Текущее время: 14 май 2025, 17:30

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 18:30 
Борец

Місяця з два тому, мою знайому зупинив співробітник ДПС і склав протокол про адміністративне правопорушення та виніс постанову. Вона подала до суду, але суд, вважаючи відео запис з побутової камери гідним доказом, визнав її винною, але розмова не про це. Ця подія "змусила" мене зробити запит в УДАІ м. Краматорська. 15.10.12, саме це я і зробив. Щоб не виникло якихось непорозумінь із строками відповіді, відправив "рекомендованим", сплативши за повідомлення більше ніж за сам лист. Чесно кажучи, трохи не вдавився, коли сказали скільки коштує повідомлення. :ВИзображение
Прикріплюю повідомлення яке я заповнював на пошті та яке згодом отримав. Прошу звернути увагу кому (найменування адресату) та куди (поштова адреса) я відправляв свого листа. Також не буде зайвим звернути увагу на того хто отримав та коли. На повідомленні чомусь дату не вказав, мабуть тому-що в перше, але в чеку є дата і навіть час.
Саме повідомлення я отримав аж 26.10, тож можемо уявити як працює пошта.
Изображение
Їдемо далі.
В своєму "оповіданні" не можу не звернутися до нормативно правової бази, яку надає офіційний сайт Верховної Ради (zakon3.rada.gov.ua), за що я йому дуже вдячний. Направляючи запит я керувався Конституцією України, в першу чергу, ЗУ "Про міліцію" та "Про доступ до публічної інформації". Що стосується строків розгляду запитів на інформацію, то це питання регулює ЗУ "Про доступ до публічної інформації", а конкретно ч. 1 ст. 20, яка каже, що "розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту." Тобто, якщо дехто Середа отримав мій запит 19 жовтня, то відповідь я повинен був отримати 26 жовтня, в той самий день коли я лише дізнався про те, що мій лист отримали в УДАІ. Насправді, виходить якась дурня і чесно кажучи я вже не чекав відповідь на свій запит. Але оптимізм брав надімною гору і я думав, що вони скористалися ч. 4 тієї ж ст. 20 вище вказаного закону. Ця частина дозволяє розпоряднику відповідати не п'ять днів, а двадцять, але за умови, що мене повідомлять про це, не пізніше п'яти днів. Звичайно ніяких повідомлень я не отримував.
Сьогодні, 9.11.12, в ранці, ідучи отримувати знання та всебічно розвиватися, зазирнув в свою поштову скриню. Який я був здивований, коли замість звичних для мене рекламних листівок, я дістав лист від, увага, МВ ГУМВС. Я був здивований, оскільки справи з МВ міліції я мав аж рік тому. Не втримався, відкрив та став читати прямо в під'їзді. Зрозумівши, що нічого цікавого там не пишуть, пішов собі далі.
Изображение
Ознайомившись пізніше більш детально, зрозумів, пристойної відповіді не побачу.
Виходить цікава ситуація, писав начальнику ДАІ Гайдуку А. В., а відповів начальник МВМ Забор С. Я. Цікаво, а якщо б міліція викликала до себе мене, а прийшов би якийсь Вася Хфорточкін, прокотило б? =) Думаю що ні.
Тепер звернемо увагу на дату написання відповіді та на дату віправки.
Пан Забор С. Я. датував свій лист 30.10.12, що по суті вже є порушенням. Штамп на конверті датований 02.11.12.
Изображение
Такі дії підпадають під статтю 212-3 КУпАП. Далі, дивимося адресу на яку відправляв запит я та з якої прийшла відповідь. Для тих хто може мені не довіряє, прикріплюю скріншот з адресою УДАІ м. Краматорська. Скріншот зроблений на офіційному сайті УДАІ ГУМВС в Донецькій області.
Изображение
Мені зовсім не зрозуміло як сталося, що мені відповів міськ. відділок міліції. Я зовсім не розумію, в результаті якої-такої оперативно-розшукової діяльності вони отримали інформацію про мою знайому.
З суб'єктом персональних даних, тобто із моєю знайомою, я звичайно розмовляв і вона дала згоду на такий запит, але мене не цікавлять її персональні данні, я їх знаю! Мої питання стосувалися інспектора та знову ж таки, я не питав де він мешкає. Дивлячись на це, вважаю цю відповідь банальною відпискою і по даному факту буде направлений інформаційний запит.
В кінці додаю запит який я відправляв 15.10.12.
Изображение
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 20:55 
Борец

Ваші подальші дії, крім інформаційного запиту :?:

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 21:05 
Борец

вони ЗУ "Про доступ до публічної інформації" завжди переводять на ЗУ "Про звернення громадян"

мені наприклад написали:
згідно статті 7 ЗУ "Про звернення громадян"
"Питання, порушені в Вашому зверненні одержаному посадовими особами не входять до їх повноважень, і в термін не більше п'яти днів було переслано за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що Вам і повідомляється.
Відповідь на поставлені питання Ви отримаєте ......."

