Текущее время: 04 авг 2025, 01:08

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Неправомірні дії міліції + ст. 185
СообщениеДобавлено: 10 апр 2012, 12:31 
Постоялец

Відразу прошу вибачення за те що не на автомобільну тему, але все ж прошу допомоги!

Друзі Тернопільського активіста ПІШКИ поверталися ввечері додому та були зупинені нарядом ППС. Після перевірки документів один з товаришів попросив показати їхні посвідчення, за що на нього погрожуючи газовим балончиком наділи кайданки і завезли в психоневрологічний диспансер для перевірки на алкоголь (виявився легкий ступінь спяніння біля 0,6 проміле). Після чого не називаючи причини і без усіляких протоколів завезли у відділок де написали протокол по ст. 185 адмінкодексу України і створюючи психологічний тиск та обіцяючи відпустити додому заставили його підписати.

Більш конкретніші пояснення в Тернопільській гілці viewtopic.php?f=58&t=18080

Якщо хто може допомогти порадою - буду вдячний за допомогу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2012, 06:53 
Постоялец

Відбувся перший суд...

По мойому справа досить резонансна...
Wladsz писал(а):
справу розглядав черговий суддя (мав розглядати Дуда - сказали що він черговий сьогодні), але щось там пішло не так, або навпаки так :) і судив Ломакін В.Є. (привітався з працівником міліції по дружньому - видно було що вони знайомі). Запитав чи згідний з порушенням на що Роман відповів що ні і почав зачитувати ось це:
---Ваша честь мною подані заяви у прокуратуру по факту мого затримання — прошу також копії долучити до справи. З обвинуваченням не згідний тому що:
Я ніяких порушень не створив громадського спокою не порушував просто йшов додому, підстав мене затримувати небуло я вважаю що порушено
ст 260 КУпАП, взагалі не було підстави для складання адмінпротоколу, а якби й була, його мали скласти на місці (не було підстав для затримання).
сам факт мого Затримання був беспідставним та завідомо незаконнним, чим було порушено п 259 Статуту ПС та тягне кримінальну відповідальність працівнків ОВС
Погроза застосування сльозогінного газу - порушення ст 13 Закону "Про міліцію".
Застосування наручників в данному випадку є порушенням ст 14 Закону "Про міліцію", оскільки для цього не було жодної підстави для застосування, вичерпний перелік яких містить ця стаття.
Мені не було роз"яснено підстави затримання, право оскаржувати його у суді, не було розїяснено ч 1 ст 63 Конституції України щодо права відмовитися від надання будь яких свідчень та право скористатися послугами захисника, тим самим було порушено ст 5 Закону "Про міліцію". зауважу також, що безпідставний примусовий медичний огляд є грубим порушенням ст. 8 Европейської конвенції з прав людини.
після доставлення у райвідділ не було складено протокол про затримання, було порушено п 6.6.8 Інструкції, затвердженої Наказом МВС №181-2009
Заборона повідомити родичам про місцезнаходження (була вимога чергового вимкнути телефон), відмова на вимогу затриманого надати довідку про перебування в ОВС  є порушенням п.п. 6.6.9, 6.7.1-6.7.4 Інструкції, затвердженої Наказом МВС №181-2009
Мені не видали ніяких копій документів що може спричинити зараз їх підроблення.
Міліціонерами не було роз’яснено причину перевірки документів, не повідомлялося в чому полягала неправомірність моєї поведінки та необхідність мого затримання, застосування спецзасобів, не висловлювалося зауважень або попереджень з посиланням на нормативні акти, чим було порушено п. 144 Статуту Патрульної служби. Працівники міліції поводилися зверхньо, грубо та безпідставно погрожували, чим порушили п.п. 141, 143 та 144 Статуту Патрульної служби. Працівники міліції не мали підстав для затримання, передбачених ст. 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення та п. 232 Статуту патрульної служби, чим порушили й ці норми.
Непокори працівникам міліції я не чиним що можуть підтвердити свідки цієї події — їх заяви (копії) я додаю.

Коли почав читати то суддя і працівник міліції що був почали моргатися і чесно кажучи були в шоці - такого точно не чекали.
Але суддя не дав дочитати навіть до середини і сказав "ЩО ТИ ТУТ ЦИРК УСТРОЇВ?" Виношу постанову штраф - 250 гривень. заплатиш сьогодні і завтра мені принесеш квитанцію.
Роман сказав що до справи хоче долучити документи (копіїї заяв свідків і його заяви в прокуратуру) на що суддя відповів що нічого я не приймаю - БО НЕ ХОЧУ. І ВСЕ...
Такщо готуємо апеляцію...

P.S. Правосуддя на висоті, правда?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2012, 07:12 
Борец

Цитата:
Коли почав читати то суддя і працівник міліції що був почали моргатися і чесно кажучи були в шоці - такого точно не чекали.
Але суддя не дав дочитати навіть до середини і сказав "ЩО ТИ ТУТ ЦИРК УСТРОЇВ?" Виношу постанову штраф - 250 гривень. заплатиш сьогодні і завтра мені принесеш квитанцію.
Роман сказав що до справи хоче долучити документи (копіїї заяв свідків і його заяви в прокуратуру) на що суддя відповів що нічого я не приймаю - БО НЕ ХОЧУ.
Скаргу на подонка у ВККС.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2012, 07:19 
Борец

У вас имеются фамилии ментов задержавших??? Завалить запросами их и ихнее руководство, а потом в окружном суде на них еще грязи вылить ..... плюс еще и увб на них натравить и прокуратуру, за неудовлетворенные запросы. Они отловятся по полной .... Ввиду безграмотности полной, отсутствия денег на взятку судье, прокуратре, увб - дело может для них лихо обернуться.

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2012, 21:17 
Постоялец

Сьогодні були в суді! Заява на видачу копії постанови була написана ще 10-го числа в день суду і нам пообіцяли що сьогодні 18-го вже видадуть її на руки. Термін оскарження в апеляції це 10 днів тобто 20-го. І от ситуація сьогодні сказали Романові що постанови ще нема, а буде завтра, а може після завтра тобто в суді затягуть видачу постанови тим самим унеможливлюють те щоб її оскаржити.
Але завтра скаргу ми подамо в любому випадку.
І хочу запросити всіх бажаючих на апеляційний суд. Час та місце повідомлю додатково. Пишіть в приват хто може бути. Для Тернополян!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2012, 21:32 
Борец

Wladsz писал(а):
Термін оскарження в апеляції це 10 днів тобто 20-го

срок отсчитывается с момента получения. Пусть не ходит, а напишет запрос (с уведомлением) на получение копии

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2012, 21:56 
Постоялец

ничего он не получал! ничего не дали и давать не хотят. на запрос времени нет так как сроки горят. с трудом вырвали одну ксерокопию постановления и по ней написали жалобу. а сегодня обещали выдать с печатью для подачи в апеляцию. и как оказалось передумали :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 апр 2012, 07:42 
Борец

Sans писал(а):
Wladsz писал(а):
Термін оскарження в апеляції це 10 днів тобто 20-го

срок отсчитывается с момента получения. Пусть не ходит, а напишет запрос (с уведомлением) на получение копии
Не плутайте КАСУ І КУпАП
Цитата:
Стаття 289. Строк оскарження постанови по справі про
адміністративне правопорушення

Скаргу на постанову по справі про адміністративне
правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня
винесення постанови.
В разі пропуску зазначеного строку з поважних
причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову,
може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним
розглядати скаргу.
В принципі можна подати апеляцію після отримання рішення суду. Тільки тоді подати клопотання про подовження строку апеляційного оскарження, оскільки постанову отримали після закінчення строків на апеляційне оскарження.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа