Текущее время: 14 май 2025, 20:38

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 21 ноя 2012, 03:59 
Прохожий

статья 122 ч.1 проехал под знак, догнали, остановили через 400 метров (откуда взялись?)
фото, видео не показали. в пояснениях не согласился с протоколом. Подскажите реально опротестовать? первый раз пробую.
пользовался примерами и мог напортачить, поправьте пожалуйста.

До Дзержинського міськрайонного суду
61202, м.Харків, пр-т Перемоги, 52 “в”
(057) 336-82-70

Позивач: xxxxxxxxxxxx
xxxxx, м. Харків xxxxxxxxxxxxxxxxx
тел. xxxxxxxxxxxxxx
Паспорт xxxxxxxxxxxx
виданий МВМ xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Відповідач: УДАI ГУМВС України в Харкiвськiй областi
61013 м.Харкiв, вул.Шевченка, 26,
057 704-15-81

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови серія xxxxxxxxxxx в справі про адміністративне правопорушення від 13.11.2012 року

Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
Я, xxxxxxxxxxxxxxx, 13.11.2012 о 16:45, рухався на автомобілі ВАЗ 21093 д/н xxxxxxx по вулиці Червоноармійській, біля дома №12 мене притиснула до бордюра машина ДПС, до мене підійшов інспектор ДПС РДПС взвода №6 xxxxx xxxxx xxxxxx (далі «інспектор») і звинуватив мене у тому, що я, нібито рухаючись з Привокзальної площі на вулицю Червоноармійська порушив вимогу знаку 4.2 «Рух праворуч». На мої доводи стосовно того, що я не скоював данне правопорушення, а інспектор, в сутінках міг переплутати мій автомобіль з іншим а також на те, що від місця нібито скоення правопорушення та місцем моеї зупинки відстань складає близько 400 метрів не зважив та склав протокол про адміністративне правопорушення серія xxxxxxxx від 13.11.2012року, відмовившись внесті до протоколу пояснення свідка xxxxxx xxxxx xxxxx яка в означений час знаходилась в моему автомобілі. Також не роз’яснив мені положення статті 268 КУпАП, хоча і зробив запис у протоколі про роз’яснення прав та обов’язків, що передбачені даною статтею.
Після складення протоколу інспектор xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx виніс постанову серія xxxxxxxxxxxx про накладення на мене адміністративного стягнення у розмірі 260 грн 00 коп. На підставі вищевикладеного, вважаю, що інспектором ДПС xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx було порушено норму статті 280 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема зобов'язання органу, що розглядає справу з'ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність.

Також, згідно з пунктом 24 постанови Пленуму Верховного Суду України від 23.12.2005 № 14 «Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті» зміст постанови має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 та 284 КУпАП. У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів.
Вищезазначені вимоги постанови Пленуму Верховного Суду України інспектором ДПС дотримані не були.

Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова серія xxxxxxxxxxxxxxxxxx року по справі про адміністративне правопорушення винесена з порушеннями моїх прав та чинного законодавства, є необґрунтованою, незаконною та підлягає скасуванню.

Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Керуючись статтями 19 та 55 Конституції України, статтями 251, 268, 283, 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтями 2, 4, 7, 17 Кодексу адміністративного судочинства України

ПРОШУ:
1.Прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Визнати незаконними дії Відповідача, а саме інспектора ДПС xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx по складанню постанови та притягнення мене до адміністративної відповідальності – неправомірними.
3. Зазначену постанову xxxxxxxxxxxxxxxxxx у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
4. Зобов’язати управління ДАІ викреслити з відповідної бази даних запис про здійснення мною правопорушення, передбаченого ст..122, ч1.

Додаток:
- копія протоколу серія xxxxxxxxxxx про адміністративні правопорушення (2шт.)
- копія постанови xxxxxxxxxxx по справі про адміністративне правопорушення. (2шт.)
- копія позовної заяви (2шт.)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 ноя 2012, 22:56 
Новобранец

Ха! дежавю :)
тільки в мене так на барабані трапилось, зате суд той самий.
я заніс їм отаку заяву.

Сообщение, не относящиеся к теме
До Дзержинського районного суду
м. Харків, пр-т Перемоги, 52 “в”

Позивач:
ХХХХХХХХХХ
м. Харків, ХХХХХХХХХХ

Відповідач:
ІДПС РДПС ВДАІ ХМУ ГУМВС в х/обл.
вул. Шевченка, 315. м. Харків, 61033
прапорщик Плахтій Юрій Миколайович

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
10 листопада 2012 року приблизно об 11 годині 35 хвилині я, ХХХХХХХХХХ (надалі — Позивач), рухаючись по вулиці Академіка Павлова 165, в районі парковки біля торгового комплексу “Барабашова” на своєму автомобілі HUINDAI Accent д/н ХХХХХХХХХХ був зупинений прапорщиком Плахтієм Юрієм Миколайовичем (надалі — Відповідач).
Відповідач звинуватив мене в порушенні правил дорожнього руху, а саме невиконання вимог дорожнього знаку 4.2 “Рух праворуч” при виїзді з парковки. З висунутим звинуваченням я не погодився. Після цього Відповідач склав серія АХ1 № 236563 в якій незаконно постановив притягнути мене, Позивача, до адміністративної відповідальності за правопорушення, передбачене ст 122 частиною 1 КупАП та наклав стягнення у вигляді штрафу у розмірі двісті шістдесят гривень.
Вважаю, що вказана вище постанова в справі про адміністративне правопорушення винесена незаконно, упереджено, з грубим порушенням порядку розгляду справи про адміністративне правопорушення та норм КУпАП, що призвело до незаконного притягнення мене до адміністративної відповідальності та накладення адміністративного стягнення. Винесена постанова є незаконною і є такою, що підлягає скасуванню з наступних причин.

1. Правил дорожнього руху не порушував.
2. Постанова винесена до розгляду справи по суті. Про це є відповідний запис в графі “До протоколу додається” Протоколу про адміністративне правопорушення серії АА2 №077761, на основі якого мала бути розглянута справа КУпАП. В ній Відповідач прямо зазначив, що склав зазначену вище Постанову ще до того як ознайоми­в мене,Позивача з матеріалами справи. Цією дією Відповідач грубо порушив мої права зазначені в статті 268 КупАП а саме: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення,
подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права і т.д.
Відповідач порушив вимоги статті 278 КупАП пункт 2 а саме свідомо проігнорував факт того що протокол ще не складено.
Відповідач порушив статтю 279 КУпАП а саме: не роз'яснив мені права та обов'язки, не оголосив перед прийняттям рішення по справі зміст протоколу, як того вимагає закон, не дослідив можливі докази. Вважаю дії Відповідача неправомірними і незаконними і упередженими щодо моєї особи.
3. В протоколі не зазначено жодних доказів щодо мого правопорушення. А саме відсутні покази свідків, відсутні дані відео або фото фіксації, як того вимагає стаття 251 КУпАП. Відповідач звинуватив мене в правопорушенні опираючись виключно на свої думки. Статтею 254 КупАП зазначено Згідно статті 62 Конституції України обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь. Відповідач виніс постанову, не маючи жодних доказів мого порушення.
4. Зазначений вище протокол взагалі не міг бути складений оскільки в статті 254 КУпАП зазначено, що протокол про адміністративне правопорушення складається в разі його вчинення, але оскільки адміністративного правопорушення не було (не було пред'явлено жодного доказу крім безпідставних звинувачень, «правопорушення» не зафіксовано належним чином, як того вимагає чинне законодавство, з врахуванням допущених порушень під час складання протоколу, він не може бути належним доказом моєї вини, і за таких обставин відповідно до п.1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не могло бути розпочато у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Бездоказові звинувачення проти мене, зазначені в Протоколі і Постанові, дії самого Відповідача є упередженими і незаконними. Відсутність законних доказів при винесенні Постанови, порушення статей КупАП і Конституції України, порушення моїх прав забезпечених законами вказують на незаконність і непрофесійність дій Відповідача.
З огляду на викладене вважаю, що дії Відповідача були незаконними і непрофесійними.
За вищезазначених умов, у моїх діях відсутній склад правопорушень, зазначених у Постанові.
Згідно ст.72 КАСУ, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на Відповідача.
Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 251,268,278,279, 287 – 289,
292 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.2,17,18, 19,
99,100, 104,105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України,

ПРОШУ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Визнати незаконними і неправомірними дії Відповідача по складанню постанови та притягненню мене до адміністративної відповідальності.
3. Зазначену Постанову АХ1 № 236563 від 10 листопада 2012 року у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу правопорушення.

ДОДАТКИ:
1. копія протоколу про адміністративне правопорушення серії АА2 №077761 від 10 листопада 2012 року
2. копія постанови в справі про адміністративне правопорушення серії АХ1 №236563 від 10 листопада 2012 року;
3. копія квитанції про сплату судового збору;
4. копії позовної заяви та доданих матеріалів у відповідності до кількості відповідачів у справі.

Може шо собі допишеш.

Тепер чекаю шо суд скаже. Тиждень вже пройшов в понеділок піду спитаю шо там.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 ноя 2012, 23:18 
Борец

А нарушил зачем? :roll: Я в таких случаях поворачиваю направо и там просто разворачиваюсь, если разметка позволяет. И затем еду прямо.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа