Текущее время: 10 янв 2026, 03:00

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: ПДР п.12.10 - Інформаційний запит
СообщениеДобавлено: 17 апр 2012, 13:43 
Новобранец

Доброго усім дня. Часто чув, що водії при "розборі польотів" і швидкості на стаціонарних постах часто згадують про роз'яснення щодо п.12.10. Я хочу написати інформаційний запит щодо того, при якій максимальній швидкості на стаціонарних постах мене не можна притягнути до адміністративної відповідальності, якщо я буду керуватися ПДР п.12.10. Писати буду за місцем проживання - хочу побачити справжню роботу ДАЇ.
Чи можете, будь ласка, надати мені зразок такого інформаційного запиту. Буду радий і роз'ясненню від наших "правозахисних" органів.
Дякую за допомогу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: ПДР п.12.10 - Інформаційний запит
СообщениеДобавлено: 17 апр 2012, 15:50 
Постоялец

Ответ будет примерно таким:
Сообщение, не относящиеся к теме
Шановний......
Уважно розглянувши Ваш інфозапит, повідомляємо наступне: Водій може притягатись до адміністративної відповідальності за перевищення швидкісного режиму при перевищенні швидкості руху більш, ніж на 20км\год від встановлених обмежень. Згідно ПДД, 12.4. У населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 60 км/год.
12.5. У житлових і пішохідних зонах швидкість руху не повинна перевищувати 20 км/год.
12.6. Поза населеними пунктами на всіх дорогах та на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком 5.47 (див. додаток 1), дозволяється рух із швидкістю:
а) автобусам (мікроавтобусам), що здійснюють перевезення організованих груп дітей, легковим автомобілям з причепом і мотоциклам - не більше 80 км/год.;
б) транспортним засобам, якими керують водії із стажем до 2 років, - не більше 70 км/год;
в) вантажним автомобілям, що перевозять людей у кузові, - не більше 60 км/год;
г) автобусам (за винятком мікроавтобусів) - не більше 90 км/год;
ґ) іншим транспортним засобам: на автомобільній дорозі, що позначена дорожнім знаком 5.1 - не більше 130 км/год., на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою - не більше 110 км/год., на інших автомобільних дорогах - не більше 90 км/год.
Також водієві забороняється перевищувати максимальну швидкість, зазначену в пунктах 12.4-12.7, на ділянці дороги, де встановлено дорожні знаки 3.29, 3.31 (див. додаток 1), або на транспортному засобі, на якому встановлено розпізнавальний знак відповідно до підпункту "и" пункту 30.3 цих Правил;
Отже, при перевищенні вами швидкості більш ніж на 20 км/год Вас буде притягнуто до адмінвідповідальності, згідно ст.121 КУпАП
З повагою.......

На такой инфозапрос прийдет 100% бессмысленный ответ.
Я писал немного по другому, обзор здесь: viewtopic.php?f=76&t=9501&start=0

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 апр 2012, 16:14 
Новобранец

Vitaliy_D, дякую за пораду. Але запит я все ж таки зроблю: добавлю трутням роботи.

А є у когось інші результати відповідей, які грають на руку водіїв. Якщо є, то поділіться, будь ласка.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2012, 00:03 
Постоялец

Цитата:
Начальнику УДАI УМВС України
в Хмельницькій області
Адреса: пров. Коцюбинського, 35/2
м. Хмельницький, 29008

*Мої дані*

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

Згідно п.12.10 Правил дорожнього руху додаткові обмеження швидкості руху можуть бути встановлені виключно у разі проведення дорожніх робіт разом з попереджувальним знаком 1.37.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 40 Конституції України, ст. ст. 2, 5, 10, 20, Закону України “Про інформацію”, ст. ст. 3, 4, 5, 10, 14, 20 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, ст. ст. 1, 15 Закону України “Про звернення громадян”,

ПРОШУ:

надати письмову відповідь,

Чи можуть бути притягнуті водії до відповідальності згідно чинного законодавства України за перевищення максимальної швидкості руху у місцях, де встановлено додатковi знаки обмеження швидкості 3.29 або 3.31, якщо разом з ними не встановлено знак 1.37 та не проводяться ремонтні роботи?

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2012, 10:28 
Постоялец

Басота писал(а):
Vitaliy_D, дякую за пораду. Але запит я все ж таки зроблю: добавлю трутням роботи.

Так краще додати їм роботи, але з користю для себе. Правильно поставлене питання - 90% розумної відповіді.

Ось наше ДАІ не хоче вчитуватись у закони та розуміти їх:
Изображение
А ось відповідь Києва:
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2012, 10:42 
Постоялец

Vitaliy_D
а есть письмо из цбдр в лучшем разрешении? если этот распечатать на лист - не читаемо вобще...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 май 2012, 17:44 
Постоялец

ГАИ Херсона viewtopic.php?f=2&t=18931

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 май 2012, 21:33 
Борец

А кто нибудь пытался оспорить ответы гаи в суде? Или лучше не заморачиваться?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа