Текущее время: 16 июл 2025, 22:26

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 20 июл 2010, 11:51 
Прохожий

добрый день Вам.
у меня такой вопрос- а что если я не подпишу протокол?
(ситуация была- поймали на фару-я чётко ехал 85км.... рядом лехус опережал ну гдето 100 и в тот момент когда он поравнялся с кустом они..... и меня цап.... я обяснял что не я это.... нет ты....)
долго спорил...в итоге 255грн.
так вот что думаю- если я пишу обяснения в том что не моя скорость... с протоколом не согласен.... постанову не подписываю.... они через суд должны отправлять или как?
спасибо за ответы....

будешь так называть темы - они будут просто удаляться

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: вопрос ?
СообщениеДобавлено: 20 июл 2010, 13:42 
Постоялец

можно вот так попробовать:

Дії під час складення протоколу про адміністра­тивне правопорушення:

1. Після того як інспектор надає нам протокол для ознайомлен­ня та підписання, обов’язково закреслити всі пропуски на ньому (порожні місця), щоб уникнути можливих дописок.
2. Не ставити на протоколі підпис, що підтверджу­є Ваше ознайомлен­ня з правами та обов'язками передбачен­ими ст. 63 Конституці­ї України, ст. 268 КУпАП та ч. 2 ст. 130 КУпАП, оскільки, як правило "гайці" з такими правами і обов'язками не ознайомлюють.
3. Не підписуват­и протокол в другому встановлен­ому на протоколі місці оскільки такий підпис можна трактувати як Ваше погодження з правопоруш­енням (питання спірне, але на мій погляд краще не підписуват­и);
4. В протоколі зазначити приблизно наступне: "З протоколом ознайомлений, протокол складений за моєї присутності, підписуват­и протокол в частинні погодження з ним ВІДМОВЛЯЮСЬ, оскільки не порушував ПДР (правил дорожнього руху), вважаю дії інспектора ДПС незаконним­и та такими, що порушують мої права з наступних причин: ____________________________________(пишемо те, на що вистачить фантазії, але по суті правопорушення, наприклад: Інспектор ДПС не надав жодних доказів перевищенн­я мною встановлен­ої швидкості, надавши мені показання прилада який не обладнаний засобами фото та/або відео фіксації, а враховуючи те, що я їхав зі швидкістю приблизно 50 – 55 км/год, вважаю, що швидкість зафіксован­а таким приладом не моя, також інспектор порушив мої права не ознайомивш­и мене з положенням­и ст. 63 Конституці­ї України, ст. 268 КУпАП та ч. 2 ст. 130 КУпАП, маю свідків які можуть підтвердит­и той факт, що я рухався з встановлен­ою швидкістю, а також той факт що мої права та обов’язки інспекторо­м ДПС мені не роз'яснювались, а саме: ___________________________________ (ПІБ свідка, його адреса, можна також паспортні дані))" Ставими підпис, ПІБ, дату під текстом, який ви написали.

5. В будь-якому випадку вимагаємо у Інспектора ДПС надання копії такого протоколу так як це його обов’язок встановлен­ий абзацом 2 ст. 254 КУпАП відповідно до якого Протокол про адміністра­тивне правопорушення, у разі його оформлення, складаєтьс­я у двох екземплярах, один з яких під розписку вручається особі, яка притягаєть­ся до адміністра­тивної відповідальності.
6. Порада: Слід спочатку закреслити всі пропуски залишивши пустими тільки два місця для Ваших підписів, потім написати пояснення (див п. 4), а тільки потім поставити прочерк на місцях для Вашого підпису. Потім повертаємо Протокол інспектору і вимагаємо копію відповідно до абзацу 2 ст. 254 КУпАП.
7. Слід пам'ятати, що відповідно до Наказу МВС від 22.02.2001 р. № 185, а саме п.п. 2.4. цього наказу, не допускаєть­ся закресленн­я чи виправленн­я відомостей, що заносяться до протоколу, а також внесення додаткових записів після того, я протокол підписаний особою, відносно якої він складений.

У меня один коллега на работе два раза был остановлен: один раз за превышение (не успел сбросить скорость) и за пересечение сплошной. Так вот он прямо говорил инспектору, что ничего подписывать не будет и его отпускали.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: вопрос ?
СообщениеДобавлено: 20 июл 2010, 13:44 
Борец

не в обиду-почитай форум,скачай памятку водителю.много вопросов отпадет.
http://upload.com.ua/get/901791640/

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа