Текущее время: 20 июл 2025, 20:13

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 11:19 
Постоялец

Ситуация: остановился подобрать знакомого, который стоял на остановке. Но остановился не в кармане, а протянул чуть дальше. 30 метров, возможно, не выдержал - ну чтоб он далеко не бежал... И тут в эти считанные 10 секунд нарисовались стражи дорожного порядка и в результате протокол на 300 рэ... Как назло аудио/видео фиксации сделать не удалось... Подскажите, есть ли шансы успешно обжаловать? То, что просто так я с кровными не росстанусь - это понятно, ведь ни понятых, ни других доказательств нарушения предоставлено не было, схема не составлялась, расстояние не замерялось...

Всем хорошего дня и, вообще, удачи!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 11:45 
Борец

Они замер линейкой делали? Елси не делали, то в сад. + зависит от того, что ты написал в протоколе.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 11:48 
Постоялец

выложи протокол сюда, и делай админ.позов по примеру который есть в памятке

Renault Clio Symbol + Pioneer DEH-P88RS-2, MB Quart RSI-216, JL Audio 500/1, JL Audio 300/4, JL Audio 10W3v2

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 15:10 
Постоялец

хм..оперативненько, спасибо за проявленное участие... Отсканить только вечером смогу. И еще одно (не хочу казаться наглым), но можно ли рассчитывать на какие-то бонусы в той или иной форме в данной ситуации чернобыльцу - инвалиду 2 группы, участнику боевых действий?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 15:12 
Постоялец

А они сертифікованою рулеткою міряли до знака (не до кормана). У нас знак може стояти (а може і не стояти) в одному місці, а карман в іншому.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 15:51 
Борец

xmclrdg писал(а):
хм..оперативненько, спасибо за проявленное участие... Отсканить только вечером смогу. И еще одно (не хочу казаться наглым), но можно ли рассчитывать на какие-то бонусы в той или иной форме в данной ситуации чернобыльцу - инвалиду 2 группы, участнику боевых действий?

конечно, чернобылец, инвалид, малолетние дети на содержании, имущественное состояние, это всё факторы, которые должностное лицо обязано высянить в процессе рассмотрения админ дела, эти факторы влияют при выборе админ взыскания. А он еще и не минимальный штраф выписал...

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 20:53 
Постоялец

вот и сканы. может тяжеловаты, но надо ж хоть что-то рассмотреть...

Изображение

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 21:35 
Борец

Главное что с обвинением не согласился, свидетелей, линейки и т.п нет. Составляем позов в суд (образец находим в памятке), выкладываем тут. Мы смотрим, делаем замечания, исправляем и относим в суд.

xmclrdg писал(а):
хм..оперативненько, спасибо за проявленное участие...
Ну, так тут не гос. учреждение... :twisted:
xmclrdg писал(а):
И еще одно (не хочу казаться наглым), но можно ли рассчитывать на какие-то бонусы в той или иной форме в данной ситуации чернобыльцу - инвалиду 2 группы, участнику боевых действий?
В данной ситуации в принципе это не нужно.
Цитата:
відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2011, 16:52 
Постоялец

2doslidnik
а нужно до знака или до края кармана? Если до знака, то там без вопросов будет и 40 метров...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 мар 2011, 19:05 
Постоялец

посмотрите, пожалуйста, такой вот иск. и прокомментируйте по возможности

До ХХХХХХХХХХХХХХХ суду
ХХХХХХХХХХХХХ

ПОЗИВАЧ: ХХХХХХ

ВІДПОВІДАЧ: ХХХХХХХ

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання незаконною та скасування постанови серії ________________від 03.03.2011 р. по справі про притягнення до адміністративної відповідальності.

Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст. 288 КпАП України («…особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.»).

03 березня 2011 року о 15 годині 13 хвилин я рухався, не порушуючи ПДР, на транспортному засобі Рено - номерний знак АС _____ ВК в м. ХХХХХ по автодорозі Київ-Харків-Довжанський зі сторони Слов’янска в напрямку Харкова.

Проїжджаючи повз перехрестя автотраси з вулицею Паромною, я помітив, що за автобусною зупинкою пішохід почав перетинати дорогу перпендикулярно рухові мого автомобіля. Щоб уникнути створення небезпеки для руху в цілому, та конкретно для пішохода, я почав зменшувати швидкість. Проїхавши автобусну зупинку, мені довелось повністю зупинити автомобіль на короткий проміжок часу, щоб дати пішоходові можливість перейти дорогу.

Коли я вже рушив з місця, мене наздогнав автомобіль ДПС, та інспектор ХХХХХХХХХ ХХХХХХХХХ Олександрович подав мені знак з вимогою про зупинку, що я і зробив. Після цього інспектор відрекомендувався і сказав, що я нібито порушив п.15.9 ПДР. На мою вимогу надати маршрутний лист, інспектор задовільним чином не відповів.

Таким чином, можна зробити припущення, що інспектор ДПС, виїжджаючи з-за повороту напроти школи №4 бачив лише той момент, коли я починав рухатись вже пропустивши пішохода.

Отже інспектор склав протокол (серія ХХ №ХХХХХ від 03.03.2011 р.), та, незважаючи на моє заперечення та опис ситуації, виніс постанову (серія ХХ №ХХХХХХ від 03.03.2011 р.). Жодних доказів скоєння правопорушення мені надано не було і в протоколі такі не згадуються. Свідків інспектор також не залучав.

З постановою по справі про адміністративне правопорушення та складеним протоколом я не згоден за таких підстав:

1. Інспектор склав Протокол та виніс Постанову, докладно не дослідивши всі обставини справи, порушив статтю 33 КУпАП, яка зобов’язує під час накладення штрафу враховувати характер правопорушення, ступінь вини порушника та обставини під час яких це порушення відбулось. Я не є грубим порушником правил дорожнього руху та завжди намагаюся виконувати вимоги ПДР.

2. Докази скоєння правопорушення не надавались. Статтею 251 КУпАП встановлено, що доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами.

3. Інспектор ДПС не використовував жодного вимірювального пристрою або засобу для встановлення відстані від мого автомобілю до посадкового майданчику або до знаку 5.41. Тим більш такого засобу, який пройшов метрологічну перевірку згідно Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Відповідно до ст. 166 КАС України суд, виявивши під час розгляду справи порушення закону, може постановити окрему ухвалу і направити її відповідним суб'єктам владних повноважень для вжиття заходів щодо усунення причин та умов, що сприяли порушенню закону. У разі необхідності суд може постановити окрему ухвалу про наявність підстав для розгляду питання щодо притягнення до відповідальності осіб, рішення, дії чи бездіяльність яких визнаються протиправними.
Відповідно до ст. 71 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, покладається на відповідача.

Відповідно п.18 ст.4 Декрету КМУ «Про державне мито», від сплати держмита звільняються громадяни, віднесені до категорії 1 і 2 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Згідно посвідчення я є потерпілим від аварії на ЧАЕС 1 категорії. Судовий збір не сплачено відповідно до вищевказаних норм.
Відповідно Довідки МСЕК я є інвалідом по захворюванню в наслідок аварії на ЧАЕС. Протягом останнього часу стан здоров’я погіршився, тривалий час знаходжусь на лікарняному, що потребує додаткових витрат, тому прошу звільнити мене від сплати витрат, що не суперечить приписам ст.88 КАС України.

Також, з метою об’єктивного розгляду справи в порядку підготовчого провадження витребувати у ВДПС ХХХХХ вул.. ХХХХХ 2-а картку маршруту несення служби інспектора ДПС ХХХХХ Х.О. за 03.03.11р., інші документи, що підтверджують факт знаходження на чергуванні на службовому автомобілі на ХХХ км. а/д Київ-Харків-Довжанський (біля посадочного майданчика для зупинки маршрутних транспортних засобів) о 15 годині 13 хвилині

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 8, 19, 55, 56, 57, 63, 124 Конституції України, п. 1 ч. 1 ст. 247 ст. ст. 256, 259, 268, 287, 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.ст. 1-10, 102, 104-106 Кодексу адміністративного судочинства України,

ПРОШУ:

1. Прийняти позов до розгляду.
2. В порядку підготовчого провадження витребувати у ВДПС ХХХХХ вул.. ХХХХХХХ 2-А картку маршруту несення служби інспектора ДПС ХХХХХХ Х.О. за 03.03.11р., інші документи, що підтверджують факт знаходження на чергуванні на службовому автомобілі на ХХХХХХХ км. а/д Київ-Харків-Довжанський (біля посадочного майданчика для зупинки маршрутних транспортних засобів) о 15 годині 13 хвилині.
3. Визнати протиправними дії інспектора ДПС ХХХХХХХ Х.О.
4. Постанову ХХХХХХ від 03.03.2011 року визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити.
5. зобов’язати керівництво ВДПС ХХХХХХ вжити заходів щодо видалення з бази даних правопорушень ПДР інформації, що була внесена на підставі постанови серії ХХХХХ від 03.03.2011 року та протоколу про адміністративне правопорушення серії ХХХХХХХ від 03.03.2011 року, і письмово проінформувати мене про вжиті заходи та їх результати.

ДОДАТКИ: Копії паспорту, протоколу про адміністративне правопорушення від 03.03.11 р., постанови про накладення штрафу від 03.03.11 р., посвідчення ХХХХХХХХ від 27.11.2007р., довідки МСЕК серія ХАР-07 ХХХХХХ 21.01.2009р., адміністративного позову з додатками стороні, всього на арк..

«____» березня 2011 р ХХХХХХХХ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 11:59 
Постоялец

ну что ж, отнесу в таком варианте...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 14:24 
Борец

xmclrdg, сорри, раньше не увидел.

По иску... Не стоит просить суд вытребовать карту маршрута и т.п. Это лишнее. П.5 суд тоже скорее всего проигнорирует. Державне мито тоже никто с тебя требовать не будет... А так в целом должно сработать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 14:35 
Постоялец

Выиграл уже два суда, каждый раз обязательно требуют квитанцию об уплате державного митав нашем суде (3,40 грн). Правомерность платежа обьяснять не хотят (секретариат).

Beatle писал(а):
xmclrdg, сорри, раньше не увидел.

По иску... Не стоит просить суд вытребовать карту маршрута и т.п. Это лишнее. П.5 суд тоже скорее всего проигнорирует. Державне мито тоже никто с тебя требовать не будет... А так в целом должно сработать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 18:34 
Борец

sashaboss0 писал(а):
Выиграл уже два суда, каждый раз обязательно требуют квитанцию об уплате державного митав нашем суде (3,40 грн)

Хм, уже не один десяток позовов составил - никто ничего не платил... :?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 мар 2011, 14:15 
Постоялец

у меня тоже при обжаловании предыдущего постановления требовали квитанцию на эти 3,40...

На счет карты - выходит, никак к жалобе ст. 217 КУпАП не притянуть?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа