slavikpссилки по якому саме питанню?
що стосується моніт центру, то наказ МОЗ/МВС 400/666, пункт здається 3.24
Що стосується оскарження висновків, то в ст. 266 КУпАП зазначається, що направлення водіїв на мед огляд проводиться в порядку, що встановлюється Кабміном і посилання на постанову КМУ №1103 від 17.12.2008 р.
http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/1103-2008-п/ed20120419 якою власне і затверджується порядок.
п. 14 даної постанови зазначає: Висновок може бути оскаржений водієм транспортного засобу
у встановленому законодавством порядку. "У встановленому законодавством порядку" і це власне все, дуже загальна фраза.
Я написав в КМУ і МОЗ інфозапити щоб мені власне роз"яснили порядок оскарження висновків.
КМУ відповіло, що вони колегіальний орган, який складається з міністрів, які очолюють міністерства які і є розпорядниками запитуваної мною інформації. І перенаправили мій інфозапит до МОЗ та МВС.
МВС як завжди перенаправило його в Департамент ДАІ.
ДДАІ звісно відповіло щось накшталт: "А я тут до чого, я нічого не знаю".
МОЗ надіслав мені дві однакові відповіді, просто процитувавши половину Інструкції з наказу №400/666, яка взагалі не має відношення до запитуваної мної інформації. Я планую їх далі бомбити, просто з переїздом покищо не маю можливості тим зайнятись.
Ясно що це питання законодавчо не врегульовано, немає механізму оскарження висновку, але ніхто не може наважитись це сказати.
Складність полягає в тому, що лікарі, що проводять огляд не є суб"єктами виконавчої влади, тому цей висновок неможливо оскаржити в порядку КАСУ.
Є ще Наказ МОЗ №339 від 28.11.1997 р.
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0588-97 , яким затверджується Положення про Комісію за контролем якості проведення медичних оглядів водіїв. Дана комісія створюється при кожному управлінні охорони здоров"я кожної облдержадміністрації.
Згідно з цим Положенням, серед завдань комісії значиться:
2.1.4. Розгляд надзвичайних та конфліктних випадків, що
виникли при проведенні медичних оглядів водіїв транспортних
засобів та експертиз станів сп'яніння.
Нібито те що треба, але серед прав комісії не значиться, що вона має право скасовувати висновки, є тільки що може притягати до відповідальності фахівців та керівників за порушення. Але це хоть щось.
Крім того ця комісія є структурним підрозділом Управління охорони здоров"я, яка в свою чергу є структурним підрозділом облдержадміністації, тобто це місцевий орган виконавчої влади, а значить його рішення можна оскаржити в порядку КАСУ.
От зараз в мене є одна справа - я написав скаргу в управ охран здоров"я з проханням скасувати мед висновок, ті придурки утворили комісію за розглядом моєї скарги в складі: голова комісії - головний позаштатний нарколог, члени - юристконсульт і нач того диспансеру, який проводив огляд. Хоча Положення описує який має бути склад комісії, ну вони звісно ніколи не чули про таке положення. Ну і звісно не знайшли підстав для скасування висновку. Я подав позов на скасування наказу про утворення такої комісії, так як її склад не відповідає положенню, ну і звісно скасування її рішення і призначення нового розгляду. По плану, суд має задовільнити вимоги, тоді скаргу в МОЗ і облдержадміністрацію мол управ охорони здор мається фігньою. Якщо ще раз відмовлять - знову позов, скаргу, поки таки не скасують.