Текущее время: 18 май 2025, 00:34

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 19:45 
Прохожий

Шевченківський райсуд м. Києва

ПОЗИВАЧ:
Мешкає у м. Києві
Тел. 00000

ВІДПОВІДАЧ: Міністерство внутрішніх справ України.
Департамент ДАЇ МВС України.
04071, м. Київ-171
Вул. Лук`янівська, 62
Тел. 044 272 3660

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
Про скасування постанови про адміністративне правопорушення
(в порядку п. 3 ч. 1 ст. 288 КУпАП)

03.10.2011 щодо мене, _________., старшим інспектором УДАІ ГУМВС України у м. Києві Луценко А.П. було винесено постанову про адміністративне правопорушення ________про порушення п. 4.2. Правил дорожнього руху та накладено , відповідно до ч.2 ст 122 КУпАП, штраф у розмірі 300 (триста) гривень та складено протокол про адміністративне правопорушення ________ (копії постанови та протоколу додаються)

Незважаючи на вимоги Закону про обгрунтованність, розсудливість, неупередженість винесення Постанови, старший інспектор УДАІ ГУМВС України у м. Києві Луценко А.П. безпідставно виніс відносно мене постанову про накладання штрафу, ґрунтуючись лише на йому відомих підставах, незважаючи на мої пояснення про те, що відбулося фактично, а саме: я рухався по пр. Маяковского зі сторони вул. Милославська у сторону Керченської площі, тобто я весь час їхав прямо та був зупинений працівником ДАЇ, який повідомив мені, що я здійснив поворот ліворуч виїзжаючи з двору, тим самим порушивши ПДР, а саме п. 4.2. (знак, «поворот тільки праворуч). На моє зауваження, що я їхав з іншого боку, до уваги ним прийнято не було, він взагалі відмахнувся від мене та безпідставно виніс відносно мене постанову про накладання на мене штрафу у розмірі 300 (триста) гривень за нібито вчинене мною правопорушення. Те, що сталося насправді я зазначив в протоколі. Також хочу звернути уваги, що клопотання про перенос часу розгляду справи не було задоволене. Тобто я не мав змоги повноцінно захищати свої права. Як наслідок, виникла необхідність відстоювати свої права в судовому порядку.

З огляду на ч. 1 ст. 14-1 КУпАП, до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху у разі їх фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобами фото- і кінозйомки, відеозапису притягаються власники (співвласники) транспортних засобів.

В жоден передбачений законом спосіб правопорушення зафіксовано не було, тому вищезазначена постанова про адміністративне правопорушення підлягає скасуванню.

Спираючись на вищевикладене, керуючись ч.2. ст.2 КАС України, п.3 ч.1 ст.288 КУпАП

ПРОШУ:

1. На підставі ч.2 ст. 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення прийняти справу до свого провадження.
2. На підставі п.1 ч.2 ст. 162 скасувати постанову по справі про адміністративне правопорушення ________ від 03.10.2011 р.

З повагою,
______ м. Київ 11.10.2011

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 19:46 
Прохожий

Заранее спасибо за скорый и правильный ответ )))))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 19:49 
Борец

В протоколе так и написано, что порушив пункт 4.2?

А вообще есть куча чудесных образцов: http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=37&t=2669

Последний раз редактировалось Marc7 09 окт 2011, 19:54, всего редактировалось 2 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 19:51 
Борец

ст. 14-1 КУпАП признана неконституционной и исключена

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 20:00 
Борец

nonick писал(а):
ВІДПОВІДАЧ: Міністерство внутрішніх справ України.
Департамент ДАЇ МВС України.
04071, м. Київ-171
Вул. Лук`янівська, 62
Тел. 044 272 3660

не піде,відповідач-1 Удаї,а відповідач -2-гаєць.

а решта візьми з тої ссилки,що вище.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 20:01 
Прохожий

дословно " керуючи авто Опель при виїзді з двору не виконав вимогу дорожнього знаку 4.2 (рух на право) здійснив поворот ліворуч.

Смех в том, что я не выезжал со двора...а ехал от ул. Милославской прямо

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 20:05 
Борец

nonick писал(а):
Смех в том, что я не выезжал со двора...а ехал от ул. Милославской прямо

смятися можна довго,а тепер це треба в суді довести. :roll:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 20:07 
Прохожий

Ну, смех сквозь слезы )))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 20:44 
Прохожий

Взял образец иска из наведенной выше ссылки. Но там тоже многие старые иски и возможно не совсем отвечают современным законам и актам. Прошу, просмотрите, правильно ли я все указал и написал. + сколько нужно копий иска, протокола и постановы. Спасибо!!!!

Шевченківський райсуд м. Києва

ПОЗИВАЧ:
Мешкає у м. Києві пр.
Тел.

ВІДПОВІДАЧ: УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ АВТОМОБІЛЬНОЇ ІНСПЕКЦІЇ
ГУ МВС в м.Києві
вул. Б.Хмельницького, 54, м. Київ, 01030
тел: 278-45-22, 278-49-34
в особі старшого інспектора Луценка Анатолія Михайловича

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
Про скасування постанови про адміністративне правопорушення
(в порядку п. 3 ч. 1 ст. 288 КУпАП)

03.10.2011 щодо мене,_________, старшим інспектором УДАІ ГУМВС України у м. Києві Луценко А.П. було винесено постанову про адміністративне правопорушення серії ВВ1 № _______ про порушення п. 4.2. Правил дорожнього руху та накладено , відповідно до ч.2 ст. 122 КУпАП, штраф у розмірі 300 (триста) гривень та складено протокол про адміністративне правопорушення серії АА1 № _____ (копії постанови та протоколу додаються)

Незважаючи на вимоги Закону про обгрунтованність, розсудливість, неупередженість винесення Постанови, старший інспектор УДАІ ГУМВС України у м. Києві Луценко А.П. безпідставно виніс відносно мене постанову про накладання штрафу, ґрунтуючись лише на йому відомих підставах, незважаючи на мої пояснення про те, що відбулося фактично, а саме: я рухався по пр. Маяковського зі сторони вул. Милославська у сторону Керченської площі на своєму автомобілі марки Опель, державний номерний знак АА ______, тобто я весь час їхав прямо, та був зупинений працівником ДАЇ, який повідомив мені, що я здійснив поворот ліворуч виїзжаючи з двору, тим самим порушивши ПДР, а саме п. 4.2. (знак, «поворот тільки праворуч»). На моє зауваження, що я їхав з іншого боку, та не виїзжав з двору, до уваги ним прийнято не було, він взагалі відмахнувся від мене та безпідставно виніс відносно мене постанову про накладання на мене штрафу у розмірі 300 (триста) гривень за нібито вчинене мною правопорушення. Те, що сталося насправді я зазначив в протоколі. Також хочу звернути уваги, що клопотання про перенесення часу розгляду справи не було задоволене. Тобто я не мав змоги повноцінно захищати свої права. Як наслідок, виникла необхідність відстоювати свої права в судовому порядку.

В жоден передбачений законом спосіб нібито скоєного мною правопорушення зафіксовано не було, тому вищезазначена постанова про адміністративне правопорушення підлягає скасуванню.

Маю зазначити, що відповідно до ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які дані, що встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, та показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Але як вбачається із змісту протоколу про адміністративне правопорушення, до нього додається тільки постанова по справі про адміністративне правопорушення. Отже маємо прийти до висновку, що доказів, які б мали доказувати нібито мою вину, не має і бути не може.

Також маю зазначити, що при складанні протоколу про адміністративне правопорушення інспектором ДПС ДАІ було грубо порушено п.1.6 розпорядження №466 МВС України від 21.05.2009 р. в якому виключається складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото -, відеоматеріалів, показів свідків тощо).
Таким чином при складанні протоколу про адміністративне правопорушення та винесенні постанови по справі про адміністративне правопорушення відповідачем порушені вимоги ст. 251 та ст. 252 Кодексу України про адміністративні правопорушення, розпорядження № 466 МВС України, а також порушено положення ст. 280 Кодексу України про адміністративні правопорушення, адже відповідачем достеменно не встановлено, чи був я винний у правопорушенні, враховуючи, що будь-яких доказів правопорушення не наведено.
Протокол Серія АА1 №539391 від 03.10.2011 р. мені було надано на підпис після його складання та підписання інспектором. У протоколі мною зазначені зауваження про незгоду з висновками інспектора, адже Правила дорожнього руху України я не порушував.

Спираючись на вищевикладене, керуючись ч.2. ст.2 КАС України, п.3 ч.1 ст.288 КУпАП

ПРОШУ:

1. На підставі ч.2 ст. 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення прийняти справу до свого провадження.

2. Викликати мене у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату та час
3. На підставі п.1 ч.2 ст. 162 скасувати постанову по справі про адміністративне правопорушення серії ВВ1 № 146969 від 03.10.2011 р.

Додатки:

1. Копія протоколу
2. Копія постанови

З повагою,
_____________ м. Київ 11.10.2011

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 21:34 
Борец

№466 скасований

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 22:30 
Борец

nonick писал(а):
1.6 розпорядження №466 МВС України від 21.05.2009 р

Уже год как отменен!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2011, 22:46 
Борец

Я тут было дело по знаку 4,1 суд выиграл, правда я сумел доказать что знак установлен незаконно, а тут вменяют знак 4,2 но доказывать надо что ехал прямо... :lol: (я помню про ч.2 ст 71 КАСУ, но судью все равно надо будет убедить что не поворачивал...)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа