Lengovich_Vвот как вариант иск в суд
Цитата:
До Суворовського районного суду м. Херсон
Адреса: 73000, м. Херсон,
вул. Маяковського, 6/29
Телефон: (0552) 22-26-53
Позивач:
Бережний Юрій Миколайович
Відповідач:
Інспектор ДПС БДПС м. Херсона, старшина міліції Авраменко Ілля Володимирович, Адреса: пр. Адмірала Сенявіна, 128, м. Херсон, 73000
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання протиправною та скасування
постанови серії ВТ1 №068181 по справі про адміністративне правопорушення
від 05.07.2011 р.
Звільнено від сплати державного мита відповідно до ст..288 КУпАП України.
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
« 05 » липня 2011 року я був зупинений інспектором ДПС БДПС м. Херсона, старшиною міліції Авраменко Ілля Володимировичем, який вказав, що мною порушений п. 12.4 Правил дорожнього руху, тобто перевищив швидкість руху більш ніж на 20 км/год.
Щодо мене, Бережного Юрія Володимировича, був складений протокол серії ВТ1№160209 та винесена постанова серії ВТ1 №068181 про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 122 КУпАП – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину.
Однак в населеному пункті, де мене було зупинено, я рухався зі швидкістю близько 60 км/год.
Постанова ВТ1№068181 винесена за результатами застосування фіксації порушень ПДР засобами фіксації швидкості руху. Засобом фіксації згідно постанови являється прилад «Беркут» за №0601173. Інспектор через дві хвилини підійшов до мене та показав на приладі цифру «82».
Попереду мене рухався випередивши мене автомобіль із більшою швидкістю, також позаду мене їхав автомобіль із ввімкненим сигналом лівого повороту для здійснення випередження. Тобто дані автомобілі явно рухалися з більшою швидкістю, ніж мій автомобіль. Тому незрозуміло, чому інспектор дійшов висновку, що це швидкість саме мого автомобіля, і чому зупинили саме мене.
Вказане вище може підтвердити пасажири Косенко Віталій Анатолійович та Музыка Олег Владимирович що знаходився на той час в моєму авто.
Отже інспектором не доведено, що дана швидкість належить саме автомобілю, яким я керував, тим більше що я вказував інспектору, що рухався зі швидкістю 60 км/год.
Постанова серії ВТ1 №068181 не відповідає вимогам закону з таких підстав. Прилад, яким проводився нагляд за дорожнім рухом з метою фіксації порушень ПДР, не є автоматичним засобом фото- чи відеофіксації, оскільки він знаходився у співробітника ДАІ, керувався ним безпосередньо.
З моменту зупинки мого транспортного засобу за вимогою інспектора ДПС Авраменка Іллі Володимировича до його підходу та пред’явлення мені показань приладу вимірювання швидкості сплинуло близько двох хвилин протягом яких я не бачив інспектора ДПС, який мене зупинив. Цими діями інспектор порушив вимоги п. 15.3 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України 27.03.2009 №111, відповідно до якого працівник ДПС після повної зупинки транспортного засобу повинен підійти до водія. У цих умовах неможливо впевнитись, чи пред’явлені мені показання приладу стосувались заміру моєї швидкості чи стосуватись будь якого іншого транспортного засобу, з тих, що рухались цією ділянкою дороги під час, або до, або після моєї зупинки.
На пред’явленому мені інспектором приладі було зазначено цифри «82». Впевнитись в поточному значенні часу приладу та часу фіксування показань на мою вимогу інспектором було відмовлено. Зазначені обставини не дозволили мені впевнитись чи були показання приладу зафіксовані саме під час руху мого транспортного засобу ділянкою дороги на якій діяло обмеження швидкості.
У відповідності до ст.ст. 10, 11, 13 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», на вимірювання у сфері, у якій їх результати можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Інспектор не надав мені паспорт на вимірювальний прилад, не надав на мою вимогу доказів повірки даного приладу, а на приладі взагалі були відсутні номер та клеймо державної повірки та опломбуваннян, про що я зазначив в протоколі. Дані обставини не виключають можливість використання працівниками ДПС вимірювального приладу який не пройшов повірку згідно з вимогами зазначеного Закону та свідчать про неправомірність застосування даного приладу. Відповідно до п. 20.2 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України 27.03.2009 №111 забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув.
У протоколі про адміністративне правопорушення та постанові відсутні докази належності виміряної швидкості саме моєму автомобілю. Відсутні також показання будь-яких свідків.
При винесенні постанови серії ВТ1 №068181 були обмежені мої права, передбачені КУпАП. Стаття 268 КУпАП передбачає, що особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі. Зокрема, я не мав можливості скористуватися правовою допомогою, інспектор відхилив заявлено мною клопотання (копія у додатках).
Прошу особливу увагу звернути суд на норму, встановлену ч. 2 статті 71 КАС, відповідно до якої в адміністративних справах про протиправність рішень суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
З даної норми, випливає, що постанова, яка оскаржена в судовому порядку, де інспектор-відповідач не з’явився до суду, жодним чином не повідомив суд, що заперечує проти позову, не довів правомірність свого рішення, має бути скасована як така, що визнається відповідачем.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 7, 251, 252, 254, 255, 276287, 288 КУпАП, ст. 6, 17-19, 71, 99, 104-106 КАС України, закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України 27.03.2009 №111, пункту 12.4 Правил дорожнього руху, ст.. ст.. 59, 64 Конституції України,
ПРОШУ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.
2. Належно повідомити про місце та час розгляду справи про визнання протиправною та скасування постанови серії ВТ1 №068181 по справі про адміністративне правопорушення від 05.07.2011р. позивача, представника відповідача та свідків.
3. Викликати для допиту в якості свідків:
Музыка Олег Владимирович адреса:
Косенко Віталій Анатолійович адреса:
4. Постанову ВТ1 №068181 про притягнення Бережного Ю.М. до відповідальності за ст. 122 ч.1 КУпАП скасувати за відсутністью складу правопорушення та звільнити мене від сплати штрафу у розмірі 255 грн, а провадження по справі закрити.
5. Визнати протиправним дії Інспектора ДПС БДПС ДАІ м. Херсона, старшини міліції Авраменка Іллі Володимировича.
Додатки:
1. Копії позовної заяви на 4арк. в 2-х прим.
2. Копія Постанови серія ВТ1 №068181 по справі про адміністративне правопорушення від 05.07.2011 року.
3. Копія Протоколу серія ВТ1 №160209 про адміністративне правопорушення від 05.07.2011 року.
4. Копія заявленого клопотання до протоколу від 05.07.2011 року.
5. Копія паспорта Бережного Юрія Михайловича.
« … » липня 2011 року ______________ Бережной Ю.М.