можно вот так попробовать:
Дії під час складення протоколу про адміністративне правопорушення:
1. Після того як інспектор надає нам протокол для ознайомлення та підписання, обов’язково закреслити всі пропуски на ньому (порожні місця), щоб уникнути можливих дописок. 2. Не ставити на протоколі підпис, що підтверджує Ваше ознайомлення з правами та обов'язками передбаченими ст. 63 Конституції України, ст. 268 КУпАП та ч. 2 ст. 130 КУпАП, оскільки, як правило "гайці" з такими правами і обов'язками не ознайомлюють. 3. Не підписувати протокол в другому встановленому на протоколі місці оскільки такий підпис можна трактувати як Ваше погодження з правопорушенням (питання спірне, але на мій погляд краще не підписувати); 4. В протоколі зазначити приблизно наступне: "З протоколом ознайомлений, протокол складений за моєї присутності, підписувати протокол в частинні погодження з ним ВІДМОВЛЯЮСЬ, оскільки не порушував ПДР (правил дорожнього руху), вважаю дії інспектора ДПС незаконними та такими, що порушують мої права з наступних причин: ____________________________________(пишемо те, на що вистачить фантазії, але по суті правопорушення, наприклад: Інспектор ДПС не надав жодних доказів перевищення мною встановленої швидкості, надавши мені показання прилада який не обладнаний засобами фото та/або відео фіксації, а враховуючи те, що я їхав зі швидкістю приблизно 50 – 55 км/год, вважаю, що швидкість зафіксована таким приладом не моя, також інспектор порушив мої права не ознайомивши мене з положеннями ст. 63 Конституції України, ст. 268 КУпАП та ч. 2 ст. 130 КУпАП, маю свідків які можуть підтвердити той факт, що я рухався з встановленою швидкістю, а також той факт що мої права та обов’язки інспектором ДПС мені не роз'яснювались, а саме: ___________________________________ (ПІБ свідка, його адреса, можна також паспортні дані))" Ставими підпис, ПІБ, дату під текстом, який ви написали.
5. В будь-якому випадку вимагаємо у Інспектора ДПС надання копії такого протоколу так як це його обов’язок встановлений абзацом 2 ст. 254 КУпАП відповідно до якого Протокол про адміністративне правопорушення, у разі його оформлення, складається у двох екземплярах, один з яких під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності. 6. Порада: Слід спочатку закреслити всі пропуски залишивши пустими тільки два місця для Ваших підписів, потім написати пояснення (див п. 4), а тільки потім поставити прочерк на місцях для Вашого підпису. Потім повертаємо Протокол інспектору і вимагаємо копію відповідно до абзацу 2 ст. 254 КУпАП. 7. Слід пам'ятати, що відповідно до Наказу МВС від 22.02.2001 р. № 185, а саме п.п. 2.4. цього наказу, не допускається закреслення чи виправлення відомостей, що заносяться до протоколу, а також внесення додаткових записів після того, я протокол підписаний особою, відносно якої він складений.
У меня один коллега на работе два раза был остановлен: один раз за превышение (не успел сбросить скорость) и за пересечение сплошной. Так вот он прямо говорил инспектору, что ничего подписывать не будет и его отпускали.
|