29 березня я їхав на власному автомобілі «Мазда-Кседос», державний номер 63022 КН, по Набережному шосе у м. Києві вбік центру міста. Звернув на Паркову Алею, перетнувши дорогу на зелене світло. Переді мною їхав мікроавтобус. Він включив лампочку повороту направо і почав гальмувати. Я їхав по правій смузі лівіше мікроавтобуса, оскільки він уже прийняв правіше до узбіччя, та раптом водій мікроавтобусу, не включивши лампочки повороту наліво, виїхав на дорогу просто переді мною. Щоб уникнути зіткнення, я взяв трохи вліво, виїхавши на смугу зустрічного руху, яка у той час була порожня, а коли мікроавтобус проїхав далі, знову зайняв праву смугу.
Постовий ДАІ, який стояв нагорі, не бачив, що саме трапилось. Він мене зупинив і повідомив, що я порушив правила руху, здійснивши обгін у межах дії знаку «Обгін заборонено». Я намагався пояснити, що обгону не робив і правил не порушував, а просто взяв трохи лівіше, щоб уникнути зіткнення з мікроавтобусом, який раптово виїхав переді мною. Але марно: мабуть, постовому треба було виконувати план по складенню протоколів. Він дав мені протокол, де вказав, що я порушив правила дорожнього руху. Я написав у протоколі, що правил не порушував і відмовився прийняти документ про те, що мене штрафують на суму більш як 500 грн., щоб був наступного разу більш зговірливим.
Будь ласка, допоможіть скласти апеляцію до суду.
Мій телефон: (066) 793-11-79.
З повагою,
Бездверний Сергій Іванович
|