Текущее время: 10 янв 2026, 12:24

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 26 апр 2012, 20:55 
Новобранец

Честно говоря, не думал, что у гаевцев фотки сохранятся - это меня немного обескуражило, но отступать некуда, исковое подано - повестка пришла, в суд - 26 апреля. Но далее произошло довольно интересная штука: 14 апреля мне приходит письмо из админотдела этой роты ДПС, чей сотрудник составил на меня протокол, в котором... оригинальная копия моей постановы, которую они в апреле(!) месяце то ли по глупости, то ли еще по каким-то соображениям соизволили мне отправить! А они же официально, на довольно приличном уровне мне брехали, что постанова мне выслана 16 января! Я конечно конвертик со штампами почты и наклеенным идентификатором сохранил...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2012, 20:57 
Борец

Они чо там обкурились?На фото же отчётливо видно несколько авто в кадре :shock: ,а должно быть одно :!:однозначно обжаловать и наказать пистонов :evil:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2012, 20:59 
Постоялец

Перевірка Візира дійсна до 18. 10.2011 року( згідно відповідді УДИІ Миколайова), протокол складений 13.01.2012 року, якщо поновлять сроки то бажаю успіху.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2012, 21:01 
Новобранец

И вот сегодня 26 апреля состоялся суд. Сроки обжалования судья поновила, вернув меня к 340 гривням, но в моей просьбе скасувати постанову Гаи отказала, мотивируя недостаточной убедительностью моих аргументов и пр. Решение суда прикладываю. Хочу также отметить, что данная судья славится в городе ярой сторонницей гаишников (давно это всем известно), поэтому проиграть было не особенно обидно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2012, 21:03 
Новобранец

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2012, 21:04 
Новобранец

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2012, 21:06 
Борец

Изначально было ряд ошибок в составлении заявы поэтому суд проигран

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2012, 21:09 
Новобранец

И последним моим действием сегодняшнего дня явилась отправка жалобы в прокуратуру Николаевской области, текст которой я тоже прилагаю:

До Прокуратури Миколаївської області
54030, м. Миколаїв, вул. Спаська, 28.

гр. ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ
що мешкає за адресою:
Миколаївська область, м. Вознесенськ,
ХХХХХХХХ
Тел. ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ

СКАРГА

Звертаюсь до Вас з проханням провести перевірку обставин, викладених у даній скарзі, з метою встановлення фактів зловживання службовим становищем і подальшого прийняття відповідних заходів щодо винних осіб.
13.01.2012 року я, ХХХХХХХХХХХХХХХХ, на автомобілі HYUNDAI ELANTRA державний номер ХХХХХХХХХХХ, що належить мені, рухався у загальному потоці транспорту зі швидкістю 60 км/год по м. Вознесенську. Близько 10-ї години ранку, в районі шкірзавода, куди по суті і прямував, я, збираючись повертати до транспортної прохідної цього підприємства, ще більше уповільнив швидкість і в цю мить побачив, що мені назустріч по протилежній смузі рухається патрульний автомобіль ДАІ, який за допомогою спеціального світлового сигналу давав мені знак зупинитись. Виконав вимогу працівників ДАІ про зупинку, я запитав про її причину, на що інспектор ДАІ - інспектор ДПС з ОСП № 2 роти ДПС УДАІ УМВС України в Миколаївській області Бездітний Костянтин Вікторович, який підійшов до мене, повідомив, що ним за допомогою пристрою «Візір» було зафіксовано моє перевищення швидкості, яка нібито складала 86 км/годину.
Мої пояснення, що я збирався повертати ліворуч, в зв’язку з чим, звісно, збавив швидкість руху, (що підтверджувалося не тільки спідометром мого автомобіля, а й показаннями пасажира, а також, що, неможливо точно встановити факт перевищення швидкості, якщо вимірювання швидкості радіолокаційним пристроєм проводиться з машини, що рухається в зустрічному напрямку, а також те, що близько зі мною в одному потоці проїжджали ще кілька машин, були проігноровані. Пояснення пасажира, який їхав разом зі мною, інспектор ДАІ також відмовився вислухати.
На моє прохання пред’явити фото або відеозапис, що підтверджувало б факт мого правопорушення, інспектор ДАІ Бездітний К.В. відповів, що якщо я не згоден з фактом порушення, буду мати змогу оскаржити це в суді.
На вимогу інспектора ДПС я передав йому свої водійські документи та, висловивши свою незгоду з його звинуваченням і відмовившись ставити свій підпис у протоколі, який він збирався складати, повернувся до свого автомобілю.
Через деякий час інспектор повернув мені мої водійські документи, та, побажавши щасливої дороги, поїхав, не вручивши мені ані копії протоколу, ані копіі постанови про накладання адміністративного стягнення.
30 березня 2012 року, через два місяці, у відділі Державної виконавчої служби Вознесенського міськарайонного управління юстиції я отримав постанову про відкриття виконавчого провадження, з якої дізнався, що 13.01.2012 року інспектором ДПС з ОСП
№ 2 роти ДПС УДАІ УМВС України в Миколаївській області Бездітним Костянтином Вікторовичем стосовно мене був складений протокол сер. ВЕ1 № 228423 від 13.01.2012 р. про адміністративне правопорушення та винесено постанову сер. ВЕ1 № 028365 від 13.01.2012 року по справі про адміністративне правопорушення за нібито порушення мною правил дорожнього руху, передбачене ч.1 ст. 122 КпАП України (перевищення швидкості), в якій винесено рішення про накладання на мене штрафу в розмірі 340 гривень.
Постановою ДВС від 13.02.2012 року про відкриття виконавчого провадження на підставі заяви ДАІ Миколаївської області про примусове виконання, мене зобов’язують сплатити штраф вже у подвійному розмірі – 680 гривень.
Як зазначалося вище, постанова про адмінпорушення працівниками ДАІ в трьохденний термін мені не направлялася, у зв’язку з чим було грубо порушено моє право на захист, передбачене Конституцією України, а тому мною, з незалежних від мене обставин, було пропущено визначений законодавством строк на оскарження постанови.
Відповідно до ст. 285 КУпАП копія постанови в справі про адміністративне правопорушення протягом 3-х днів вручається, або висилається особі, щодо якої її винесено.
Зважаючи на те, що постанова була винесена 13.01.2012 р., її слід було відправити на мою адресу не пізніше 16.01.2012 р.
В той же день, 30 березня 2012 року, я надіслав інформаційний запит до УДАІ УМВС України в Миколаївській області, в якому коротко виклавши суть подій, попросив дати мені відповіді на наступні питання:

