moskal2715 писал(а):
Весной писал заяву по 162 в прокуратуру, вечером попробую найти.
Цитата:
Прокуратура Донецкой области
Донецк, ул. Генерала Антонова, 2
ЗАЯВА
Предметом даної заяви є повідомлення про вчинення працівником ДАІ дій, ща мають ознаки злочину передбаченного ст. 365, ст..162 КК України.
22.02.13, рухаючись на авто , держ.№ , на виЇзді з Донецька в бік Ясинуватої, я був зупинений працівником ДАІ Моторкіним. Після безпідставноЇ перевірки документів, він висловив вимогу відчинити багажний відсік авто, але складати протокол категорично відмовився. Оскільки така вимога є незаконною, я відмовився. Після декількох невдалих спроб змусити мене виконати незаконні вимоги, працівник ДАІ Моторкін підійшов до багажного відсіку та відігнувши дверцю, оглянув відсік. Присутні працівники ДАІ ігнорували порушення законодавства з боку свого колеги.
Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. Згідно з п.11 Постанови Пленуму ВСУ №2 від 28.03.2008 під терміном "інше володіння" слід розуміти також автомобіль. Відповідно до вимог КпАП та Наказу МВС №118 від 22.02.2001, обшук транспортних засобів проводиться у присутності власника цього транспортного засобу та двох понятих, про що обов'язково складається протокол. Працівник ДАІ проігнорував вимоги законодавства, самовільно проникнувши до чужого автомобіля, за що передбачена кримінальна відповідальність. Беручи до уваги вищенаведене, очевидно, що працівник ДАІ вчинив цілу низку порушень вимог чинного законодавства, за деякі з них передбачена також кримінальна відповідальність, зокрема статтями 365, 162 Кримінального кодексу України. Зухвала поведінка працівників міліції викликає обурення та непокоєння. Грубі порушення Конституції та норм чинного законодавства працівниками міліції підривають довіру до представників влади та викликають сумніви у спроможності захистити громадян від протиправних посягань.
Зважаючи на це, вимагаю вжити невідкладні заходи реагування щодо працівників ДАІ, в рамках наданих вам повноважень.
Відповідно до ст.7 ЗУ "Про звернення громадян: Забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються.
Прошу відповідь на мою заяву направити мені в порядку та строки, передбачені чинним законодавством.кодексу України.
Выделеное синим необязательно. Про скарги это уже от фонаря.