Текущее время: 22 июл 2025, 02:42

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Эта тема закрыта, Вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 7 ] 
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 17 мар 2011, 20:39 
Постоялец

хотелось бы знать как себя вести в следующих ситуациях.
1 - остановка - причина - машина в угоне - частая отмазка ДПС
Требуешь документы, что машина в угоне - ответ - служебные документы не покажу
2 - Где написано, что такое досмотр и когда он производится (интересует момент проверки номерных знаков под капотом)

Вернуться наверх

Заголовок сообщения: Re: Need help
СообщениеДобавлено: 17 мар 2011, 21:09 
Борец

Цитата:
хотелось бы знать как себя вести в следующих ситуациях.
1 - остановка - причина - машина в угоне - частая отмазка ДПС
Требуешь документы, что машина в угоне - ответ - служебные документы не покажу

Порадив би Вам поступать наступним чином:

1.Якщо складають протокол на підставі «операція БРАКОНЬЕР,ДОКУМЕНТ та ін.»-спочатку звоніть на гарячу лінію і запитайте чи дійсно проводиться операція,якщо підтвердять що «ТАК» запитайте з якого і по яке число проходить операція,а потім вимагайте щоб інспектор вніс ці дані до протоколу,тобто строки проведення операції.

2.Якщо інспектор ДАІ дозволить собі коїти злочинні дії по відношенню до Вас, не треба дзвонить у всякі там "доверия"- дзвоніть 102.Як мінімум, при розгляді і оформленні Вашої справи, з*явится більше об*єктивності,а заодно можна і пробить інфу по «спецопераціях» та інше,а головне що всі розмови-записуються.

Цитата:
2 - Где написано, что такое досмотр и когда он производится (интересует момент проверки номерных знаков под капотом)

1.На вимогу пред’явить вміст багажника(чи салона)-вимагати пояснення причин досмотра ТЗ (відповідно до пп. «в» п.2.14 ПДР).

2.Якщо вимоги досмотра продовжуються-вкажіть працівнику ДАІ що осмотр,досмотр,або обшук ТЗ проводиться тільки у випадках адміністративного затримання і затримання осіб які запідозрені в скоєнні злочину і попередьте що всі дії які збирається виконати інспектор ДАІ своїми руками,вимагають присутності двох свідків і обов’язкового складення протокола осмотра,досмотра чи обшуку (відповідно до ч.ч. 4,5. ст. 264 КУпАП , цитата: «про особистий огляд,або огляд речей складається протокол, або про це робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення або в протоколі про адміністративне затримання». та відповідно до ст.ст.181,188,190,191 КПК України.

3.Запропонувати скласти протокол адміністративного затримання,або протокол затримання за підозрою в скоєнні злочену і вимагати зачитать і роз’яснити вам права затриманого,вручить вам протокол про їх роз*яснення (відповідно до ч.8 ст.5 Закона про міліцію)

4.Передзвонити по телефону довіри Департамента ДАІ МВС України 8(044)272-46-59,а також мати інші регіональні телефони і повідомити про намір провести незаконний досмотр ТЗ.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 18 мар 2011, 00:27 
Борец

ОСМОТР-визуально осмотреть без заглядывания внутрь;
ДОСМОТР- осмотр салона, багажника ничего не трогая;
ОБЫСК- осмотр салона,багажника , вещей руками.(проводится только с разрешения суда,прокурора при возбуждении уголовного дела).ст 183,184 УПК.

ПДР:

2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:
в) дати можливість оглянути транспортний засіб відповідно до законодавства за наявності на те законних підстав.

Громадянським Кодекс:

Стаття 311. Право на недоторканність житла

1. Житло фізичної особи є недоторканним.
2. Проникнення до житла чи до іншого володіння фізичної особи, проведення в ньому огляду чи обшуку може відбутися лише за вмотивованим рішенням суду.

Тобто "оглядати" повинні тільки ззовні, не проникаючи "до іншого володіння фізичної особи".

продовження може бути приблизно таким:

Начальнику ВДАІ в Кіровоградській області
............................................................

Інформаційний запит

Звернутися з цим запитом до Вас мене змусили наступні події, які сталися на вул.Полтавській в м. Кіровограді.

10.10. 2010 року близько 19 год. 57 хв. я рухався автомобілем МОИМ, державний номерний знак МОЙ, з швидкістю близько 60 км/год по вул. такой-то в м.Кіровоград, не виконуючи будь-яких маневрів, з паском безпеки, не створюючи перешкод іншим учасникам руху та сумлінно виконуючи інші вимоги Правил дорожнього руху. В цей час я був зупинений інспектором ДПС Гасленко Юрієм Володимировичем, № жетону КД0211. Інспектор безпідставно зупинив мене та безапеляційно заявив, що характер мого руху викликав в нього підозру. Я запитав інспектора, яким саме чином я рухався, що викликав його підозру, на що знов отримав ту саму відповідь. Після цього він зажадав, щоб я передав йому документи для перевірки, що я, керуючись чинним законодавством, і зробив. В той же час я повідомив інспектора, що такий надуманий привід для зупинки є протизаконним. Але інспектору було байдуже щодо моїх слів.
Отримавши мої документи, інспектор сказав, щоб я відкрив капот для звірки номерів агрегатів. Я відповів, що вже більше двох десятків років всі автомобілі, що виробляються в Німеччині, комплектуються спеціальною табличкою, яка дублює номер кузова та розміщена під вітровим склом саме для зручності перевірки. Інспектор все ж наполягав на тому, щоб подивитися ці номери безпосередньо під капотом. Керуючись чинним законодавством, я надав інспектору таку можливість, запитавши при цьому, чи знає він, де саме розміщений цей номер і чи зможе мені його показати. Інспектор відповів ствердно і став наполягати, щоб я вийшов з машини та власноруч відкрив кришку капоту.
Після цього я вийшов з машини та підняв кришку капоту. Інспектор декілька секунд замислено подивився в підкапотний простір та сказав мені, щоб я зачиняв кришку капоту. На моє питання про те, де ж він побачив номер, він відповів, що побачив все, що хотів. До того ж, інспектор всіляко перешкоджав мені вести відеозапис своїх дій та казав, що я чиню незаконно.
Ця ситуація дуже мене морально вразила. Особливо враховуючи той факт, що під час всього цього в моєму автомобілі находився неповнолітній син, який бачив, що представник влади, який до того ж носить форму міліції, може без будь-яких підстав, керуючись надуманими власними приводами порушувати закони України.
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема:
обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;
вільним доступом суб'єктів інформаційних відносин до статистичних даних, архівних, бібліотечних і музейних фондів;

Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу письмово надати відповідь на такі питання:

1. Як я, як законослухняний громадянин України, повинен керувати автомобілем, якщо прямолінійний рух з дозволеною швидкістю без будь-яких маневрів викликає підозру у інспектора ДАІ? Чи є якісь рекомендації, окрім Правил дорожнього руху, які треба виконувати, щоб уникнути таких підозр?

2. Чи є достатньою причиною для зупинки транспортного засобу лише власна думка інспектора, що прямолінійний рух з дозволеною швидкістю без будь-яких маневрів викликає підозру? І згідно якої норми чинного законодавства України?

3. Якщо метою інспектора за будь-яких обставин змусити мене вийти з автомобіля була перевірка мене на стан сп’яніння, то чи не є це свідченням непрофесійних дій інспектора, який не в змозі визначити це в досить тривалій розмові, під час якої він дуже низько схилявся до відкритого вікна (я при цьому не відвертався, не видмухував повітря в іншій бік і т.і.)?

4. Якщо інспектор дійсно хотів перевірити номер кузова, чи не достатнім для його професійних навичок було подивитися на табличку під вітровим склом? З якою метою він хотів подивитися в підкапотний простір, навіть не уявляючи де саме шукати номер кузова? І чи не свідчить це про повну відсутність таких навичок?

5. Керуючись якими законами України інспектор забороняв вести відеозйомку його протиправних дій?

6. Чи є протизаконне перешкоджання веденню мною відеозйомки протиправних дій інспектора утиском з боку правоохоронця моїх прав, гарантованих Конституцією України?

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 18 мар 2011, 00:29 
Постоялец

Ребята, как часто вам удавалось получить адекватный ответ на гарячей линии?

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 18 мар 2011, 00:42 
Борец

Fazan писал(а):
Ребята, как часто вам удавалось получить адекватный ответ на гарячей линии?

на гарячі лінії сидять такі ж самі беспредельщики що і стоять на дорозі з полосатими палками тому й пропоную:

Якщо інспектор ДАІ дозволить собі коїти злочинні дії по відношенню до Вас, не треба дзвонить у всякі там "доверия"- дзвоніть 102.Як мінімум, при розгляді і оформленні Вашої справи, з*явится більше об*єктивності,а заодно можна і пробить інфу по «спецопераціях» та інше,а головне що всі розмови-записуються.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 18 мар 2011, 01:04 
Борец

1. Тема - боян, юзаем поиск.
2. Название темы нужно уточнить, иначе топик будет закрыт

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 18 мар 2011, 12:34 
Борец

psics писал(а):
хотелось бы знать как себя вести

пользоваться поиском и учится создавать нормальные темы, после прочтения правил раздела.

ЗАКРЫТО

Вернуться наверх

Начать новую тему Эта тема закрыта, Вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 7 ] 

Часовой пояс: UTC + 2 часа