1. Чи було стосовно мене, ХХХХХХХХХХХХХХХХ, складено протокол про адміністративне порушення, передбаченого ст. 122 ч. 1 КУпАП?

2. Якщо протокол було складено, чому мені не надали (не прислали поштою) копію постанови уповноваженої посадової особи в справі про адміністративне правопорушення, як це зазначено у відповідній статті КУпАП та наказі МВС, тим самим віднявши в мене моє законне право оскаржити її протягом 15 днів з дня отримання?

3. Чому мені не надали докази мого провопорушення (фото приладу «Визир»).

Також, в разі складання протоколу про адмін. порушення, я попросив все ж таки надіслати на мою адресу копію постанови про накладання адміністративного стягнення.

У відповідь на цей інфозапит я 06.04.2012 року отримав листа з Управління ДАІ за номером 9/Б-11-зі, в якому посадова особа Росинець Ю.О. підтверджує факт мого правопорушення та стверджує, що вищевказана постанова про адмінпорушення ВЕ 1 № 028365 була направлена на мою адресу за вих. № 57 від 16.01.2012 р., повідомивши мені, м’яко кажучи, неправду.
13 квітня (!) 2012 року (що зафіксовано штампами та наклеєним ідентифікатором Укрпошти на конверті) я нарешті (що підтверджує неправдивість повідомлення шановного пана Росинця) отримав рекомендованим листом від адмінвідділу роти № 2 ДПС УДАІ УМВС України в Миколаївській області оригінальну копію постанови сер. ВЕ1 № 028365 від 13.01.2012 року, яку, як з’ясувалося, ніхто до мого запиту мені не надсилав і надсилати не збирався!
Враховуючи вищевикладене, я прийшов до висновку, що цю постанову мені у визначений статею 285 КУпАП строк працівники ДПС з ОСП № 2 роти ДПС УДАІ УМВС України в Миколаївській області, зловживаючи своїм службовим становищем, не надіслали навмисне, маючи за мету «покарати» мене подвійним штрафом за те, що я сперечався з ними і не погоджувався з порушенням Правил дорожнього руху, яке вони мені намагались інкримінувати.
Цими діями працівники ДАІ грубо порушили мої громадянські права, не надавши мені можливості оскаржити неправомірну, складену неналежним чином постанову про адмінпорушення, знехтували моїм правом на захист, передбачене Конституцією України, та порушили вимоги статті 285 Кодексу України про адмінистративні порушення.

Тому, керуючись вищевикладеним,

ПРОШУ:

1. Провести перевірку дотримання законності щодо вручення мені, ХХХХХХХХХХХХХХХ., копії постанови про адміністративне правопорушення сер. ВЕ1 № 028365 від 13.01.2012 року.

2. Встановити посадову особу, яка порушила вимоги ст.285 КУпАП, вжити заходів щодо притягнення цієї особи до дисциплінарної відповідальності.

3. Про результати перевірки повідомити мене письмово у встановлений Законом термін.

Додаток:
1. Копія постанови про відкриття виконавчого провадження.
2. Копія інфозапиту до УДАІ УМВС України в Миколаївській області.
3. Копія листа УДАІ УМВС в Миколаївській області.
4. Копія постанови сер. ВЕ1 № 028365 від 13.01.2012 року по справі про адміністративне правопорушення з копією конверта, в якому надійшла постанова.
5. Копія листа-повідомлення Укрпошти.

«______» квітня 2012 року. ХХХХХХХХХХХХХХХХ ______________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2012, 21:14 
Новобранец

Да, забыл еще сказать: для прокуратуры не поленился взять из почты справку про дату получения письма с постановой, которую приложил к жалобе. Вот собственно и все. В принципе для меня не юриста, составлявшего самостоятельно все тексты, для первого раза "выступление" считаю неплохим. Когда придет ответ (если придет) из прокуратуры, на объективность которого я не очень рассчитываю, выложу на форуме. Ну а завтра я запланировал оплату штрафа (340), визит в ГАИ и ГИС... Всем спасибо за внимание, с удовольствием выслушаю конструктивные замечания. И удачи на дорогах!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 май 2012, 09:17 
Новобранец

Всем добрый день! Прошу высказывать свои мнения и замечания!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 май 2012, 09:50 
Борец

Считаю, что борьба за 340 грн ещё не закончена! Пиши ещё одну жалобу в прокуратуру с требованием вынести протест на решение судьи и отменить постанову - мотивов более чем достаточно.
ПыСы : ПАМЯТКУ ВОДИТЕЛЯ скачал?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 май 2012, 12:00 
Новобранец

скачал.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа