Текущее время: 15 май 2025, 13:19

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 70 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 18 июл 2012, 19:59 
Постоялец

Цікава, повчальна історія!
А ще цікавіше, що представник ДАЇ прийшов, чи це вони ходять коли знають, що все буде на їх користь :)
Відеофіксацію як показували? В друга був випадок коли чи то інспектор, чи представник був прийшов з флешкою і казав, що відео там, цікаво було дізнатись, що суддя думає про інспектора :):):) і його компетенцію!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 00:03 
Новобранец

igor_m писал(а):
Цікава, повчальна історія!
А ще цікавіше, що представник ДАЇ прийшов, чи це вони ходять коли знають, що все буде на їх користь :)
Відеофіксацію як показували? В друга був випадок коли чи то інспектор, чи представник був прийшов з флешкою і казав, що відео там, цікаво було дізнатись, що суддя думає про інспектора :):):) і його компетенцію!

Суддя відхилив два позови перед моїм, і, здається, один - після мене...
Отакий от суд вийшов. Чувак, що переді мною зайшов - розказував - зупинився на знак "стоп", і його теж типу - за те, що не на правій смузі, а посередині кагбе... розмітки взагалі ніякої не було. І теж відхилили позов, сволочі... Чи це тепер вже судам дали команду - поповняти бюджет?!
На суд приходив не інспектор, а якийсь юрист, котрий, вочевидь, не перший раз в судах...
Відео показував на ноуті, з диска. Втім, по цьому відео неможливо було довести мою провину в русі по лівій смузі при незайнятій праві - ДАЙЦІ обрізали момент мого перестроювання, і вийшло так, що машина вже майже біля знаку. Все по правилах. А суддя - нуль реакції...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 09:54 
Борец

F44 писал(а):
Сплатив штраф вже.
Зерігайте квитанцію або її копію, бо через пару тижнів/місяців може ще прийти постанова з ДВС про стягнення подвійного розміру штрафу.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 13:04 
Новобранец

aphalin писал(а):
F44 писал(а):
Сплатив штраф вже.
Зерігайте квитанцію або її копію, бо через пару тижнів/місяців може ще прийти постанова з ДВС про стягнення подвійного розміру штрафу.

Так, я зберігатиму квитанцію, бо вже колись до мене приходили із виконавчої служби із вимогою сплатити штраф, якому кілька років було.
Я ще й написав заяву, щоб видали копію ухвали суду - бо ж в мене вже минув строк оплати штрафу, то по-любе можуть намагатися стягнути подвійний розмір. А якщо буде ухвала суду - то строк на оплату рахуємо із тої дати, коли був суд...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 сен 2012, 23:14 
Прохожий

Приблизно аналогічна ситуація у мене.
Допоможіть з складанням заяви !!!

Тернопільський міськрайонний суд

м. Тернопіль,
вул. Котляревського, 34
46003

Позивач: Заставнийко І.І.
місце проживання:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Відповідач: Відділ Державтоінспекції
міста Тернопіль
вул. Бережанська, 65
м. Тернопіль

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення

Постановою ІОДР ВДАІ м. Тернопіль сержанта міліції Дранівського Володимира Михайловича серія АТ №157990 по справі про адміністративне правопорушення від 01.09.2012 р. мене було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.126 та ч.5 ст.121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 425 гривень.
Вважаю дану постанову необґрунтованою, такою що не відповідає нормам КУпАП та винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень. Також під час винесення постанови не дотримано вимоги статей 245, 280 КУпАП відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи.
Згідно ст.9 КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.
При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність. Таким чином вважаю постанову інспектора незаконною та такою, що підлягає скасуванню.
Дотримуючись п. 2.4 Правил дорожнього руху (ПДР) о 1 год 35 хв. на вулиці Кривоноса на вимогу працівника міліції зупинив транспортний засіб, яким керував. На моє запитання з чим пов’язана зупинка, сержант міліції Дранівського В.М. відповів, що транспортний засіб яким я керував рухався повільно, чим і викликав підозру у інспектора. Далі інспектор сказав, що необхідно перевірити документи. Я передав посвідчення водія та технічний паспорт автомобіля. Далі інспектор вимагав пред’явити йому поліс (договір) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. На що я, попросив вказати підстави, якими керується працівник міліції у бажанні перевірити наявність зазначеного документу. Міліціонер відповів, що діє на підставі п. 2.1 ПДР. На моє заперечення, що означений пункт тільки зобов’язує мене як водія мати необхідний перелік документів для керування транспортним засобом, але аж ніяк не уповноважує його безпідставно перевіряти їх наявність, інспектор ДАІ вирішив, що, оскільки, я відмовляюся пред’явити поліс, то у мене його нема. Наша суперечка тривала кілька хвилин. У результаті сержант міліції Дранівський В.М. без моєї присутності склав два протоколи про адміністративні правопорушення передбачене ч.1. ст.126 і ч.5 ст.121 та виніс постанову про стягнення штрафу. Факт перевищення посадових повноважень та складання протоколу адміністративне правопорушення ч.5 ст.121 обурив мене. Я вимагав пояснення щодо протоколу про адміністративне правопорушення ч.5 ст.121. Пояснення та доказів від інспектора я так і не отримав.

При розгляді факту правопорушення ІОДР ВДАІ м. Тернопіль, сержантом міліції Дранівський В.М. було враховано лише норми ч. 1 ст.126 КУпАП: «Керування транспортними засобами, водіями які не мають при собі або не пред’явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона для нього, реєстраційних чи інших документів, що підтверджують право на користування чи розпорядження транспортним засобом, а у випадках, передбачених законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на транспортний засіб, а так само поліс (договір) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката «Зелена картка»).
Однак посадова особа Дранівський В.М., при винесенні постанови про стягнення штрафу проігнорував вимоги частини 2 статті 21 Закону України «Про дорожній рух», відповідно до якого, контроль за наявністю договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів здійснюється, зокрема, Державтоінспекцією МВС України під час проведення державного технічного огляду, реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, а також при складанні протоколів щодо порушень правил дорожнього руху та оформленні матеріалів дорожньо-транспортних пригод.
Тобто законом передбачено лише чотири випадки, коли інспектор ДАІ має право витребувати, а водій зобов’язаний пред’явити страховий поліс:
1. при проведенні державного технічного огляду,
2. при реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів,
3. при складанні протоколів щодо порушень правил дорожнього руху,
4. при оформленні матеріалів дорожньо-транспортних пригод.

Оскільки, жоден із перелічених випадків не наступив, і відповідно, не уповноважував інспектора ДАІ з’ясовувати наявність у мене полісу (договору) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, то, очевидно, і постанова про стягнення штрафу є безпідставною та винесена із порушенням вимог чинного законодавства.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 18, 104, 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України, ст.ст.287, 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

ПРОШУ:

1. Поновити строк.
2. Протокол про адміністративне порушення серія СА1 № 213413 від 01.09.2012р., визнати таким, що не відповідає дійсності.
3. Протокол про адміністративне порушення серія СА1 № 213414 від 01.09.2012р., визнати таким, що не відповідає дійсності.
3. Скасувати повністю постанову серія B01 №157990 в справі про адміністративне правопорушення.

Додатки: копія адміністративного позову;
копія протоколу про адміністративне правопорушення
СА1 № 213413 від 01.09.2012р.
копія протоколу про адміністративне правопорушення
СА1 № 213414 від 01.09.2012р.

копія постанови серія B01 №157990 в справі про адміністративне
правопорушення.
копію полісу (договору) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів серія ВЕ № 8251331.

05.09.2012 р. I.I. Заставнийко

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2012, 11:36 
Новобранец

ШАПКА ОТАК вроді має виглядати:

До Тернопільськог міськрайонного суду Тернопільської області,
м. Тернопіль, вул. Котляревського, 34
позивач: Іванчук Іван Іванович,
проживаю: 46023, м. Тернопіль, вул. Іванчука, 14/14,
тел. 55-55-55
відповідач: УДАІ УМВС України в Тернопільській області
адреса: 46000, м. Тернопіль, вул. Котляревського, 24
Адміністративна позовна заява
про скасування постанови ВО1 № 111111 від 01.09.2012 р.
по справі про адміністративне правопорушення

в частині "ПРОШУ:" у Вас написано:
1. Поновити строк.

Але Вам вроді не треба поновлювати строк (на оскарження), бо постанову винесли 1 вересня, то вроді встигаєте.

А які пояснення Ви записали в протоколі? Це дуже важливо в наших довбаних судах. Якщо написав що не згоден з діями даі, і мовляв - докази наведу в суді - то добре. Я написав погані пояснення...
Загалом, як на мене - Ваша справа виглядає більш позитивною. В мене все було надто складно закручено падлою-інспектором.
В частині ПРОШУ я б писав отак:

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 287, 288 КУпАП, ст. 99 КАС України, п.п. 9.4, 10.4 Правил дорожнього руху України, ПРОШУ:
1. Визнати дії інспектора ДПС ... щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності за ..... та винесення постанови в справі про адміністративне правопорушення серія ........... від .............. незаконними.
2. Скасувати постанову ВО1 № 131894 по справі про адміністративне правопорушення від 03 червня 2012 р.
4. Справу про притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. .... ст. ...... закрити.

В мене було так приблизно, претензій по формі в суду не було.
Всі документи, що здаєте в суд - копіюйте собі. Коли подаєте позовну заяву - то треба в 3-ьох екземплярах - суду, відповідачу (даішникам), і собі. На вашій копії хай дівчина що реєструє - поставить візу - "отримано, дата". Бо потім блін з них допитатися, де ті папери...
Після того як суд винесе рішення - обовязково копію рішення теж візьміть, навіть якщо суд не скасує штраф!
Бо скоро до вас напишуть із виконавчої служби, і будуть вимагати сплатити штраф в подвійному розмірі (за прострочку)! Одне слово - всі папери робіть із копіями для себе. Будьте готові до того, що буде юрист від даі, котрий має досвід в судових справах...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2012, 23:08 
Прохожий

Дякую !

В протоколах пояснення:

1. По ремні безпеки: Ремнем безпеки користувався.
2. По полісу: Поліс наявний. Працівнику ДПС Даранівському В.М. пред'явити відмовився.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 сен 2012, 08:25 
Новобранец

zastavets писал(а):
Дякую !
В протоколах пояснення:
1. По ремні безпеки: Ремнем безпеки користувався.
2. По полісу: Поліс наявний. Працівнику ДПС Даранівському В.М. пред'явити відмовився.

Що ж, думаю, що Ваші пояснення підходящі. Тепер Вам треба буде в суді чітко і аргументовано пояснити, чому інспектор ДПС не мав права перевіряти поліс. Суддя ж начебто цього не знає... І хоч взагалі-то, це сторона звинувачення має доводити Вашу вину - та виходить навпаки в суді. Таке от судочинство.
Акцентуйте увагу на те, що Ви не здійснили ЖОДНОГО ПОРУШЕННЯ ПДР! А раз так - не мав права той палкотримач вимагати поліса.
У Вас два протоколи, я так розумію. Один - ч.1. ст.126 - написано що поліс можна перевіряти лише в "передбачених законом випадках". А працівник ДПС, гнида етака, має діяти лише в спосіб і метод, передбачений законом.
А от ч.5 ст.121 - це типу "Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами", так?? От це херово, перепрошую. Ті уроди шукають привід... Розумієте, мені мій мудакуватий суддя сказав - на момент, коли Вас зупинили, інспектор ДПС вважав, що Ви порушили ПДР, і тому він мав право перевіряти Ваш поліс!
Тобто виходить, якщо б інспектору ДПС здалося, що я - Усама Бін Ладен - він мав право мене в той момент застрелити, так?!
Цей засранець інспектор "обгрунтував" типу причину перевірки - Ви не використовували ременя безпеки типу. Одне слово - це відвертий і наглий "розвод" на гроші. Просто рекетир на дорозі в формі працівника ДПС. Добре в такому випадку мати автомат, і відстрілювати таких. Поступово би поліпшилася ситуація, я думаю.
Тепер все буде залежати від судді. А судді "нинчє" не ті, що колись, в мене таке враження...
Але в будь-якому випадку - подавайте позов, хоча б спробуйте. Якщо суддя буде нормальний - мають скасувати.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 сен 2012, 08:55 
Борец

F44 писал(а):
Розумієте, мені мій мудакуватий суддя сказав - на момент, коли Вас зупинили, інспектор ДПС вважав, що Ви порушили ПДР, і тому він мав право перевіряти Ваш поліс!

в этом случае полис проверяется лишь при составлении протокола об админнарушении, а не при "думал что нарушил"!
Я не раз это проходил (непристегнутый ремень) и всегда им хотелось на полис посмотреть, но фраза "составляйте протокол и сразу же покажу" действует пока что на ура - всегда слышу "я Вам выношу устное замечание, пристегивайтесь"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 сен 2012, 10:03 
Новобранец

Ось схожа ситуація у мене була, буду радий, якщо допоможе, уважно читайте: http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=9&t=18825&p=353068#p353068

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 70 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5

Часовой пояс: UTC + 2 часа