Текущее время: 23 июл 2025, 03:45

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Ошибка в протоколе
СообщениеДобавлено: 17 авг 2010, 15:17 
Постоялец

Начальнику Департаменту ДАЇ МВС України,
полковнику міліції Лозовому Валерію Миколайовичу,
м. Київ, вул. Лук'янiвська, 62,
тел. 0-(44)- 272-46-59
Начальнику управління ДАЇ УМВС в Луганській області
підполковнику міліції Шевченко В’ячеславу Івановичу,
м. Луганськ , вул.Лiньова, 150,
тел. 0-(642)-93-57-80
Матвєйкіна Ивана Михайловича
м. Луганськ, кв. Гагарина, буд. 24 кв.26
тел. 0-(66)-94-59-18
На протокол та дії інспектора ДПС
3-го Луганського взводу ДПС ст. сержанта міліції Дрокін Е. А.
серії ВВ1 №048195 від 16 серпня 2010 року
у справі про адміністративне правопорушення,
передбачене ч.1 ст.122 КУпАП України,

СКАРГА

16 серпня 2010 року, приблизно о 19-25 годині, я рухався на автомобілі ВАЗ 2114, державний номер № ВВ6274ВС, що належить Матвейкіну М. І., по перехрестю вул. Локомотивна та вул. Будьонного, повертаючи на вул. Будьонного. Згідно пункту 16.2 ПДР (на регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку) я повинен дати перевагу зустрічним пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку я повертаю,. Та коли я почав рух праворуч для подальшого повороту, зустрічний пішохід, який переходив проїзну частину, на яку я повертаю та якому я повинен був би надати перевагу в русі, стояв на світлофорі не рухаючись на протилежному боці дороги перехрестя, хоча зелений сигнал світлофора надавав йому таку можливість. Тому оцінивши ситуацію, й запевнившись в тому, що мій подальший рух праворуч в напрямку вул. Будьонного не завдасть нікому з учасників руху жодних перешкод, бо згідно пункту 1.10 ПДР – дати дорогу – вимога до учасників дорожнього руху не продовжувати або не починати рух, не робити жодних маневрів (за виключенням вимоги звільнити смугу для руху, якщо це може змусити інших учасників дорожнього руху, маючих перевагу, змінити напрям руху або швидкість), я завершив проїзд перехрестя, бо мій подальший рух не міг змусити зустрічних пішоходів, що мають перевагу в русі, змінити напрям руху або швидкість, бо ці пішоходи ще й не починали рух.
Після проїзду перехрестя, мене зупинив ст. сержант міліції Дрокін Євгегій Олександрович, який підійшовши до мого автомобіля не відрекомендувався, чим порушив ст..5 Закону «Про міліцію» (При звертанні до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення. У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт), Інструкцію з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України, затверджену наказом Міністерства внутрішніх справ України №111 від 27.03.2009 року, а саме пункт 28.2 (Під час звернення до учасників дорожнього руху працівник підрозділу ДПС повинен чітко відрекомендуватися, назвавши свою посаду, спеціальне звання, прізвище та причину, суть звернення), відразу став звинувачувати мене в тому, що я повертаючи праворуч нібито не надав переваги в русі пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку я повертав.
Ст. сержант міліції Дрокін Євгегій Олександрович заявив, що він зробив відеозапис мого нібито порушення на свою особисту відеокамеру. Враховуючи те, що п.11 ст.11 Закону «Про міліцію» дозволяє використовувати передбачені нормативно-правовими актами технічні засоби, в тому числі засоби фото- і відео спостереження, для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху, а таким нормативно-правовим актом є Наказ Міністерства внутрішніх справ України №111 від 27 березня 2009р. «Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» то, пункти 18.10 (Забороняється використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув); 20.2.(Працівники підрозділів ДПС, яким видані технічні засоби та прилади, персонально відповідають за їх цілісність та працездатність. Забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані в Україні та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув, а також передавати такі прилади для користування безпосередньо на маршруті патрулювання без здійснення контролю командиром підрозділу результатів роботи приладу за зміну); 20.4. (На кожний технічний засіб чи прилад, який використовується підрозділом ДПС, заводиться окремий журнал обліку використання технічних приладів та технічних засобів. Він заповнюється командиром підрозділу ДПС, що видав прилад досвідченому підлеглому працівнику в справному стані) забороняють використовувати такі відеокамери. До того ж стає незрозумілим належність цієї особистої камери, її сертифікації, відповідності ст.8 Закону «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», метою якого є захист інформації, яка є власністю держави, а номер засобу технічного приладу у протоколі та постанові відсутній, внаслідок чого перевірити наявність чи належність відеозапису неможливо. Також згідно Наказу Міністерства внутрішніх справ України №33 від 01 березня 2010р. «Про затвердження Переліку технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху» є перелік технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху: Спеціальні технічні засоби, які працюють в автоматичному режимі, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, а саме:
- вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписувальний «ВИЗИР» з активною функцією «автоматичний режим» модифікації «ВИЗИР 03»;
- вимірювач швидкості радіолокаційний з фото фіксацією «АРЕНА»;
- лазерний вимірювач швидкості транспортних засобів «TruCAM».
Жодного запису про особисті побутові відеокамери в цих нормативно-правових документах не існує, тому виникає питання, чи мав інспектор право застосовувати її перебуваючи на службі
До того ж згідно ст..307 Цивільного кодексу України - Фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відео плівку лише за її згодою… Фізична особа, яка погодилася на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, може вимагати припинення їх публічного показу в тій частині, яка стосується її особистого життя… Знімання фізичної особи на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, в тому числі таємне, без згоди особи може бути проведене лише у випадках, встановлених законом. Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомки, який передбачено даною статтею, є суттєвою гарантією реалізації багатьох особистих немайнових прав: права на індивідуальність (ст. 300 ЦКУ), права на особисте життя (ст. ЗО1 ЦКУ), права на повагу до гідності та честі (ст. 297 ЦКУ), права на недоторканність ділової репутації (ст. 299 ЦКУ) тощо. Своєї згоди на знімання я не давав, попереджений про знімання також не був.
Також, ст. сержант міліції Дрокін Євгегій Олександрович, який виписував протокол, поводил себе при спілкуванні зі мною зверхньо і упереджено, зверталися до мене на «ТИ», чим грубо порушували Інструкцію з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України, затверджену наказом Міністерства внутрішніх справ України №111 від 27.03.2009 року, а саме пункту 18.7. (У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється: звертатися до учасників дорожнього руху на "ти"; використовувати погрозливі чи ображаючі жести; допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, вирази або репліки, які ображають людську гідність, погрози; пред'являти безпідставні звинувачення).
Не зважаючи на мої заперечення, старший сержант міліції Дрокін Євгегій Олександрович запропонував мені пройти з ним до його автомобілю аби домовитися зі мною про «невеличку суму допомоги», за яку він відпустить мене, або він винесе постанову з максимальним штрафом. Почувши у відповідь мою категоричну відмову в «допомозі», порушуючи «Розпорядження міністерства внутрішніх справ України» №466 від 21.05.2009р. а саме пункт 1.6. (Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР, старший сержант міліції Дрокін Євгегій Олександрович таки склав на мене протокол про адміністративне правопорушення, де вказав, що я порушив пункт 16.2 ПДР, здійснивши поворот праворуч не надавши переваги в русі пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку я повертаю.
Оскільки, у вчиненні адміністративного правопорушення винним себе не вважав, та не володів достатніми знаннями у галузі законодавства про адміністративні правопорушення, мені була необхідна кваліфікована правова допомога при розгляді даної справи, зокрема, для складання й написання ґрунтовних заперечень та пояснень, надання додаткових документів, встановлення необхідних фактів. У зв’язку з цим, я в порядку ч.1 ст.268 КУпАП: (особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: заявляти клопотання) заявив клопотання про перенесення часу розгляду справи у зв’язку з необхідністю звернення за юридичною допомогою та необхідністю підготовки документів на ім’я ст. сержанта міліції Дрокін Євгегія Олександровича. Він її прийняв. У клопотанні вказав, що мені необхідно мінімум три доби на розгляд справи, на що в протоколі сержант міліції Дрокін Євгегій Олександрович поставив дату, що до розгляду адміністративної справи 19.08.2010 року.
У ст. 254 КУпАП зазначено, що протокол про адміністративне правопорушення складається в разі його вчинення, але оскільки адміністративного правопорушення не було (не було пред'явлено жодного доказу крім безпідставних звинувачень, «правопорушення» не зафіксовано належним чином, як того вимагає чинне законодавство, з врахуванням допущених порушень під час складання протоколу, він не може бути належним доказом моєї вини, і за таких обставин відповідно до п.1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не могло бути розпочато у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення;
п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 23 грудня 2005 року N 14 Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті встановлено, що зміст постанови має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 і 284 КУпАП. У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів.
ст. 69 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що протокол про адміністративне правопорушення серії ВВ1 №048195 від 16 серпня 2010 року складений з порушеннями моїх прав та чинного законодавства, є необґрунтованим і незаконним, та підлягає скасуванню, а дії інспектора ДПС Дрокін Євгенія Олександровича є протиправними.
На підставі викладеного, керуючись стст.287, 288 КУпАП України,

ПРОШУ:
1. Протокол інспектора ДПС Дрокін Євгенія Олександровича, у справі про адміністративне правопорушення передбачене ч.2 ст.122 КУпАП України серії ВВ1 №024664 від 18 липня 2010 року, визнати недійсним.
2. Надати мені копію постанови для подальшого оскарження, або скасувати її, за відсутності в моїх діях складу правопорушення (якщо така постанова існує).
3. Визнати дії ІДПС 3-го Луганського взводу ДПС ст. сержанта міліції Дрокін Євгенія Олександровича протиправними та притягти його до дисциплінарної відповідальності .
4. Повідомити мене за результатами справи згідно чинного законодавства письмово.
5. В разі незгоди з результатами службової перевірки залишаю за собою право оскарження цих результатів в органах прокуратури та судових установах.
6. Забов'язати принести публічного вибачення в мій адрес, через місцевий засіб масової інформації, завчасно повідомивши мене про дату і назву засобу масової інформації в якому будуть принесені (опубліковані) ці вибачення.

