Новость, пригласили парня в СВБ, показали дело на 40 листах и по-человечески попросили не замахивать, расследование провели добросовестно, все ГЕИ писали что водитель редиска и прочую гадость, но нервы, по его мнению, ГЕЯМ потрепали изрядно. Посоветовали в суд по поводу скасування постановию. В суд еще не вызывали, ждем. Решил написать в облгаи 4 запроса в каждом по 1 вопросу
Начальнику УДАІ УМВС України Донецкій
області полковнику міліції Астапковичу В.І.
м.Донецьк вул.Ходаковського 10
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ
11.01.2012 року я керував транспортним засобом «ЗАЗ Таврія » держ.номер ---------- біля 15год 18 хв. я був зупинен працівниками МарьінськогоДАІ на дорозі Мар’їнка –Старомлинівка 41й км з вікористанням світловой сігналізації та жезла, до мне підійшли працівниками Мар’їнськогоДАІ один з яких представився с-том Єресько Василем Миколайовичем та склав на мене протокол АН1№516061 від 11.01.2012р. та постанову АН1 №014301 от11.01.2012р. за нібито порушення мною п.30.2 ПДР.
Під час складання протоколу с-т Єресько заявив (відеозапис мого спілкування з працівниками ДАІ є за цією адресою в інтернеті
http://www.youtube.com/watch?v=ERi_f-DWuHM ) що моє порушення зафіксовано на побутову відеокамеру СОНІ але відмовився ознайомити мене з доказовими матеріалами стосовно мого ніби то порушення (в супереч ст.268КУпАП), проте у протоколі вказав що порушення зафіксовано приладом «Беркут-Виза» 0712012, на мій інформаційний запит до МарьінськогоДАІ мені відповіли що фото-відеоматеріалів з вказаних приладів немае, відеокамерой СОНІ навіть не знимали а прибор «Беркут-Виза» 0712012 теж не працював. Це підтверджує відповідь на мій запит з Мар’їнського ДАІ від 23.01.2012року за №51 (копія додаеться). Тобто сержантЄресько додав до протоколу неправдиву інформацію та згідно Крімінального кодексу України його дії караються Ст. 366. Службове підроблення
1. Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів -
караються штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Ст. 18 Закону України «Про звернення громадян» передбачає право громадянина
знайомитися з матеріалами перевірки проведеної по заяві чи скарзі. Відповідно до ст. 5 Закону України «Про доступ до публічної інформації» доступ по інформації забезпечується шляхом надання інформації за запитами на інформацію. Відповідно до ч. 3 ст. 10 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядники інформації, які володіють інформацією про особу, зобов’язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується.
Відповідно до ст. 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про доступ до публічної інформації» прошу письмово надати відповідь на таке питання:
1. Чи мав право сержант Єресько записувати як доказ не працюючий прилад
«Беркут-Виза» 0712012 до протоколу АН1№516061 від 11.01.2012.?
Во втором такой вопрос
1. Чи порушив ст.268 КУпАП (не ознайомивши з матеріалами справи за моїм проханням) сержант Єресько при складанні протоколу АН1№516061 від 11.01.2012.?
в третем1. Чи порушив ст.268 КУпАП (не дозволивши при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката) сержант Єресько при Розгляді постанови
в последнем 1. Чи порушив діюче законодавство, не ознайомивши мене при складанні протоколу та розгляді справи (11.01.2012р.) відносно мене, сержант Єресько не ознайомивши мене про місце та час розгляду справи, ст. 268 КУпАП та ст..63Конституції України?
Додатки:
1.Копія відповіді на мій інформаційний запит до МарьінськогоДАІ 1арк.
2.Копія постанови АН1 №014301 від11.01.2012р.. 1арк.
3.Копія протоколу АН1№516061 від 11.01.2012р. 1арк.