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 21:09 
Борец

aphalin писал(а):
Ваші подальші дії, крім інформаційного запиту :?:

я думаю можна подати до суду))
відразу на обох начальників)))
але спочатку запит, треба все з*ясувати
а може ви маєте пропозиції?) так я вислухаю)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 21:10 
Борец

freeman john писал(а):
вони ЗУ "Про доступ до публічної інформації" завжди переводять на ЗУ "Про звернення громадян"

мені наприклад написали:
згідно статті 7 ЗУ "Про звернення громадян"
"Питання, порушені в Вашому зверненні одержаному посадовими особами не входять до їх повноважень, і в термін не більше п'яти днів було переслано за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що Вам і повідомляється.
Відповідь на поставлені питання Ви отримаєте ......."

ну не написали ж такого))
я взагалі не розумію звідки у них дані про протокол))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 21:17 
Борец

freeman john писал(а):
І дуже часто правильно роблять, так як анонімуси хочуть, щоб заяви із заголовком ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ розглядали за 5 днів замість 30.
datskiy писал(а):
Смілива ідея, хоча 1 позов скоріше всього буде програшний.
Тільки враховуйте їхню тактику, що начальники будуть спихати один на одного, а суд це візьме до уваги.
І плюс начальник не обов*язково може бути розпорядником запитуваної інформації (розрізняйте начальника як розпорядника і управління/відділ як розпорядника).

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 21:26 
Борец

aphalin писал(а):
freeman john писал(а):
І дуже часто правильно роблять, так як анонімуси хочуть, щоб заяви із заголовком ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ розглядали за 5 днів замість 30.
datskiy писал(а):
Смілива ідея, хоча 1 позов скоріше всього буде програшний.
Тільки враховуйте їхню тактику, що начальники будуть спихати один на одного, а суд це візьме до уваги.
І плюс начальник не обов*язково може бути розпорядником запитуваної інформації (розрізняйте начальника як розпорядника і управління/відділ як розпорядника).

програшний це який?)))
ну.., давайте розберемося.
1. якого дідька ДАІшники взагалі скинули цю справу в МВМ? - не зрозуміло, я думаю може листоноша натупив і замість даі приніс в мвм?)) хоча, по суті, треба бути повним довбнем щоб сплутати адресу)))
2. до цього я писав на ім*я начальника даі, що правда тоді він був чито у відпустці чи якось так, відповідав тимчасово виконуючий обов*язки, теж трохи запізнилися, але принесли прямо до дому, під підпис ;)
3. я думаю що він, як начальник, компетентний в усіх питаннях, що стосуються УДАІ, ну або так має бути)
я думаю якби це не його було, то він би скинув лист в адмін практику, наприклад, але ж не начальнику мвм))
взагалі дурня якась..) ну правда :lol:

а щодо суду, так я ще не готовий.., тимпаче коли відповідач начальник хоч даі хоч мвм. я розумію, що я там 1 місце в олімпіаді з "права" зайняв, але ні, мені зарано) та і права не дадуть мені якщо я не дай боже виграю суд :ВВВ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 22:17 
Борец

datskiy писал(а):
програшний це який?)))
Це той, що не виграшний.
datskiy писал(а):
1. якого дідька ДАІшники взагалі скинули цю справу в МВМ?
Ну вже якщо зайнятись ботанським буквоїдством :ugeek: , то Р/МДАІ є відділом у структурі Р/МВ ВС.
Саме тому позов до МВМ потенційно програшний, особливо, якщо відсутні резолюції керівництва на вашому запиті. А це ви маєте шанси дізнатися лише в суді.
datskiy писал(а):
3. я думаю що він, як начальник, компетентний в усіх питаннях, що стосуються УДАІ, ну або так має бути)
Закон так не вважає
Цитата:
Стаття 13. Розпорядники інформації

1. Розпорядниками інформації для цілей цього Закону визнаються:

1) суб'єкти владних повноважень - органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, органи влади Автономної Республіки Крим, інші суб'єкти, що здійснюють владні управлінські функції відповідно до законодавства та рішення яких є обов'язковими для виконання;

datskiy писал(а):
я думаю якби це не його було, то він би скинув лист в адмін практику, наприклад, але ж не начальнику мвм))
Знову Закон
Цитата:
Стаття 16. Відповідальні особи з питань запитів на інформацію

1. Розпорядник інформації відповідає за визначення завдань та забезпечення діяльності структурного підрозділу або відповідальної особи з питань запитів на інформацію розпорядників інформації, відповідальних за опрацювання, систематизацію, аналіз та контроль щодо задоволення запиту на інформацію та надання консультацій під час оформлення запиту.

2. Запит, що пройшов реєстрацію у встановленому розпорядником інформації порядку, обробляється відповідальними особами з питань запитів на інформацію.
Воно і не є "його". А "скидати" він мав особі відповідальній за опрацювання.
datskiy писал(а):
а щодо суду, так я ще не готовий.., тимпаче коли відповідач начальник хоч даі хоч мвм. я розумію, що я там 1 місце в олімпіаді з "права" зайняв, але ні, мені зарано) та і права не дадуть мені якщо я не дай боже виграю суд :ВВВ
Все з вами ясно :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 22:24 
Борец

aphalin писал(а):
datskiy писал(а):
програшний це який?)))
Це той, що не виграшний.
datskiy писал(а):
1. якого дідька ДАІшники взагалі скинули цю справу в МВМ?
Ну вже якщо зайнятись ботанським буквоїдством :ugeek: , то Р/МДАІ є відділом у структурі Р/МВ ВС.
Саме тому позов до МВМ потенційно програшний, особливо, якщо відсутні резолюції керівництва на вашому запиті. А це ви маєте шанси дізнатися лише в суді.
datskiy писал(а):
Закон так не вважає
Цитата:
Стаття 13. Розпорядники інформації

1. Розпорядниками інформації для цілей цього Закону визнаються:

1) суб'єкти владних повноважень - органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, органи влади Автономної Республіки Крим, інші суб'єкти, що здійснюють владні управлінські функції відповідно до законодавства та рішення яких є обов'язковими для виконання;

datskiy писал(а):
Знову Закон
Цитата:
Стаття 16. Відповідальні особи з питань запитів на інформацію

1. Розпорядник інформації відповідає за визначення завдань та забезпечення діяльності структурного підрозділу або відповідальної особи з питань запитів на інформацію розпорядників інформації, відповідальних за опрацювання, систематизацію, аналіз та контроль щодо задоволення запиту на інформацію та надання консультацій під час оформлення запиту.

2. Запит, що пройшов реєстрацію у встановленому розпорядником інформації порядку, обробляється відповідальними особами з питань запитів на інформацію.
Воно і не є "його". А "скидати" він мав особі відповідальній за опрацювання.
datskiy писал(а):
Все з вами ясно :)

є відділом, так, але ж завдання трохи різні)
от ви, наприклад, запити робили в даі? невже вам відповідали з мвм?))
сподіваюсь, що на всі питання, я знайду відповіді у наступній відповіді)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 22:28 
Борец

datskiy писал(а):
Ні, я робив запити до МВС, відповідали із управління (колишнього департаменту).
Потім в суді з піною на губах представник міністерства доказував, що це вина УДАІ, а не МВС.
Так що тут вас запросто можуть розвести за належність (в т.ч. в суді).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 22:31 
Борец

aphalin писал(а):
datskiy писал(а):
Ні, я робив запити до МВС, відповідали із управління (колишнього департаменту).
Потім в суді з піною на губах представник міністерства доказував, що це вина УДАІ, а не МВС.
Так що тут вас можуть розвести запросто (в т.ч. в суді).

розвести це вони можуть :ВВ
ну це дурня)) ну я розумію як би я цей запит адресував в мвм, а вони скинули б в даі, цеб я зрозумів, а навпаки... це мабуть все-одно що прийти к терапевту, а діагноз тобі хірург поставить.., а що, і той і той лікарі ж ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 22:37 
Борец

datskiy писал(а):
це мабуть все-одно що прийти к терапевту, а діагноз тобі хірург поставить.
Ну що, вам належить розгрібати це лайно.
І за вами вибір методів, способів і засобів.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 22:38 
Борец

запрос прочитать не удалось
есть предположение, что там речь про пртокол
вынесенный инспектором гаи

в октябрепрошлого года отделения гаи переподчинили ругумвс

то есть управление гаи к инспектору гаи как бы никак не относится, потому запрос был перенаправлен правильно (за належністю)

если расшифруешь свой запрос и ихний ответ, то может біть удастся вяснить, что делать дальше

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 23:10 
Борец

LAVe писал(а):
запрос прочитать не удалось
есть предположение, что там речь про пртокол
вынесенный инспектором гаи

в октябрепрошлого года отделения гаи переподчинили ругумвс

то есть управление гаи к инспектору гаи как бы никак не относится, потому запрос был перенаправлен правильно (за належністю)

если расшифруешь свой запрос и ихний ответ, то может біть удастся вяснить, что делать дальше

може тут вдасться прочитати?)
http://pasha-datskiy.blogspot.com/

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 23:12 
Борец

aphalin писал(а):
datskiy писал(а):
це мабуть все-одно що прийти к терапевту, а діагноз тобі хірург поставить.
Ну що, вам належить розгрібати це лайно.
І за вами вибір методів, способів і засобів.

поки-що, доки мало що зрозуміло, я обираю запит)
з*ясую що і як, а потім можна і в суд))) за дії чи бездіяльність..)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа