заявление приняли, всё хорошо, уже назначили дату и время судебного заседания. всё подробно расписал. Благодарю всем неравнодушных за помощь!

осталось только выиграть в суде, надеюсь всё будет ок.
интересная ссылка про укрпошту думаю ещё обязательно пригодится в юр деятельности)
вот скидываю само заявление отправленное мной:
ЗАЯВА
(про поновлення та надання строку для усунення недоліків)
Керуючись ст. 100, 102, 106, 108 КАСУ, прошу поновити та надати строк для усунення недоліків у справі №ХХХХХХХХХХ про визнання постанови інспектора ХХХХХХХХХХХХ серії АН № ХХХХХХХХХ по справі про адміністративне порушення від 07 жовтня 2011 року з таких підстав:
1) Ухвала від 17 жовтня 2011 року про залишення справи без руху та надання строку до 28.10.2011 року для усунення недоліків була отримана мною 29.10.2011 року. До того ж лист з ухвалою не був належним чином прийнятий мною, оскільки лист знаходився у поштовій скриньки і не був доставлений мені особисто.
2) На самому конверті зазначена дата отримання листа безпосередньо поштовим відділенням у м.ХХХХХХХ, і це є 26.10.2011, що суперечить ч. 1 ст.108 КАСУ копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою. А враховуючи той факт, що поштові листи доставляються із затримкою 2-3 дні, таким чином я вже був позбавлений наданого мені строку для усунення недоліків.
3) Ст. 106 КАСУ не передбачає такої підстави як «надання додатків неналежної якості» для залишення заяви без руху. Прошу звернути Вашу увагу на те, що постанову та протокол про адміністративне правопорушення було складено не мною особисто, а інспектором ДПС ХХХХХХХХ В.В., він і надав мені дуже неякісні копії цих документів, на яких ледве видно те, що він писав. Але враховуючи потребу суду для правильного вирішення справи, отримавши листа, терміново звернувся до спеціалістів аби отримати якомога максимально чіткі та якісні копії цих документів.
Додатки:
1) Копії постанови серії АН № ХХХХХХХХ у 3-х екземплярах;
2) Копії протоколу про адміністративне правопорушення серії АН1 № ХХХХХХХ у 3-х екземплярах;
3) Відскановані копії постанови серії АН № ХХХХХХХ та протоколу про адміністративне правопорушення серії АН1 № ХХХХХХХ в електронному вигляді на диску DWD-R;
4) Копія листа із зазначенням дати отримання поштовим відділенням;
5) Копія ухвали від 17 жовтня 2011 року по справі № ХХХХХХХХХ.