Текущее время: 14 май 2025, 11:11

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 13 фев 2013, 20:11 
Новобранец

Сьогодні зі своїм знайомим сперечався. Він мені розказав, що його близько місяця тому назад оштрафували за те, що той зупинився ближче 10 метрів до перехрестя. Хоча він зупинився зовсім не на дорозі, а на прилеглій території.
Схема приблизно така
Изображение
Місце зупинки позначено затушованим прямокутником, жирними лініями позначені краї асфальту.
Я йому кажу, що оштрафували його не правильно. Мої аргумети - це те, що виїзд з прилеглої території не вважається перехрестям і знаходився він зовсім не на проїжджій частині, а на пилеглій території. І при цьому цитую йому ПДР

15.9. Зупинка забороняється:
ґ) на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга;

прилегла територія - територія, що прилягає до краю проїзної частини та не призначена для наскрізного проїзду, а лише для в'їзду до дворів, на стоянки, автозаправні станції, будівельні майданчики тощо або виїзду з них

перехрестя - місце перехрещення, прилягання або розгалуження доріг на одному рівні, межею якого є уявні лінії між початком заокруглень країв проїзної частини кожної з доріг. Не вважається перехрестям місце прилягання до дороги виїзду з прилеглої території;
Натомість він мені показує коментарі до п. 15.9 г) ПДР
Изображение
Тепер я вже зовсім заплутався :D Так правильно в цьому випадку його оштрафували чи ні?
На його місці я б не погоджувався з ДАЙцями до останнього і навряд чи змогли б вони довести мені, що це місце є перехрестям :!: .

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2013, 20:59 
Постоялец

треба повністю читати правила.
бо є ще таке

Цитата:
...
и) ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2013, 21:12 
Борец

Shelyastyj писал(а):
треба повністю читати правила.
бо є ще таке

Цитата:
...
и) ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

он не в месте выезда стоял и 10 м это по улице 10 метров в обе стороны, а не на самой территории

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2013, 21:15 
Борец

spin722 писал(а):
Так правильно в цьому випадку його оштрафували чи ні?

развели

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2013, 22:25 
Новобранец

Від дороги відстань була більшою, ніж 10 м. Це можна побачити на схемі і до того ж в протоколі було вказано, що автомобіль стояв навпроти магазину такого-то (в обох будинках, в кутках, є магазини) і виїзду від магазину такого-то.
ДАЙці показали знайомому коментарі до ПДР і наклали штраф. Він сперечатись не став і віддав зароблені непосильною працею свої гроші державі.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2013, 23:35 
Борец

Нужно видеть место. 15.9 и) это вот:

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа