Текущее время: 12 июл 2025, 13:07

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 60 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 18 апр 2010, 20:19 
Борец

Доброго времени суток всем.
Я планировал в среду вечером внести последние изменения в исковое заявление и в четверг утром отнести его в суд.
Но в среду утром я зашел в суд для того, чтобы взять реквизиты для оплаты судебного сбора и случайно обнаружил, что заявления принимают один раз в неделю, именно в среду с 14.00 до 18.00. Так что пришлось срочно на работе распечатывать все как есть и нести в суд в тот же день. На счет сбора я не был уверен и решил подстраховаться и оплатить его, примечательно, что оплачивая 3.40 грн за страховой сбор, я заплатил 4 грн за услуги Сбербанка :roll:
Еще раз благодарю всех оказавших мне помощь при составлении иска, так же мне помогали еще сам Дорожный контроль и Владимир Караваев (автор книги "100 аргументов против штрафов ДАИ").
В следуещем посте привожу окончательный текст искового заявления, которое было подано в суд.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2010, 20:24 
Борец

До Шевченківського районого суду
м. Львів, вул. Cічових Стрільців, 12

Позивач:
.................................................
.............................................
тел. ...............................
Відповідач:
ІДПС ВДАІ з обслуговування м. Ів-Франківська мол. сержант міліції Гудз Андрій Ярославович вул. Січинського, 5а
тел.факс 8 (0342) 75-92-28

ПОЗОВНА ЗАЯВА
(у справі за адміністративним позовом).
Звільнено від сплати державного мита відповідно до ст..288 КпАП України.
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

06 квітня 2010р. о 17 год. 30 хв. посадовою (службовою) особою відповідача – інспектором ДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержантом міліції Гудз Андрій Ярославович, винесено постанову серія АТ № 042504 (надалі – постанова) у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122 ч.2 щодо мене, та було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 425 гривень.
Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
У протоколі, складеному ІДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержантом міліції Гудз Андрій Ярославович, Серія АТ № 055190 (надалі - протокол) про адміністративне правопорушення вказано, що я здійснив обгін транспортного засобу на перехресті вулиць Василіянок та Галицька, чим порушив п.14.6. ПДР. Проте, обгін я не здійснював тому що не виїзжав на смугу зустрічного руху, а згідно п.1.10. Правил дорожнього руху: «Обгін – це випередження одного чи декількох транспортних засобів, пов’язане з виїздом на смугу зустрічного руху». Рухаючись по вул. Василіянок в м. Івано-Франківськ, я зупинився в правій смузі. Коли включився зелений сигнал додаткової секції світлофора, який дозволяє поворот направо, автобус, який стояв переді мною рушив і тоді я побачив великі ями в правій смузі. Тоді я пересвідчився, що ліва смуга абсолютно вільна, включивши лівий сигнал повороту я об’їхав ями і таким чином опинився в лівій смузі. Пересвідчившись в тому, що з протилежного боку перехрестя були відсутні транспортні засоби, які б могли повертати наліво, а також в тому що зправа за перехрестям відсутні пішоходи, які б могли переходити вул. Галицьку, і таким чином, я нікому не можу створити перешкоди, я, включивши правий сигнал повороту, на малій швидкості здійснив поврот на право на вул. Галицьку одночасно з автобусом, який здійснював поворот по правій смузі. Після здійснення повороту я одразу побачив інспектора ДПС, який зупинив мене, подавши сигнал жезлом. Отже, здійснюючи поворот, я залишався у лівій смузі, на смугу зустрічного руху не виїзжав і обгін не здійснював. Виїхати на смугу зустрічного руху і здійснити таким чином обгін, я не міг фізично, оскільки обидві смуги зустрічного руху були зайняті великою кількістю автомобілів, які стояли на червоному сигналі світлофора.
Таким чином Інспектор ДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержант міліції Гудз Андрій Ярославович, не звернувши увагу на мої пояснення про наявність пошкоджень дорожнього покриття порушив п.1.8. Розпорядження № 466 МВС України від 21.05.2009:
1.8. Не допускати випадків документування порушень ПДР, якщо порушення скоєне внаслідок неналежного утримання дорожнього покриття (виїзд на зустрічну смугу для об’їзду перешкод, ям тощо).
Згідно з ДСТУ 3587–97 :
“3.1.2 Гранична глибина окремих осідань, вибоїн не повинна перевищувати 4 см для доріг І – III категорій і груп А, Б вулиць і доріг населених пунктів;…
3.1.3 Гранична висота напливів не повинна перевищувати 2 см для доріг І – III категорій і груп А, Б і В вулиць і доріг населених пунктів;…”
Крім того, перед перехрестям з вул. Галицькою по вул. Василіянок, як і на перехресті взагалі, дорожня розмітка є повністю відсутня і визначити, в якій саме смузі рухаються транспортні засоби неможливо. В додатках представлені фотографії з цього місця, які доводять наявність суттєвих пошкоджень дорожнього покриття перед перехрестям та відсутність дорожньої розмітки.
Хочу вказати і на чисельні порушення процесуального характеру, які теж мали місце при розгляді адміністративної справи.
Інспектор ДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержант міліції Гудз Андрій Ярославович, підійшовши до мого автомобіля не відрекомендувався, як того вимагає п. 28.2. Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 27 березня 2009 року № 111. Потім в своєму службовому автомобілі він натякав на те, що міг би виписати протокол за якесь інше порушення з меншим розміром штрафу, якщо я захочу йому віддячити. Але я категорично відмовився, сказавши, що не здійснював порушення. Тоді інспектор виписав мені протокол за порушення п.14.6. ПДР не надавши ніяких доказів здійснення мною вказаного порушення. Як свідок у протоколі розписався другий інспектор ДПС (Вологій Ю.М. м. Івано-Франківськ, вул. Січинського, 5а), який в момент зупинки мене інспектором ДПС Гудз А.Я., стояв до перехрестя спиною, з кимось розмовляючи, і нічого бачити не міг. При цьому інспектор ДПС Гудз А. Я. відмовився вписати в протокол свідком особу, яка їхала зі мною в моєму автомобілі (..............................................................), мотивуючи це тим, що вона є зацікавленою особою.
Крім, того інспектор ДПС Гудз А.Я. не роз’яснив мені права та обов’язки ст.63 Конституції України, ст.268 КУпАП.
З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
А п.1.6. Розпорядження № 466 МВС України від 21.05.2009 говорить:
1.6. Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).

За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, в якому мене визнано винним зазначеною постановою.

ПРОШУ:

1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
2. Зазначену постанову у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

Додатки:
• копія позовної заяви (на трьох аркушах у трьох екземплярах);
• копія протоколу про адміністративне правопорушення Серія АТ
№ 055190 від 06.04.2010 року (три екземпляри);
• копія постанови в справі про адміністративне правопорушення Серія АТ № 042504 від 06.04.2010 року (три екземпляри);
• Фотографії з місця події (3 шт);
• Копія квитанції про сплату судового збору.

14.04.2010 року. ______________________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2010, 20:28 
Борец

Дата слушания мне неизвестна, должны сообщить по почте.
Все результаты обязательно выложу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2010, 21:23 
Постоялец

Yorgens писал(а):
Дата слушания мне неизвестна, должны сообщить по почте.
Все результаты обязательно выложу.

Не попадитесь в ловушку - извещение могут не прислать или оно может не дойти или не успеть и дело может быть рассмотрено без Вашего участия. Узнавайте в канцелярии суда самостоятельно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 апр 2010, 08:30 
Борец

Конечно, я думал об этом. Суд недалеко (10 мин пешком от работы). Буду держать на контроле.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 апр 2010, 23:28 
Борец

Успехов. У меня извещение в суд пришло на следующий день после самого суда :D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2010, 16:14 
Борец

Я ожидал подвоха, но вот пришло по почте уведомление: суд состоится 11 мая в 9.30, приятно удивлен.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 май 2010, 13:33 
Борец

Сегодня 11 мая в 9.30 явился в суд. Как и следовало ожидать ответчик не явился.
Девушка-секретарь сказала, что сегодня якобы будет предварительное слушание, а суд состоится 1 июня и вобщем я могу уже идти. Ну чего-то подобного я и ожидал.

Но вот, что интересно, я специально выяснял этот вопрос: кого писать ответчиком - инспектора или ВДАІ?Дорожный контроль, который несомненно имеет большой опыт в таких делах настоятельно советовал мне писать ответчиком инспектора. Сегодня же в суде мне сказали, что все-таки ответчиком должно быть ВДАІ, и что они внесли соответствующиие изменения в мое исковое заявление, и спросили не возражаю ли я против этого. Я сказал, что не возражаю.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 май 2010, 13:34 
Новобранец

Теперь ответчиком для вас будет не конкретное лицо в персоне "инспектор", а ВДАІ.. я думаю шансы ваши уменьшились..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июн 2010, 13:30 
Борец

Ну вот! Наконец-то! Победа!!!
Сегодня, 15.06.10, я пришел в суд в назначенное время в 9.00, это был третий раз, всегда с интервалом в 2 недели, первый раз объявили - "предварительное слушание", второй раз - "первое слушание" и третий раз - "второе слушание". Это делалось для того, чтобы дать шанс ответчику явиться в суд после очередного предупреждения. Но и в третий раз никто не явился.
Мне, как и во все предыдущие разы, секретарь судьи сказала то же самое: "Судьи все на совещании, ждите в коридоре, Вас вызовут." Но в этот раз, после получасового ожидания, секретарь вышла и объявила мне, что мой иск удовлетворен. И через 2 недели я могу прийти за постановлением.
Я, конечно, рад, но раздражает отношение к людям в суде. Зачем назначать слушание на 9.00, если у судей в эти дни всегда совещания (или это отмазка, просто им рано вставать не хочется) и люди сидят в коридоре, ждут часами. При этом следующее слушание после меня назначено на 9.40, то есть через 10 минут. И что это за титанический труд по составлению постановления, который длится 2 недели. Я сказал секретарю, что мне нужно постановление или справка как можно скорее, чтобы проходить ТО, она сказала, чтобы я приходил через 5 дней и текст постановления уже будет готов, а через 2 недели получу с печатью.

Итак, большое спасибо всем, кто помогал с иском.
Отдельное спасибо mihak, который проживает в Ивано-Франковске и не поленился поехать на место происшествия, сделать фотографии и прислать мне по интернету, впоследствии эти снимки были приложены мною к иску. Кроме того, он сам вызвался сделать фотографии. Взаимопомощь водителей должна стать еще одним оружием в борьбе с гаишным беспределом.

Я хотел выиграть суд без адвоката, и правдиво описав обстановку, поскольку мне советовали писать, что ничего не нарушил, инспектор доказательств не предоставил.
Очень рад, что все получилось.
Выложу постановление, когда получу на руки.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июн 2010, 13:33 
Борец

вітаю з перемогою :D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 июн 2010, 14:47 
Борец

Вот постановление суда:

Изображение

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 июн 2010, 19:15 
Постоялец

Найщиріщі вітання, Yorgens !

Ви вийшли з цього двобою сильнішим, чи не так :?: ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 07:42 
Новобранец

Поздравляю.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 12:23 
Борец

Na Palm писал(а):
Найщиріщі вітання, Yorgens !

Ви вийшли з цього двобою сильнішим, чи не так :?: ;)

Конечно!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 60 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4

Часовой пояс: UTC + 2 часа