Текущее время: 15 май 2025, 10:17

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 13 июн 2012, 00:22 
Новобранец

Рассказываю с 0. Приехали на Ай-Петри. Заехали на верх. Почти до самого верха идет асфальтная дорога и под конец, чуть в сторону метров 50 грунтовой. По ней и проехали. Никаких знаков, и предупреждений.
Спустя час подъехала пара егерей на Ниве с белыми номерами, предъявили Удостоверение на русском языке(как потом выяснилось просроченое, их выдают на год! Хотя сам егерь утверждал, что оно "бессрочное")
Изображение и оформили протокол.
На вопрос "а с какого перепугу" - "Вон там знаки, запрещающие въезд, и вообще вы в заповеднике и съезжать с асфальта запрещено." Показали "знаки" на двух других грунтовых дорогах. Самый ближайший к дороге метрах в 10 от нее слева. Второй в 30 метрах справа в кустах. С дороги его разглядеть, а тем более прочитать на ходу нереально. Размером с листик А4. Надпись мелким шрифтом что-то типа "охраняется законом". Надписи "въезд запрещен" нет. Зато под вторым знаком надпишь "ШИПЫ"
Изображение
Между собой на полном серьезе обсуждали вариант "конфискации ТС".

1. Копию протокола мне не дали. Подписывать я его тоже не стал, т.к. составлен незаконно и я не захотел участвовать в незаконных действиях и они просто не могли найти двух понятых, дабы засвидетельствовать мой отказ(есть 5-6 свидетелей этого факта).
2. Что-то пробормотали про суд в Ялте, который будет через несколько дней(конкретных сроков мне не назвали). Никаких бумаг о предстоящем суде мне не предотавили и впоследствии даже по почте не прислали. Само собой, что в Ялтинский суд я попасть не мог, т.к. находился на отдыхе с компанией, которую и возил. О чем уведомил егеря(свидетели, видеозапись) и попросил перенести суд по месту жительства.
3. Машину мы убрали по их наказу и спокойно уехали.
4. Попытки найти и.о. начальника их службы ни к чему не привели. Удалось только с ним созвониться, и он встал целиком и полностью на сторону своего подопечного. Доводов слушать не пожелал.
5. Несколько дней назад пришла непонятная постанова и попереждення про оплату.
Изображение
В середине постановы фамилия постороннего человека. Спишем на техническую ошибку.
Свидетелей егерь на месте не нашел и уехал. Больше его не видели. Фамилия его нигде не фигурирует.
Запись о том, что на суд я не явился, хотя меня уведомляли. Никто на самом деле не уведомлял.
Внизу надпись от руки "постанова не набрала законнойи сили"
P.S. Да.. Знаю... Сам дурак, что не написал пояснений, не вписал свидетелей сразу... Но сам факт такой херни тогда сильно возмутил. Представьте себе, что вы едете по дороге, вас останавливают и рассказывают что вы нарушили скоростной режим.. "А знака нет? Так их постоянно сбивают. Но незнание закона не освобождает от ответственности" Это кстати цитата из телефонного разговора с начальником.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2012, 08:27 
Борец

Это жесть. Судья в преступном сговоре с егерями. 1) Срочно пишем апелляцию. 2) Пишем заявление в прокуратуру о вынесении судьей заведомо неправосудного решения; 3) Пишем заявление в прокуратуру о служебном подлоге на егеря.

Ты что-то писал в протоколе, который он составил?

Если хочешь, могу в личку скинуть свой мобильный. Наберешь - проконсультирую.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2012, 09:39 
Борец

Кроме того, по КоАПу по ст.91 протоколы имеют право составлять только инспектора по охране окружающей природной среды (Министерства по охране окружающей природной среды) - ст.255 КоАП.

органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі екології та природних ресурсів (статті 85, 851, 88, 881, 882, 90, 91);

Работники органов охотничьего хозяйства таких полномочий на составление протоколов по этой статье не имеют. А Республиканский комитет по лесному и охотничьему хозяйству Автономной Республики Крым является республиканским органом исполнительной власти в сфере лесного и охотничьего хозяйства (Постановление Совета министров АРК Вопросы Республиканского комитета Автономной Республики Крым по лесному и охотничьему хозяйству) http://zakon2.rada.gov.ua/krym/show/rb0383001-06

То, что у него не было полномочий, доказывает и вышеуказанное постановление. Среди прав предусмотрено:
- привлекает к ответственности граждан и должностных лиц за незаконную добычу охотничьих животных, несоблюдение условий ведения охотничьего хозяйства и пользования охотничьими угодьями в соответствии с требованиями Законов Украины "О животном мире", "Об охотничьем хозяйстве и охоте" , а также за нарушение требований пожарной безопасности в лесах, повлекших уничтожение, повреждение леса в результате поджога или небрежного обращения с огнем, возникновение лесного пожара либо распространение его на значительной площади;

Нарушение гражданами ЗУ "О природно-заповедном фонде", а именно его режима - к их компетенции не относится.

Цитата:

И ты решил сказать об этом только сейчас? У тебя сроки горят. Если будешь сидеть, сложа руки, то легче пойти и заплатить штраф.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2012, 10:43 
Новобранец

makssav писал(а):
Это жесть. Судья в преступном сговоре с егерями. 1) Срочно пишем апелляцию. 2) Пишем заявление в прокуратуру о вынесении судьей заведомо неправосудного решения; 3) Пишем заявление в прокуратуру о служебном подлоге на егеря.

Ты что-то писал в протоколе, который он составил?

Если хочешь, могу в личку скинуть свой мобильный. Наберешь - проконсультирую.

Ничего не писал.
Консультация не помешает.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2012, 10:48 
Новобранец

makssav писал(а):
Цитата:

И ты решил сказать об этом только сейчас? У тебя сроки горят. Если будешь сидеть, сложа руки, то легче пойти и заплатить штраф.

Несколько дней - это не две недели. Думал в начале плюнуть и забыть, но чувство справедливости потребовало пресечь незаконные действия. Да и опыт в будущем не помешает.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2012, 09:45 
Борец

Вот, что я подготовил:

До Апеляційного суду
Автономної республіки Крим
95006, м. Сімферополь, вул. Павленко, 2

через Ялтинський мiський суд
Автономної республіки Крим
98600, м. Ялта, вул. Дмитрієва, 4

Особа, що притягається
до адміністративної відповідальності:
________ Євген Олександрович,
що проживає за адресою: _____, м. Київ,
Дарьницький район, вул. __________

Апеляційна скарга
на Постанову Ялтинського мiського суду АРК №3/0124/940/2012
0124/4387/2012 від 17 травня 2012 року, суддя Короткова Л.М.

Я, ___________ Євген Олександрович, 02 травня 2012 року керував автомобілем по автодорозі біля Ай-Петрі. Здійснивши вимушену зупинку, я почав звірятися з дорожньою картою. В цей час поруч з моїм автомобілем зупинився автомобіль Нива, з якого вийшов якийсь чоловік та почав фотографувати моє авто. Після цього він підійшов до мене та назвався працівником Республіканського комітету з лісового та мисливського господарства АРК. Він заявив, що я знаходжуся на території Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника, куди в'їзд заборонено. На моє зауваження, що жодних заборонних знаків на своєму шляху я не зустрічав, він не відреагував. Після чого на мою вимогу він пред'явив посвідчення на ім'я Савіна Олексія Володимировича. Я зробив фотознімок його посвідчення. Після цього він забажав побачити мої документи. Я показав йому своє посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Він в свою чергу зробив фотознімки моїх документів. Після цього він сів у власне авто та почав заповнювати якийсь бланк, схожий на протокол, вписуючи туди дані з моїх документів.
Через деякий час він сказав мені, щоб я негайно залишив територію заповідника. Жодного протоколу мені для написання пояснень чи підпису не надавалось, я також не був ознайомлений зі своїми правами. Незважаючи на те, що зі мною знаходилися свідки, а саме ____________, ________________, ____________, жоден з них також не був занесений до протоколу.
__.__.2012 року я отримав рекомендованим листом постанову Постанову Ялтинського мiського суду АРК №3/0124/940/2012 0124/4387/2012 від 17 травня 2012 року, винесену суддєю Коротковою Л.М. Відповідно до вказаної Постанови, я був визнан винним у порушенні ст.91 Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП) та підданий стягненню у вигляді штрафу в розмірі 170 грн без конфіскації засобів здійснення правопорушення.
Не бажаючи виникнення проблем с Державною виконавчою службою, я оплатив штраф (копія квітанції про сплату додається).

Вважаю, що Постанова Ялтинського мiського суду АРК №3/0124/940/2012 0124/4387/2012 від 17 травня 2012 року винесена з грубим порушенням норм матеріального та процесуального права та підлягає скасуванню за наступник підстав:
1) Як зазначено в Постанові суду, щодо мене було складено протокол про адміністративне правопорушення №00018 від 02 травня 2012 року. Проте відповідно до ст. 255 КпАП складати протоколи за порушення ст. 91 мають право лише працівники органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі екології та природних ресурсів (Міністерства охорони навколишнього природного середовища). Натомість Савін Олексій Володимирович, що склав протокол не є такою особою. Він є працівником органу виконавчої влади в галузі лісового та мисливського господарства (відповідно до Постанови Ради Міністрів АРК №383 від 11 липня 2006 року ”Вопросы Республиканского комитета Автономной Республики Крым по лесному и охотничьему хозяйству”).
Таким чином, протокол про адміністративне правопорушення №00018 від 02 травня 2012 року було складено особою, не уповноваженою на це.

2) Відповідно до ст.254, 256 я мав право внести до протоколу свої пояснення та зауваження, підписати протокол та отримати під розпис його копію. Всупереч вимогам КпАП цього зроблено не було. Не були також роз'яснені мої права, та не було внесено свідків, які знаходилися в моєму автомобілі.

3) У зазначеній постанові суду вказано, що я у судове засідання не з'явився, був належним чином оповещений про день та час розгляду справи. Це не відповідає дійсності, адже мене жодним чином не було про це повідомлено. А про те, що відбулося судове засідання, я дізнався лише отримавши Постанову суду.
Таким чином, я був позбавлений реалізувати свої права, передбачені ст. 268 КпАП.

4) У зазначеній постанові суду вказано, що був встановлений факт незаконного знаходження Анапащенко Г.В. на території Ялтинського заповідника, який здійснив в'їзд автотранспортом. Проте, хто такий Анапащенко Г.В. та яке він має до мене відношення, не відомо.

5) Відповідно до ст. 33 КпАП: При накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність. Проте в рішенні суду жодним чином не зазначено, чи було це враховано та як саме.

6) Відповідно до ст.245 КпАП: Завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.
Як вбачається з вищенаведених фактів, суддя при винесенні постанови здійснив низку порушень норм матеріального та процесуального права. Постанова не є об'єктивною, а вірішення справи проведено з порушенням закону.

Вищевикладені факти підтверджуються показаннями свідків, що були зі мною під час зазначених подій. Їхні пояснення додаються до апеляції.

Через те, що вищезазначену Постанову Ялтинського мiського суду я отримав лише __.___.2012, коли забрав під розпис з поштового відділення рекомендований лист, прошу поновити мені строки на оскарження.

Керуючись ст. 287, 288, 289, 294 КпАП, прошу:

1) Скасувати Постанову Ялтинського мiського суду АРК №3/0124/940/2012
0124/4387/2012 від 17 травня 2012 року, винесену суддєю Коротковою Л.М. та закрити провадження у справі;

2) Присудити мені з державного бюджету здійснені мною судові витрати в розмірі ____.

3) Через неможливість відвідувати судові засідання в м. Сімферополі, прошу розглядати справу без моєї участі.

Додатки:
1) Копія Постанови Ялтинського мiського суду АРК №3/0124/940/2012 0124/4387/2012 від 17 травня 2012 року;
2) Копія квитанції про сплату штрафу,
3) Копія квитанції про сплату послуг за послугу банку,
4) Копія квитанції про сплату судового збору,
5) Пояснення свідка ________________,
6) Пояснення свідка ________________,
7) Пояснення свідка ________________,

__.__.2012 /підпис/ /П.І.Б./________________

Последний раз редактировалось makssav 14 июн 2012, 10:13, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2012, 10:11 
Борец

Платiжнi реквiзити для перерахування судового збору платниками, які звертаються до Апеляційного суду Автономної Республіки Крим (м. Сімферополь)
http://court.gov.ua/sud0190/zzbir/

Платiжнi реквiзити для перерахування судового збору платниками, які звертаються до Апеляційного суду Автономної Республіки Крим (м. Сімферополь)
Отримувач коштів

Державний бюджет, м. Сімферополь

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38040558

Банк отримувача ГУ ДКСУ в АРК, м. Сімферополь

Код банку отримувача (МФО) 824026

Рахунок отримувача № 31214206780002

Код класифікації доходів бюджету 22030001

Призначення платежу Судовий збір, за позовом ___________ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Апеляційний суд Автономної Республіки Крим (м. Сімферополь) (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 05383075 (суду, де розглядається справа)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июл 2012, 11:26 
Новобранец

Справу призначено до розгляду 17 липня в Апеляционном суде АР КРЫМ. Очень жаль, что не смогу присутствовать.
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 июл 2012, 11:26 
Борец

Как прошла апелляция?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 июл 2012, 20:20 
Новобранец

Пока без понятия. Я в Македонии.

Вернуться наверх