|
Постоялец |
 |
|
ГИС имеет привычку не отвечать. Пиши заяву в прокуратуру с просьбой привлечь по 212-3. Прокуратура на 99.99999% отморозитса и перешлет в юстицию, но ГИС после такого старается хоть что-то ответить. Сам ты в вышестоящие инстанции жаловаться не имеешь права, только в суд. Хотя это тоже вилами по воде писано - ты ведь жалуешься не как должник по исп. производству, а как гражданин на заявление которого не ответили. Цитата: Написал и зарегестрировал в канцелярии ГИС заяву с просьбой предоставить мне почтой всю информацию об открытых в отношении меня делах Это несколько неправильно и дает возможность представителям власти съезжать по формальным признакам. В нашей стране информацию надо запрашивать не заявами, а запитами. Вот тебе образец:

Сообщение, не относящиеся к теме
Центральний відділ ДВС Миколаївського міського управління юстиції. 54001, м. Миколаїв, Адміральська, 38
Завєрюхіна Вадима Олександровича, 57300, Миколаївська обл., м. Снігурівка, вул.Суворова Тел. 063
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ / на підставі статті 40 Конституції України, статей 3, 4, 5,, 14, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», статей 5, 9, 28, 29, 32, 33 Закону України «Про інформацію» / Відповідно до статті 40 Конституції України, статей 3, 4, 5, 14, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», статей 5, 9, 28, 29, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу надати мені наступну інформацію: - посвідчені належним чином копії всіх матеріалів всіх виконавчих проваджень, відкритих Центральним відділом ДВС Миколаївського міського управління юстиції стосовно мене. Відповідь на iнформацiйний запит прошу направити за адресою: 57300, Миколаївська обл., м. Снігурівка, вул.Суворова б.
«____» січня 2012 р. Завєрюхін В.О.
Естественно что никто ничего не даст. Спустя дней 10 несем такую бамагу в прокуратуру:

Прокуратура Центрального району міста Миколаєва 54001, м.Миколаїв, вул.Нікольська, 73 Лукащук Сергію В'ячеславовичу
Завєрюхіна Вадима Олександровича, 57300, Миколаївська обл., м. Снігурівка, вул.Суворова б. Тел. 063
ЗАЯВА Про вчинення корупційних дій 04.01.2012 до Центрального відділу ДВС Миколаївського міського управління юстиції мною був направлений інформаційний запит (копія додається). Відповідно до ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту Станом на 20.01.2012 я не отримав від Центрального відділу ДВС Миколаївського міського управління юстиції жодної інформації за цим запитом. Відповідно до статті 16 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» державні службовці не мають права: 1) відмовляти фізичним або юридичним особам в інформації, надання якої цим фізичним або юридичним особам передбачено законом; 2) надавати несвоєчасно, недостовірну чи не в повному обсязі інформацію, яка підлягає наданню відповідно до закону. Порушуючи п’ятиденний строк надання відповіді на інформаційний запит посадова особа Центрального відділу ДВС Миколаївського міського управління юстиції, діяла всупереч статті 16 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». Відповідно до частини 1 статті 212-3 КУпАП неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації що не відповідає дійсності, у випадках, коли така інформація підлягає наданню на запит громадянина чи юридичної особи відповідно до законів України «Про інформацію», «Про звернення громадян», «Про доступ до судових рішень», - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від п’ятнадцяти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів громадян. Згідно з п.11 частини 1 ст. 255 Кодексу України про адміністративне правопорушення (КУпАП) у справах про правопорушення, передбачені статтею 212-3 КУпАП, протоколи про правопорушення мають право складати прокурор або уповноважена ним особа з числа працівників прокуратури. На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» , ст.ст. 212-3, 255 Кодексу України про адміністративне правопорушення, статтями 23,24 Закону України «Про прокуратуру», ПРОШУ: 1) Провести перевірку, та встановити посадову особу Центрального відділу ДВС Миколаївського міського управління юстиції, яка порушила вимоги ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» 2) Скласти відносно цієї особи протокол про адміністративне корупційне правопорушення за порушення статті 16 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». 3) Направити зазначений протокол про адміністративне корупційне правопорушення до суду 5) Письмово повідомити мене про результати розгляду даної заяви та вчинені прокуратурою дії, забезпечивши тим самим моє конституційне право на оскарження дій прокуратури.
Додатки: 1) Копія інформаційного запиту (1 арк.)
«____» січня 2012 р. Завєрюхін В.О.
дней через 10 получишь отказ из прокуратуры. Его обжалуешь в вышестоящую прокуратуру - что-то типа такого:

Прокуратура Миколаївської області 54030, м.Миколаїв, вул. Спаська, 28 Гальцову Володимиру Івановичу
Завєрюхіна Вадима Олександровича, 57300, Миколаївська обл., м. Снігурівка, вул.Суворова б. Тел. 063 СКАРГА 04.01.2012 я звернувся до прокуратури Центрального району міста Миколаєва з заявою, в якій просив скласти протокол про адміністративне корупційне правопорушення щодо неправомірної відмови в наданні інформації, за що відповідальність передбачена ст. 212-3 КУпАП Станом на сьогодні я отримав відповідь від прокурора Центрального району міста Миколаєва (додається), в якій мене повідомляють, що моя заява передана до головного управління юстиції в Миколаївській області. З таким рішенням я не можу погодитись оскільки згідно з п.11 частини 1 ст. 255 Кодексу України про адміністративне правопорушення (КУпАП) у справах про правопорушення, передбачені статтею 212-3 КУпАП, протоколи про правопорушення мають право складати прокурор або уповноважена ним особа з числа працівників прокуратури. Таким чином направлення моєї заяви до до головного управління юстиції в Миколаївській області суперечить вимогам КУпАП. На підставі викладеного, ПРОШУ: 1) Провести перевірку викладених в заяві фактів 2) Зобов’язати прокуратуру Центрального району міста Миколаєва розглянути мою заяву 3) Зобов’язати прокуратуру Центрального району міста Миколаєва скласти відносно особи винної в неправомірній відмові в наданні мені інформації протокол про адміністративне корупційне правопорушення за порушення статті 16 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». 4) Письмово повідомити мене про результати розгляду даної заяви та вчинені прокуратурою дії, забезпечивши тим самим моє конституційне право на оскарження дій прокуратури. Додатки: 1) Копія заяви (1 арк.) 2) Копія відповіді (1 арк)
«____» лютого 2012 р. Завєрюхін В.О.
Параллельно все это обжалуешь в суд.

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54055
Позивач: Завєрюхін Вадим Олександрович Місце народження: Миколаївська обл., м. Снігурівка Який зареєстрований за адресою: 57300, Миколаївська обл., м. Снігурівка, вул.Суворова б. тел. 063
Відповідач: Центральний відділ ДВС Миколаївського міського управління юстиції. 54001, м. Миколаїв, Адміральська, 38 тел. 0 (512) 37-58-63 0 (512) 37-58-69
ПОЗОВНА ЗАЯВА Про визнання дій протиправними
Цей позов поданий на підставі ст. 17 КАС України яка прямо визначає, що компетенція адміністративних судів поширюється на спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень, дій чи бездіяльності. Відповідно до ч.3 ст.18 КАСУ справи щодо оскарження дій або бездіяльності посадових чи службових осіб місцевих органів виконавчої влади розглядаються і вирішуються місцевим загальним судом як адміністративним судом або окружним адміністративним судом за вибором позивача. 04.01.2012 до Центрального відділу ДВС Миколаївського міського управління юстиції мною був направлений інформаційний запит (копія додається). Відповідно до ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту Станом на 25.02.2012 я не отримав від Центрального відділу ДВС Миколаївського міського управління юстиції жодної інформації за цим запитом. З таким рішенням Центрального відділу ДВС Миколаївського міського управління юстиції я не можу погодитись, оскільки воно прямо суперечить діючому законодавству, зокрема Конституції України, Закону України „Про інформацію ” та Закону України „Про доступ до публічної інформації ”, Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». Так відповідно до ст. 1 Закону України „Про доступ до публічної інформації ” публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом. Відповідно до ст. 5 Закону України „Про доступ до публічної інформації ” доступ до інформації забезпечується шляхом надання інформації за запитами на інформацію. Відповідно до ст. 10 Закону України „Про інформацію ” кожному забезпечується вільний доступ до інформації, яка стосується його особисто. Відповідно до ст. 10 Закону України „Про доступ до публічної інформації ” кожна особа має право доступу до інформації про неї, яка збирається та зберігається. Відповідно до ст. 21 Закону України „Про доступ до публічної інформації ” запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту, а ст. 22 того ж Закону передбачає вичерпний перелік підстав, за яких розпорядник інформації має право відмовити в задоволенні запиту. Відповідно до статті 16 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» державні службовці не мають права: 1) відмовляти фізичним або юридичним особам в інформації, надання якої цим фізичним або юридичним особам передбачено законом; 2) надавати несвоєчасно, недостовірну чи не в повному обсязі інформацію, яка підлягає наданню відповідно до закону.
На підставі викладеного, керуючись ст. 6, 9, 17, 18, 104, 105, 106, 183-2 КАС України,
ПРОШУ:
1. Розглянути цей адміністративний позов. 2. Визнати дії Центрального відділу ДВС Миколаївського міського управління юстиції протиправними щодо ненадання відповіді на запит на інформацію. 3. Зобов’язати Центральний відділ ДВС Миколаївського міського управління юстиції надати мені запитувану інформацію
Додатки: 1. Копія інформаційного запиту до Центрального відділу ДВС Миколаївського міського управління юстиції. від 04.01.2012 , щодо надання копій 2. Квитанція про сплату судового збору 3. Копія позовної заяви для відповідача.
____ ______________ 2012 року _________ Завєрюхін В.О.
Для начала думаю хватит Отписуйся что сделал и какую реакцию в итоге получил.
_________________ Любого, ничего ему не объясняя, можно посадить в тюрьму лет на десять, и где-то в глубине души он будет знать, за что. (c) Фридрих Дюрренматт
|
|