Продолжение... Всё таки хочу наказать виновных
Мной было написано 2 жалобы, одна в Полтаву, вторая - в Киев. Вот сами жалобы:
Жалоба в Полтаву:Начальнику управління
ДАІ УМВС України в Полтавській області
майору міліції
Зленко Михайлу Володимировичу
м. Полтава, вул.Фрунзе, 164
36008
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
СКАРГА
13.03.2015 рухаючись на 280км. а/д Київ-Харків я помітив вимогу інспектора ДАІ зупинити свій транспортний засіб. Виконавши вимогу інспектора ДАІ, я зупинився біля правого краю проїзної частини. Підійшовши до мене, інспектор ДАІ Полтавець Анатолій Васильович повідомив, що я нібито перевищив дозволену швидкість на 27 км\год. Почувши мою незгоду з обвинуваченням, інспектор ДПС взводу з обслуговування стаціонарного поста 1 роти ДПС, прапорщик міліції Приходько Олександр Васильович почав складати протокол про адміністративне правопорушення.
14.04.2015 інспектором адміністративної практики відділу ДАІ з обслуговування Печерського району ГУМВС України в м. Києві, старшим лейтенантом міліції Кирієнком Костянтином Миколайовичем було винесено постанову серії xxxx №xxxxx в справі про адміністративне правопорушення ((на підставі протоколу, складеним інспектором Приходько Олександром Васильовичем).
03.09.2015 року, постановою Печерського районного суду м. Києва, постанову серії xxx номер xxxxx від 14 квітня 2015 року відносно мене, xxxxxxxxx, було скасовано. Провадження з адміністративного правопорушення відносно мене за ст.. 122 ч.1 КУПАП закрито за відсутністю складу адміністративного правопорушення.
У зв’язку із викладеним, керуючись стст.5-7 Закону України „Про звернення громадян”, та з метою прийняття заходів до недопушення подальших порушень інспекторами законодавства України та прав громадян
П р о ш у:
1. Організувати ґрунтовну та всебічну перевірку за фактами, викладеними в скарзі.
2. Притягнути до суворої дисциплінарної відповідальності інспекторів ДАІ Полтавця Анатолія Васильовича та інспектора ДПС взводу з обслуговування стаціонарного поста 1 роти ДПС, прапорщика міліції Приходько Олександр Васильович за порушення чинного законодавства.
3. Надати вмотивовану письмову відповідь про результати розгляду скарги та вчинені дії.
4. Відповідь надати за місцем моєї роботи.
Також повідомляю, що на підставі результатів службового розслідування та прийнятих заходів мною буде прийняте рішення про подальше обстоювання моїх громадянських прав у формі судового позову про відшкодування моральної шкоди. (Моральною шкодою визнаються страждання, заподіяні громадянинові внаслідок фізичного чи психічного впливу, що призвело до погіршення або позбавлення можливостей реалізації ним своїх звичок і бажань, погіршення відносин з оточуючими людьми, інших негативних наслідків морального характеру. ) внаслідок протиправних дій та нетактовної поведінки службовців ДПС ДАІ МВС України, що стали предметом цієї скарги.
Додатки:
1. Копія протоколу серії xxxxxxxxx від 13.03.2015 року.
2. Копія постанови серії xxxxxxxx від 14.04.2015 року.
3. Копія постанови Печерського районного суду м. Києва від 03.09.2015 року про скасування постанови серії xxxxxxxx від 14.04.2015 року у зв’язку з відсутністю складу правопорушення.
Жалоба в Киев:Начальнику управління
ДАІ ГУ МВС України в м. Києві
підполковнику міліції
Зубицькому Святославу Валерійовичу
м.Київ, вул. Б.Хмельницького,54,
01030
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
СКАРГА
13.03.2015 рухаючись на 280км. а/д Київ-Харків я помітив вимогу інспектора ДАІ зупинити свій транспортний засіб. Виконавши вимогу інспектора ДАІ, я зупинився біля правого краю проїзної частини. Підійшовши до мене, інспектор ДАІ Полтавець Анатолій Васильович повідомив, що я нібито перевищив дозволену швидкість на 27 км\год. Почувши мою незгоду з обвинуваченням, інспектор ДПС взводу з обслуговування стаціонарного поста 1 роти ДПС, прапорщик міліції Приходько Олександр Васильович почав складати протокол про адміністративне правопорушення.
14.04.2015 інспектором адміністративної практики відділу ДАІ з обслуговування Печерського району ГУМВС України в м. Київі, старшим лейтенантом міліції Кирієнком Костянтином Миколайовичем було винесено постанову серії xxxx №xxxxxx в справі про адміністративне правопорушення.
03.09.2015 року, постановою Печерського районного суда м. Києва, постанову серії xxxx номер xxxxx від 14 квітня 2015 року відносно мене, xxxxxxxxxxxxxxxx, було скасовано. Провадження з адміністративного правопорушення відносно мене за ст.. 122 ч.1 КУПАП закрито за відсутністю складу адміністративного правопорушення.
Відповідно до наказу від 26.02.2009 N 77 «Про затвердження Інструкції з оформлення
працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху»:
2.22. У разі скасування постанови в справі про
адміністративне правопорушення внаслідок її неправомірного
винесення за даним фактом проводиться службова перевірка. Стосовно
винної посадової особи відповідно до положень Закону України "Про
Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України"
( 3460-15 ) вживаються заходи дисциплінарного впливу, відомості
про які додаються до матеріалів перевірки.
У зв’язку із викладеним, керуючись стст.5-7 Закону України „Про звернення громадян”, та з метою прийняття заходів до недопушення подальших порушень інспектором законодавства України та прав громадян
П р о ш у:
1. Організувати ґрунтовну та всебічну перевірку за фактами, викладеними в скарзі.
2. Притягнути до суворої дисциплінарної відповідальності інспектора адміністративної практики відділу ДАІ з обслуговування Печерського району ГУМВС України в м. Києві, старшого лейтенанта міліції Кирієнка Костянтина Миколайовича за порушення чинного законодавства.
3. Надати вмотивовану письмову відповідь про результати розгляду скарги та вчинені дії.
4. Відповідь надати за місцем моєї роботи.
Також повідомляю, що на підставі результатів службового розслідування та прийнятих заходів мною буде прийняте рішення про подальше обстоювання моїх громадянських прав у формі судового позову про відшкодування моральної шкоди. (Моральною шкодою визнаються страждання, заподіяні громадянинові внаслідок фізичного чи психічного впливу, що призвело до погіршення або позбавлення можливостей реалізації ним своїх звичок і бажань, погіршення відносин з оточуючими людьми, інших негативних наслідків морального характеру. ) внаслідок протиправних дій та нетактовної поведінки службовців ДПС ДАІ МВС України, що стали предметом цієї скарги.
Додатки:
1. Копія протоколу серії xxx №xxxxx від 13.03.2015 року.
2. Копія постанови серії xxxx №xxxxx від 14.04.2015 року.
3. Копія постанови Печерського районного суду м. Києва від 03.09.2015 року про скасування постанови серії xxxx №xxxx від 14.04.2015 року у зв’язку з відсутністю складу правопорушення.
Вот копии уведомлений о получении:
Получено в Полтаве

Получено в Киеве

Пришел ответ с Полтавы по Гаишнику, который составлял протокол:

Ответа с Киева до сих пор нет.В связи с этим, есть несколько вопросов:
1. Ждать ли мне еще ответ с Киева, прошли ли сроки?
2. Что делать с "полтавским" ответом? В принципе, они то правильно ответили, я отправлял на "авось получится". Но как же мне его наказать этого полтавского Гайца, составившего протокол за нарушение, которого не было?
3. Каков мой порядок действий ? Хочу дожать до конца...
Заранее всем спасибо за ответы\советы.