Drumracer писал(а):
Изложите конкретно суть нарушения, вписанного в протокол и обрисуйте всю последующую картину развития событий. Уехали вы с места, где на вас выписали штраф и когда и как узнали о штрафе, а дальше по порядку?
Суть наступна. Зупинив мене інспектор після повороту з перехрестя. Я сиджу в машині, чекаю поки він підійде. Коли інспектор підійшов, я спустив вікно, він відрекомендувався, попросив документи. Я ще тоді законів не знав, передав документи. Він їх взяв, і пішов до патрульної машини. Я продовжую сидіти в своєму авто. Через хвилину, той інспектор що мене зупинив, вийшов на дорогу і продовжував зупиняти інші машини. Через пять хвилин я вийшов з машини і підійшов до нього з питанням де мої документи. Він сказав щоб я підійшов до патрульної машини, там мені все пояснять. Я підійшов до патрульної машини, а там інший інспектор оформляє на мене протокол. Ясно завязалась дискусія, я попросив пояснити що я порушив. Короче відповідь одна, неправильно перетнув перехрестя, типу не з тої смуги. Я почав вимагати пояснень, доказів і таке інше, крім того зі мною в машині була дружина, яку я вимагав опитати як свідка. Але інспектор наш, 10 класів закінчив і вигнали, він спробував мене залякати, каже: якщо ти такий мудрий, то я направлю тебе на перездачу прав, і ще так переконливо: на наступний тиждень вам буде зручно. Я зрозумів що говорити марно і кажу: оформляй протокол, а я в суді зустрінусь з вами і поговоримо. Він мені відповідає: а судів вже нема, ми тепер суд. Я кажу оформляйте і побачимо. Він спробував зі мною ще якось поговорити, а я сиджу і кажу лише одне, ви оформляйте а в суді поговоримо.
Він трохи помявся, робив вигляд що оформляє, а потім каже напишіть пояснення. Я взяв протокол, і почав писати що з порушенням не згідний. Він вихопив в мене протокол, віддав документи і сказав що я можу бути вільний. Я поїхав.
Через пів року, коли прийшов час проходити техогляд, я зясував що в базі є штраф. Я написав заяву в ДАІ, мені видали копію протоколу, копію постанови я отримав в державній виконавчій службі. Подав позовну заяву в суд. Потім мені підказали, що якщо справа в суді, то принісши копію, можна пройти ТО. Я так і зробив, приніс копію в ДАІ, мені зробили відмітку в базі даних що справа в суді, я пройшов ТО.
Але справа принципу, я вирішив так це не залишити і пішов докінця. Суд кілька раз переносився, викликали свідків, свідки не зявлялись, суд прийняв рішення скасувати постанову. Я спробував віднайти свідків. Одного з них взнав телефон, пор телефону він мені відповів що був свідком ДТП, а про мене нічого не знає.
Я хочу написати прокурору міста на того інспектора, тільки не знаю по якій статті і як краще. Прошу допомоги.