Додатки:
1.Копія протоколу про адміністративне правопорушення серії ВВ1 № 048195 від 16 липня 2010 року

18 серпня 2010 року Матвєйкін І. М.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 авг 2010, 15:51 
Борец

Написано очень громоздко и тяжело к восприятию. И вообще, я не сторонник дословного цитирования статей.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 авг 2010, 07:35 
Борец

Написано "по-адвокатски", и мне всё нравиться. Днями у меня случилась похожая ситуация, поэтому использую часть иска и себе. У меня таких "грунтовних" знаний пока маловато... :)
А! И вот ёще Стаття 25. Відповідальність працівників міліції

Працівник міліції у межах повноважень, наданих цим Законом та іншими законодавчими актами, самостійно приймає рішення і несе за свої протиправні дії або бездіяльність дисциплінарну чи кримінальну відповідальність.
При порушенні працівником міліції прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, відшкодування завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина публічно вибачитися.

Забивай сразу в иск требования публичного извинения через СМИ (газету).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 авг 2010, 08:23 
Борец

Первое, что непонятно- это скарга или иск - что значит требование отменить да еще и начальнику департамета гаи и в областное. Пока эту телегу спустят по инстанциям постанову уже вынесут)) Или если она уже вынесена - нкито ее в гаи добровольно не отменит. Тогда теряется смысл такого требования. Следующий момент про признание действий противоправными - в протоколе указан факт видеосъемки и приложены записанные события? Сомневаюсь, что да. ИМХО проще и лучше написать иск в суд, с ходатайством о вытребовании постановы, если не получается ее самостоятельно в гаи взять...А после отмены уже подавать жалобу на гея по ПРИЗНАННЫМ судом противоправным действиям с целью получить извинения и привлечь к ДО

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 авг 2010, 10:28 
Постоялец

Доктор_Макс писал(а):
Первое, что непонятно- это скарга или иск - что значит требование отменить да еще и начальнику департамета гаи и в областное. Пока эту телегу спустят по инстанциям постанову уже вынесут)) Или если она уже вынесена - нкито ее в гаи добровольно не отменит. Тогда теряется смысл такого требования. Следующий момент про признание действий противоправными - в протоколе указан факт видеосъемки и приложены записанные события? Сомневаюсь, что да. ИМХО проще и лучше написать иск в суд, с ходатайством о вытребовании постановы, если не получается ее самостоятельно в гаи взять...А после отмены уже подавать жалобу на гея по ПРИЗНАННЫМ судом противоправным действиям с целью получить извинения и привлечь к ДО

в принципе ты прав, я раньше всегда так и делал писал в суд,
а не давно друг написал такую жалобу, ему через две недели позвонили, он приехал, и ему отменили протокол. всех подробностей точно не знаю, как и что от меняли.
а вот у меня в суде нашем дела по году рассматриваются вот решил попробывать так может так быстрее будет

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 авг 2010, 15:10 
Борец

После принятия последних изменений в законы- рассмотрение как правило проводится в одно заседание (это касается простых дел типа этого)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 авг 2010, 16:32 
Постоялец

у нас в луганске такие законы не действуют

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 авг 2010, 12:21 
Постоялец

отправил скаргу, в даи

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2010, 18:25 
Постоялец

сегодня позвонили с ГАИ договорились встретиться завтра

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 авг 2010, 08:52 
Постоялец

был вчера в гаи, если вкратце то гаишник предложил мировую и ст. 22 у них там даже уже ходатайство распечатаны надо только свою фамилия написать и все.
Стаття 22. Можливість звільнення від адміністративної
відповідальності при малозначності правопорушення

При малозначності вчиненого адміністративного правопорушення
орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може
звільнити порушника від адміністративної відповідальності і
обмежитись усним зауваженням.

я бы лично не согласился, а протокол выписан на друга, его такой вариант устроил, написали отказ от жалобы, теперь ждем по почте документов, как придут выложу.

кто может объяснить почему они нас уговаривали согласится на такое. Если по закону они правы пункт правил 16.2
16.2. На регулируемых и нерегулируемых перекрестках водитель, поворачивая в правую сторону или в левую сторону, должен уступить дорогу пешеходам, которые переходят проезжую часть, на которую он поворачивает, а также велосипедистам, которые двигаются прямо в попутном направлении.
получается при повороте, я должен ждать пока все не пройдут даже если дорога по три полосы в каждую сторону, а он только с противоположной начал идти. бред какой то получается

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 авг 2010, 09:42 
Новобранец

ПДД п 4.14.а
о нем всегда все забывают. У водителя может не быть объективной возможности увидеть пешехода (малознакомая местность, расположение ТС на дороге, маневр и т.п.)
Вот по этому и ввел законодатель эту норму.

p.s. это отмазка для неадекватов, которые считают, что если нет видео как они "низко летели" - значит нет и ответственности...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 авг 2010, 10:00 
Постоялец

4.14. Пешеходам запрещается:
а) выходить на проезжую часть, не убедившись в отсутствии опасности для себя и других участников движения;

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа