально таки не нарушал, то проси предоставить видеозапись с камер.
ещё про потерпевшего- ему должна быть доставлен: материальный или моральный вред...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2011, 15:36 
Постоялец

Ситуация эта произошла с нашим общим знакомым.

Что интересно, некоторое время назад на этом же месте тормознули также его тестя.. так же с таксистом.
Похоже на отработанную подставу, так что будьте осторожны, кто проезжает там.
На всякий случай. номер такси Ланос АР4723ВВ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2011, 15:48 
Постоялец

Jammm писал(а):
номер такси Ланос АР4723ВВ

ну так в чем тогда проблема - заявление в прокуратуру на действия ГАИ (подставу), если постоянно один и тотже таксист

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2011, 16:14 
Борец

пишіть на ім"я начальника ВДАІ, інспектор якого склав протокол, заяву:

Начальнику ВДАІ м.ХХХХХ

гр. ХХХХХХХ Х.Х.
прож.

ЗАЯВА

28.08.2011 р., близько ХХ год., ХХ хв, рухаючись у власному автомобілі ХХХХХХХ, д/н ХХХХХХХ був зупинений інспектором ДПС ХХХХХХХ Х.Х., який звинуватив мене в ненаданні переваги в русі автомобілю д\н ХХХХХХ на перехресті а\д ХХХХХХ-ХХХХХХ та ХХХХХХХ-ХХХХХХХ та склав відносно мене протокол про адміністративне правопорушення по ч.4 ст. 122 КУпАП. На вказаному перехресті розташовані стаціонарні камери відеофіксації по нагляду за виконанням правил дорожнього руху. Тож відеозапис з камер спростовує або підтверджує в моїх діях склад адміністративного правопорушення.
Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи; ці дані встановлюються, крім іншого, показаннями технічних засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху.
Відповідно до ст. 268 КУпАП, особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право знайомитись з матеріалами справи.
Враховуючи, що відеозапис з вказаних відеокамер має істотне значення для повного, всебічного та неупередженого розгляду справи про адміністративне правопорушення, керуючись ст. 268 КУпАП,
ПРОШУ:
Надіслати за вказаною адресою відеозапис з вказаних камер з моменту в"їзду мого автомобілю на перехрестя, до моменту виїзду з нього.

ДОДАТКИ:
чистий DVD диск.

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 авг 2011, 09:16 
Борец

Вот мой образец информационного запроса ИМЕННО ИНСПЕКТОРУ!!! поправьте по свой случай...

Службовій особі в лиці
ІДПС ВДПС м. Дніпропетровська
прапорщику міліції
Русскіх Вадиму Вікторовичу
49000, м. Дніпропетровськ, вул. Красна 2-а
тел.: 776-08-88 45-23-17
інші засоби зв’язку невідомі

Від: _______________________________
Адреса: _______________________________

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ
Щодо протиправних дій інспектора ДАІ Русскіх Вадима Вікторовича при з’ясуванні матеріалів справи при притягненні до адміністративної відповідальності.

15 квітня 2011 року о 18 год. 15 хв. я керував власним автомобілем ВАЗ 2101
д/н ______ у напрямку пр. ім. газети “Правда” рухався по вулиці Богдана Хмельницького. При під’їзді до перехрестя з вул. Косіора, я знаходився у правому раді і мав намір повернути до вул. Косіора, я увімкнувши сигнали повороту праворуч і зайняв чергу перед світлофором. Дочекавшись ввімкнення зеленого світла, я почав рух і повернув на вул. Косіора, рухаючись за автомобілем, який був переді мною.
Проїхавши приблизно 150 метрів, Ви мене зупинили і відрекомендувалися як ІДПС ВДПС м. Дніпропетровська прапорщик міліції Русскіх Вадим Вікторович.
Як виявилось причиною зупинки, за Вашою думкою та згідно з Ваших слів, стало порушення мною вимог пункту 16.2 Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність згідно ч.2 ст. 122 КУпАП
На мої заперечення стосовно того, що я не вчиняв дій, які порушували б Правила дорожнього руху України, а навпаки виконував Правила щодо проїзду перехресть та проїзду пішохідних переходів, зокрема п. 16.2 Правил, де вказано наступне: п. 16.2 «На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам,які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку» Вами доказів мого, нібито, порушення мені пред'явлено не було.
Ви склали протокол про адміністративне правопорушення ВА1 № 175756 від 15.04.2014 р. (копія додається). В протоколі Ви зазначили, що я не зупинився перед зеброю пішохідного переходу, не надавши дороги пішоходу (з дитячою коляскою), що не відповідає дійсності. Я запропонував Вам зупинити вказаного пішохода, але Ви відмовився зупиняти його (його не було) і внести до протоколу.
Не зважаючи на мої заперечення, про що було вказано в протоколі, і врахувавши тільки свої думки достатніми, Ви прийняли рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі ___ грн., та винісли постанову серія _____________ по справі про адміністративне правопорушення від 15 квітня 2011 року (копія додається).
Слід вказати на те, що протокол у справі про адміністративне правопорушення та постанова не відповідають вимогам стст.251, 256, 280 КУпАП України. Це випливає з самого складу зазначеного правопорушення та обсягу доказів, які наявні у протоколі та постанові. Так, у протоколі та постанові немає даних пішоходів, яким нібито було створено перешкоду та небезпеку. Між тим, у відповідності до ст. 269 КУпАП така особа є потерпілим по справі, або, принаймні, у відповідності до ст. 272 КУпАП є свідком. У відповідності до ст. 256 КУпАП дані цих осіб є відомостями, які мають обов’язково, при наявності свідків та потерпілих, зазначатися в протоколі. (Сам характер порушення ПДР, про яке йде мова, говорить про неможливість його вчинення без потерпілих або свідків.) У відповідності до ст. 251 КУпАП, пояснення цих осіб є доказами по справі. Неприлучення до справі не тільки пояснень, але й даних потерпілих та свідків грубо протирічить ст. 256 КУпАП та призводить до відсутності в справі передбачених законом доказів. обов’язок дослідити всі обставини у справі, дослідити усі докази, до яких належать і пояснення свідка згідно ст.272 КУпАП, покладено на інспектора ДАІ згідно ст. 279 КУпАП.
В якості свідка Ви, взявши протокол, з поясненнями після його складання, вписали свого напарника – Білого Олександра Олексійовича, адреса: м. Дніпропетровсь, вул. Троіцька 2а (з протоколу).
Згідно наказу №77 МВС України від 26.02.2009 п. 4.2. До протоколу про адміністративне правопорушення долучаються - письмові пояснення свідків правопорушення, у разі їх наявності. Свідчень Білого О.О. я не бачив взагалі, і впевнений в тому, що їх не було зовсім. Відповідно до ст. 268 КПаП - особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи…. З Письмовими поясненнями свідка Ви мене не ознайомили, чим порушили вимоги ст. 268 КПаП. Отже я приходжу до висновку, що доказів, які б мали доказувати нібито мою вину, не має і бути не може.
Відповідно ст. 9 Закону України “Про інформацію” - всі громадяни України, юридичні особи і державні органи мають право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення та зберігання відомостей, необхідних їм
для реалізації ними своїх прав, свобод і законних інтересів, здійснення завдань і функцій.
Реалізація права на інформацію громадянами, юридичними особами і державою не повинна порушувати громадські, політичні, економічні, соціальні, духовні, екологічні та інші права, свободи і законні інтереси інших громадян, права та інтереси юридичних осіб. Кожному громадянину забезпечується вільний доступ до інформації, яка стосується його особисто, крім випадків, передбачених законами України.
Згідно ст. 1 Закону України “ Про доступ до публічної інформації ” - публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.
Згідно ст. 3 Закону України “ Про доступ до публічної інформації ” - право на доступ до публічної інформації гарантується обов'язком розпорядників інформації надавати та оприлюднювати інформацію ….
Згідно ст. 4 Закону України “ Про доступ до публічної інформації ” - доступ до публічної інформації відповідно до цього Закону здійснюється на принципах прозорості та відкритості діяльності суб'єктів владних повноважень.
Згідно ст. 10 Закону України “ Про доступ до публічної інформації ” - кожна особа має право знати у період збирання інформації, але до початку її використання, які відомості про неї та з якою метою збираються, як, ким і з якою метою вони використовуються, передаються чи поширюються. Розпорядники інформації, які володіють інформацією про особу, зобов'язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується
Згідно ст. 13 Закону України “ Про доступ до публічної інформації ” - Ви, визначені як розпорядник інформації, тобто: Ви є суб'єкт, що здійснює владні управлінські функції відповідно до законодавства та рішення якого є обов'язковими для виконання.
Згідно ст. 14 Закону України “ Про доступ до публічної інформації ” - розпорядники інформації зобов'язані оприлюднювати інформацію про свою діяльність та прийняті рішення, а також надавати достовірну, точну та повну інформацію …
Згідно ст. 19 Закону України “ Про доступ до публічної інформації ” - запит на інформацію - це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.
Згідно ст. 20 Закону України “ Про доступ до публічної інформації ” - розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
Відповідно ст. 40, Конституції України, усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Керуючись ст. 3, 4, 10, 14, 20Закону України “Про доступ до публічної інформації ” прошу письмово повідомити мене, про наступне:
• Чому Ви проігнорували моє прохання зупинити свідка, якому я ніби то не надав дорогу, і не вписали його в протокол, якщо він існував;
• Чому Ви відмовили мені, згідно ст. 268 КПаП, в ознайомленні з матеріалами справи;
• Чому Ви, порушуючи Наказ №77 МВС України від 26.02.2009 п. 4.2, залучили в якості свідка і не взяли з нього письмових пояснень, свого напарника;

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 авг 2011, 09:19 
Борец

Еще при написании иска вставьте такие строки (кто-то выложил на форуме, мегареспект ему ...):

Натомість, відповідач, надавши водію для підпису протокол, у якому були незаповнені графи стосовно свідків правопорушення, відмовив у залученні свідками осіб, які були у машині, оскільки, на його думку, це були заінтересовані особи. При підписанні протоколу водій, щоб не залишати незаповненими ці рядки, почав робити прочерки. Але встиг лише прокреслити графу «Свідок 1». Відповідач же відібрав протокол та покликав напарника, щоб той розписався як свідок. Оскільки графа «Свідок 1» вже була з прочерком, то Моторов М.Ю. було вписано як «Свідок 2».
Саме таке заповнення граф («свідок 2» при незаповненому «свідок 1») свідчить про те, що так було насправді.
Такі дії є порушенням ст.19 Конституції України: перебуваючи при виконанні і Селезньов Д. В., і Моторов М.Ю. як посадові особи органу державної влади повинні діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Права та обов’язки працівників органів міліції передбачені статтями 10, 11 Закону України "Про міліцію". При чому статті 10-11 цього закону не передбачають права чи обов’язку виступати свідками під час виконання службових обов’язків.
Інструкцією №111 забороняється використовувати особовий склад підрозділів ДПС для виконання завдань, що не входять до кола їх службових обов’язків – п.2.6.
Відповідно до ст.20 Закону України «Про міліцію» ніхто не має права покласти на працівника міліції виконання обов’язків, не передбачених чинним законодавством.
А під час зупинки позивача Моторов М.Ю. виступав саме як працівник міліції, тому він не може бути визнаний неупередженою особою. Працівник ДАІ при виконанні службових обов’язків не може бути одночасно і свідком, і здійснювати обвинувачення, оскільки це є дві різні процесуальні дії.
Наприклад, у п.4 Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду, затв. постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2008 р. №1103 визначено прямо, що «не можуть бути залучені як свідки працівники міліції або особи, щодо неупередженості яких є сумніви.» Іншого порядку визначення кола свідків при встановленні адміністративних правопорушень не встановлено. Отже, норми зазначеної Постави КМУ можуть застосовуватися з огляду на приписи ч.7 ст.9 КАС України як аналогія закону.

Про свідка
Крім того, до протоколу АЕ №412570 від 21.05.2011 та до пояснень внесено неправдиві дані стосовно свідка: як місце його проживання зазначено адресу, за якою знаходиться юридична особа, та при цьому не зазначено, що це адреса місця роботи - ВДАІ з ОАТ міста Кривого Рога. Такі дії свідчать про намагання приховати службове становище свідка через усвідомлення того, що при виконанні службових обов’язків працівник ДАІ не може бути свідком.

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 12:26 
Постоялец

Товарищу сегодян позвонили из Васильевки гайцы, дальше цитирую:

Цитата:
Сегодня позвонили с Васильевки. Предложили такой вариант - по результату суда будет постанова на минимальный штраф, которую оплатит ГАИ. Сказали вызовут в суд, где мне вручат постанову о минимальномвозможном штрафе в 680грн к которой будет сразу подколона квитанция о проплате и вернут в суде права. Такое возможно? Не совсем понимаю механизм. Права вобще в суде возващают или где? Соглашаться?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 12:28 
Постоялец

Мое мнение по этому поводу:
1. ты согласишься признать свою вину. суд пройдет а штраф останется на тебе, и права не выдадут пока не заплатишь штраф.
2. возможно в прошлом, уже были суды и оспаренные протоколы по подобному делу, где фигурировал этот же таксист как свидетель или потерпевший и его машина... (что в суде станет подозрительным и будет плюсом в твою пользу)
3. оплатить штраф должен по документам именно ты, а не какой то гаишник, иначе, то будет доказательством в соучастии преступления, а это уже уголовный кодекс... тебя потом могут прижать и будешь рабоатть долго на дядю.

выхода два:
1. согласиться, но по такому плану: они тебе передают деньги на штраф и права. ты идешь в суд, признаешь вину, потом идешь и оплачиваешь штраф.
2. не соглашаться и привлечь их всех!!!

и не считается ли это: давлением/подкупом на свидетеля, фабрикацией дела, служебным подлогом со стороны ГАИ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 15:29 
Борец

Jammm писал(а):
2. не соглашаться и привлечь их всех!!!

Только так и не иначе! Коль гаишники пошли на предложенный вариант - однозначно, у них рыльце, нет, рыло в пуху!
Требовать фото-видеодоказательства, ходатайствовать о проверке "таксиста" о причастности к другим таким "свидетельствам". Если выплывет даже одно - 100% можно говорить о подставе!

Если товарищ согласится на предложение гайцов - не факт, что они проплатят и отдадут права. И потом, как они могут быть уверены, что суд вынесет "минимальный штраф"?

Взяток - 0 (хрен им!)
Аварий - 0 (тьфу-тьфу-тьфу)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 15:52 
Постоялец

Товарищ решился - будет идти до конца, по варианту №2!

Есть ли смысл пока ждет суда написать заяву еще и в прокуратуру, если есть, то на что в ней делать акцент, о чем просить?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 17:00 
Борец

Jammm
записи разговора нету?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 17:16 
Борец

Jammm писал(а):
Есть ли смысл пока ждет суда написать заяву еще и в прокуратуру, если есть, то на что в ней делать акцент, о чем просить?

Смысл есть всегда, писать о том что видно невооруженным глазом - отказ вписать свидетелей, ГАИ как свидетель + шантаж по телефону

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 19:38 
Борец

Jammm писал(а):
Товарищу сегодян позвонили из Васильевки гайцы, дальше цитирую:

Цитата:
Сегодня позвонили с Васильевки. Предложили такой вариант - по результату суда будет постанова на минимальный штраф, которую оплатит ГАИ. Сказали вызовут в суд, где мне вручат постанову о минимальномвозможном штрафе в 680грн к которой будет сразу подколона квитанция о проплате и вернут в суде права. Такое возможно? Не совсем понимаю механизм. Права вобще в суде возващают или где? Соглашаться?

З якого дива подзвонили? Він якісь документи кудись відправляв? Відеозапис отримали?
Товарищ правильно зробив, що обрав пункт №2. Просто треба завжди пам"ятати, що ті 680грн що заплатять дайці за штраф - вони заплатять не з свого карману, а відберуть в твого сусіда.

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 19:49 
Борец

+ если не дай Бог повтор в течении года, то про права точно можна будет забыть на некоторое время

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа