Текущее время: 13 июл 2025, 01:30

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 17:40 
Прохожий

Добрый день.
30.09.2010 произошло ДТП с участием моего авто. На перекрестке меня не пропустили и произошла авария. На второго водителя составили админ протокол и передали дело в суд. По моему запросу с ГАИ пришел такой ответ.
Изображение
Сегодня был в суде, только сегодня оно попало к ним, распишут сказали только на следующей неделе. Собственно вопросы:
1. Согласно каких статей мне писать заявление, чтобы меня пригласили в суд в качестве пострадавшей стороны?
2. В объяснениях я вписал свидетеля. Каким образом мне привлечь свидетеля по данному делу?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 17:48 
Борец

ЕжЫк писал(а):
1. Согласно каких статей мне писать заявление, чтобы меня пригласили в суд в качестве пострадавшей стороны?
-в протоколі в графі-свідки,чи потерпілі-ти мав бути вписаний.відповідь гайців підтверджує що на водія...складено протокол по 124
ЕжЫк писал(а):
2. В объяснениях я вписал свидетеля. Каким образом мне привлечь свидетеля по данному делу?
-подаєш клопотання про виклик в судове засідання свідка...в довільній формі.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 17:53 
Прохожий

Цитата:
в протоколі в графі-свідки,чи потерпілі-ти мав бути вписаний.відповідь гайців підтверджує що на водія...складено протокол по 124

Нажаль не бачив цього протокола, а у відповіді з ДАІ сказано, що всі матеріали було передано до суду....

Цитата:
-подаєш клопотання про виклик в судове засідання свідка...в довільній формі.

Адже клопотання може подавати тільки сторона по справі. Я по суті поки ніхто, і в суді мені взагалі сказали, що мене не будуть викликати. Та я все одно залишив заяву, щоб мене повідомили про час та дату розгляду справи.
Отже залишається одне питання, як мені потрапити саме стороною по справі?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 17:58 
Борец

довідка про ДТП,є?як не бачив протоколу,чи його на місці не складали?пояснення писав,які?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 17:59 
Борец

ЕжЫк писал(а):
На перекрестке меня не пропустили и произошла авария. На второго водителя составили админ протокол и передали дело в суд.
-?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 18:11 
Прохожий

Цитата:
довідка про ДТП,є?як не бачив протоколу,чи його на місці не складали?пояснення писав,які?

Є, можу відсканувати, та там тільки сказано про час та мсце події.
Пояснення писав в протокол про ДТП. Але в відповіді йдеться про ще один протокол на того водія, саме його я не бачив. І зараз немає можливості побачити ні схеми, ні протоколу ДТП, ні протоколу на водія, так як все передали до суду.

Цитата:
На перекрестке меня не пропустили и произошла авария. На второго водителя составили админ протокол и передали дело в суд.

Цього протоколу я не бачив, його склали вже в в ДАІ без мене. На місці намалювали тільки схему и склали протокол про ДТП. Саме до того протоколу я заявив свідка. Та чи буде суд саме по протоколу ДТП незрозуміло та чи викличуть мене та свідка... Верніше зрозуміло що суд буде по протоколу на того водія, та я хочу бути присутнім, та по можливості викликати свідка.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 18:15 
Борец

КЛОПОТАННЯ
про залучення в якості свідка
(в порядку ч.1 ст.268 КУпАП:
«особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: …заявляти клопотання»)

«___»_____________200__року стосовно мене складено протокол №________________ про вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ч.___ст.______КУпАП.

Згідно ч.1 ст.268 КУпАП особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: ... подавати докази, заявляти клопотання.
Стаття 251 КУпАП. Докази. Доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються…поясненнями свідків... .

Стаття 272 КУпАП. Свідок. Як свідок у справі про адміністративне правопорушення може бути викликана кожна особа, про яку є дані, що їй відомі які-небудь обставини, що підлягають установленню по даній справі.

Згідно ст.268 КУпАП я маю право подавати докази, а доказами по справі є, серед іншого, пояснення свідків. Я маю дані про те, що громадянам:
1._________________________________________________________________________, мешкає________________________________________________________________________2._________________________________________________________________________, мешкає________________________________________________________________________3._________________________________________________________________________, мешкає________________________________________________________________________відомі обставини, що підлягають установленню по даній справі, отже вони згідно ст. 272 КУпАП можуть буті викликані як свідки.

Враховуючи викладене, керуючись ч.1 ст.268 КУпАП, ст. 272 КУпАП, з метою всебічного, повного і об'єктивного з'ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності з законом,

П Р О Ш У:
1. Долучити дане клопотання до матеріалів справи про адміністративне правопорушення.
2. Внести до протоколу у якості свідків вказаних громадян.
3. Провести опит вказаних громадян, щодо обставин, що підлягають установленню по даній справі, та долучити їх пояснення до матеріалів справи.

«___»_________200__року __________________ _________________________
підпис П.І.Б
Адресу зазначено в протоколі

Примітка:
Розгляд справи про адміністративне правопорушення з порушенням вимог ст.268 КУпАП тягне за собою визнання Постанови у справі незаконною з наступним її скасуванням та притягненням особи, що її винесла, до відповідальності за умисні завідомо незаконні дії.
Ст.19 Конституції України: Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Ст.55 Конституції України: Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.
Ст.62 Конституції України: Обвинувачення не може грунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

Обов’язковий запис в графі «пояснення»:
«Мною заявлено клопотання про залучення у якості свідка, що додається»

це клопотання,якщо не помиляюся,від,Доктора Макса-його особливість,це при складанні протоколу,коли гайці чи на дають в протоколі вписати свідків,чи інші обставини.
Взагалі і для суду є як зразок,але потрібно трохи під себе переробити.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 18:19 
Борец

наявні документи на даний час-
довідка про ДТП-1

схема є в гайовні,з вашими 2 підписами,видача її є платною

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 18:23 
Борец

протокол є один.порушення ПДР16.6-СТ124 КУАП,або я вже заплутався.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 18:40 
Прохожий

Дякую за клопотання. Та нажаль
Цитата:
особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право

Я не можу подавати клопотання, доки не буду в якості сторони по справі.

Наявні документи у мене:
Довідка про ДТП

Документи в ДАІ:
Схема ДТП
Протокол на водія про порушення ПДР16.6-СТ124 КУАП

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 18:46 
Борец

Стаття 269. Потерпілий

Потерпілим є особа, якій адміністративним правопорушенням
заподіяно моральну, фізичну або майнову шкоду.
Потерпілий має право знайомитися з матеріалами справи,
заявляти клопотання, оскаржувати постанову по справі про
адміністративне правопорушення.
Потерпілого може бути опитано як свідка відповідно до статті
272 цього Кодексу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа