Текущее время: 21 июл 2025, 19:49

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 04 апр 2013, 08:12 
Постоялец

Начальнику Управління ДАІ Донецької області
Величко Д.А.
Від ......

Скарга

04.04.2013р., за адресою м. Донецьк, б. Шахтобудівників, 16, під час керування транспортним засобом Hyundai I30cw ..... мене зупинив співробітник ДАІ, капітаном міліції Степін Сергій Володимирович, нагрудний знак ДО 0266
Коли я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України «Про дорожній рух», п.2.14 «в» ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь: «Профілактика». Крім того, Степін С.В. почав вимогати пред`явити моє посвідчення водія та свідотство про реєстрацію ТЗ.
Зазначені дії співробітника міліції я вважаю незаконними з таких підстав.
У відповідності до Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ (затверджено Постановою КМ України від 14 квітня 1997 р. N 341), а саме пп..5 п.5 зазначеного Положення, Державтоінспекція має право:
5) зупиняти транспортні засоби у разі порушення вимог правил, норм та стандартів забезпечення безпеки дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про їх технічну несправність або забруднення довкілля, а також у разі наявності даних про те, що вони використовуються з протиправною метою
Як видно з наведеного, цей перелік є вичерпним. Ніяких інших підстав для зупинки транспортного засобу зазначене Положення не знає.
І це недаремно, одже працівник міліції має право відопвідно до ст. 11 Закону України «Про міліцію»:
21-1) зупиняти транспортні засоби лише в разі: порушення правил дорожнього руху водіями; відсутності номерного знака на транспортному засобі або наявності номерного знака, який не відповідає встановленим вимогам, закріплений у не встановленому для цього місці, закритий іншими предметами чи забруднений, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів; наявності ознак, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу; наявності даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, його водія, пасажирів або вантажу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, злочину чи адміністративного правопорушення; перебування транспортного засобу в розшуку; наявності даних про використання транспортного засобу з протиправною метою; необхідності опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, злочину чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути; необхідності залучення водія транспортного засобу для надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції чи як свідка при оформленні протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод; проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, документів на транспортний засіб; виконання рішень про обмеження чи заборону руху, прийнятих уповноваженими на це державними органами; якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху; порушення визначеного порядку встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв. Працівник підрозділу міліції повинен повідомити водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення;
У відповідності до ст.11 Закону України „Про міліцію”, міліція має право:
2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;

Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра громадянина у вчиненні правопорушення. Мені про будь-які підозри у вчинені правопорушення співробітником міліції повідомлено не було.
Термін «профілактика», як підстава для зупинки транспортного засобу або перевірки документів, законодавством України теж не визначений, і як така підстава не передбачений.
Між тим, у відповідності до ст.19 Конституції України, посадові (службові) особи органів державної влади можуть діяти виключно у межах, способом та у порядку, що прямо передбачені законом. Таким чином, така перевірка у відповідності до закону не може бути проведена взагалі.
У відповідності до п.3.3 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затверджено Наказом МВС від 27.03.2009 N 111), завданням ДПС є, зокрема:
3.2. Забезпечення безпечного й безперебійного руху транспортних засобів.
Більше того. До обов’язків співробітників ДПС та ж Інструкція прямо відносить:
6.7. Організовувати безпечний та безперешкодний дорожній рух.

Я вважаю, що безпідставна зупинка не може забезпечувати безперешкодній дорожній рух, так як сама по суті є цією самою перешкодою.
Очевидно, що безпричинні або з тих причин, що не передбачені законодавством, зупинки транспортного засобу, порушують законодавство, нормативні документи, які регулюють діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також порушують мої права, як учасника руху.
Факти, викладені в заяві може підтвердити свідок, що знаходився в автомобілі в якості пасажира 04.04.2013 приблизно о 07.30.
На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 33,247,251,252, 276 КпАП України, Законом України «Про звернення громадян» -
ПРОШУ:
1. Провести службову перевірку, за фактами порушення діючого законодавства України, викладених в даній заяві.
2. Притягнути співробітника ДАІ, капітана міліції Степіна до дисциплінарної відповідальності за порушення вимог діючого законодавства України.
3. Провести роз’яснення про вимоги діючого законодавства України для особового складу відділу Державної автомобільної інспекції м.Донецьк.
4. Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України «Про звернення громадян».

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2013, 19:18 
Постоялец

Видимо в ответ на эту жалобу сегодня пришла телеграмма:

"Вам необходимо явиться 29/04 09.00 ГАИ города Донецка по адресу ... кабинет 310 При себе иметь паспорт водительское удостоверение явка обязательна
Инспектор Сытник"

Я планирую это приглашение игнорировать, т.к. в 9.00 в рабочий день буду на рабочем месте и не вижу причин, почему я должен отпрашиваться.

Или может необходимо сходить? Какие будут рекомендации?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2013, 19:24 
Борец

shapod
Написал все верно никуда ходить не нужно, хотят с тобой договорится

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2013, 19:26 
Борец

shapod
Смотри напиши еще инфо запрос проходила ли такая операция как «Профілактика» если на твою жалобу будет отмазка, то берешь ответ на ифо запрос( думаю там будет что «Профілактика» не проходила) пишешь жалобу на ответ ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2013, 19:42 
Борец

Зачем с собою ВУ? И с какой стати явка обязательна? Обязать - повестка, а не телеграмма, в качестве кого Вы обязаны явиться и на каком основании. Моё мнение - игнорировать. Телеграмма без оснований не причина отпрашиваться с работы. Не оплатят. А по повестке обязаны и отпустить, и оплатить, если указаны основания для вызова. А если это просьба, то очень оригинальная. Скорее хотят запугать, чем договориться. Мне в подобной ситуации позвонили и спросили: когда Вы смогли бы к нам подъехать?, а когда я отказался, проверяющий сам ко мне приехал, встречал с работы у проходной, чтобы уточнить некоторые моменты и для галочки, что беседа проведена. Потом прислал мне ответ - полный бред, который был успешно обжалован в Департаменте. Отношение сразу поменялось.

Последний раз редактировалось yeexf 26 апр 2013, 19:48, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2013, 19:46 
Постоялец

Итак, продолжаю историю.

Позвонил в область. Там сказали, что Сытник этот вроде из отдела дорнадзора. Позвонил в дежурку города - подтвердили, что это отдел дорнадзора. Попросили позвонить завтра в рабочее время, они смогут соединить меня с этим отделом.
В крайнем случае, завтра я выходной - может заеду завтра.
О результатах сообщу :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 16:06 
Постоялец

посетил я это злачное место. я так понял, они отрабатывали "вказивку" из областного управления. поговорил за жизнь с полковником. тот поблагодарил за сигнал и пообещал наказать нерадивого капитана.
буду ждать "отписку" из области :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа