Текущее время: 05 авг 2025, 12:02

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 29 май 2011, 22:43 
Прохожий

Похожая ситуация, но затянутая во времени.
18.03.2010 остановил гаишник (без причины), начал требовать гражданку и накатал постанову. Я оспорил ее в установленный срок в местном и обласном гаи. После этого замотался и забыл об этом. Недавно узнаю, что с обл. гаи пришел ответ (обычным письмом), а с районного ничего не пришло (или может потерялось). Я по месту регистрации не проживаю, проживают родители. Почтовый ящик не каждый день и даже не каждый месяц проверяют. Потом оказалось еще, что приезжали с исполнительной службы... Прошло уже больше года...
Копии ответа прилагаю. Ответ лаконичный до ужаса :)
Скарга есть, но не отсканирована. Составлена хорошо, если надо - вышлю.
В общем, все как и здесь http://roadcontrol.org.ua/node/855 , только Кармазину другой ответ дали :D
Посоветуйте, какие действия можно предпринять сейчас.

[img][IMG]http://i.piccy.info/i5/98/36/1563698/otvet_GAY2_800.jpg[/img][/img]

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 май 2011, 22:48 
Прохожий

Вот цитаты из скарги, чтоб суть понять. Полностью она побольше будет и со ссылками на ст..
18.03.2010р. о 10 год. 10 хв., керуючи автомобілем Рено Кліо т/н ВВ4698 в Киівській області в межах м. Бровари по автодорозі Київ-Чернігів, 28 км , я був зупинений інспектором ДПС . Так як я рухався з дозволеною швидкістю та не порушував Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001р. №1306 (далі – ПДР), я прийняв крайній правий ряд, здійснив зупинку, включив аварійнив сигнал, відстібнув пасок безпеки, та запитав інспектора про причину зупинки. Як пояснив інспектор причиною для зупинки була перевірка документів та попросив пред'явити їх. При цьому інспектор не представився та не пред'явив своє службове посвідчення. Я показав посвідчення водія, а документів на право керування (далі -документи) на звичному місті не знайшов. Так як автомобілем керую або я ,або моя дружина, з якою знаходжуся в цивільному шлюбі (відповідно документи знаходяться або в мене, або в неї) , я подзвонив їй по мобільному телефону, щоб уточнити, чи не брала вона документи. Вона виявилась поза зоною зв'язку (як вияснилось потім, їхала в метрі). Впевнений в наявності документів , я розпочав шукати їх, але інспектор з моїм посвідченням водія пішов до службового автомобіля та наказав мені йти за ним.
В автомобілі інспектор розпочав заповнювати протокол, не дивлячись на моє прохання зачекати хвилину .Я був впевнений в наявності документів , але хвилювався і не міг зосередитись на пошуках. В цей момент мені зателефонувала дружина, і розповіла , що документів не брала. Після цього я більш детально обстежив сумку та знайшов документи , які відразу ж пред'явив інспектору. Інспектор детально вивчив їх, та пересвідчившись, що все в порядку, не поспішав відпускати мене, тримаючи в себе моє водійске посвідчення та наказав пред'явити страховий поліс.
Я зауважив, що маю страховий поліс, але так як я не порушував ПДР і ми не оформлюємо дорожньо-транспортну пригоду за моєю участю , попросив пояснити, на якій підставі я маю його пред'являти та показати мені цей пункт в ПДР. Замість ПДР інспектор показав мені скріплені між собою аркуші паперу формату А4, з надрукованим на них текстом. На моє зауваження, що це не документ, інспектор заявив , що для нього це являється документом і ПДР мені так і не показав.
Після тривалого з’ясування даних обставин, перебуваючи під психологічним тиском інспектора, хвилюючись (так як я законослухняний водій та не порушую ПДР, а ситуація з пошуком документів трохи вивела мене з рівноваги) , я запропонував пройти до мого авта та подивитись поліс там (зазвичай він знаходиться в бардачку). Однак інспектор вже закінчив складати протокол про адміністративне правопорушення. З огляду на таку протиправну поведінку інспектора, який недочекавшись пред’явлення для перевірки полісу, мотивуючи тим, що він не має часу, вже склав протокол про адміністративне правопорушення, я не став йому вже вдруге повторювати, що в мене є поліс та я його можу передати для перевірки. В процесі спілкування інспектор вів себе не ввічливо, ще і припускаючи, що окремі риси мого характеру визвані місцем видачі водійського посвідчення (5 ДАІ ГУ-МВС України, м. Прилуки). В протоколі я зазначив, що маю поліс, та не маю його при собі . Я мав на увазі, що він знаходиться в автомобілі. В чому і переконався після закінчення оформлення постанови, але вже не бачив сенсу повідомляти про це інспектора.
Як вбачається з наведених фактів, жодного випадку, що передбачені законодавством для перевірки полісу, не було.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 май 2011, 10:34 
Прохожий

matroskin Сроки уже все похерены. Теперь можно только посоветовать на будущее: сроки обжалования 10 дней, что постановления, что ответа на жалобу. А вообще практичнее сразу писать иск в суд. Но в твоей ситуации 18.03.2010 гаец по-моему был прав.Читай п.2.1.гг, п. 2.4.а ПДД Украины.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 май 2011, 10:48 
Прохожий

То есть для Кармазина - гаец не прав, а для меня прав? Произошло много нарушений. А про суд знаю, но протупил...
Можно ли сейчас подать в прокуратуру, мотивируя тем, что ответ получил только что?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 10:18 
Прохожий

Ни в прокуратуру, никак нельзя? А мож сроки давности через пару лет пройдут ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 10:32 
Борец

matroskin
а когда ответ пришел? на конверте стоит штамп отделения почты

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 07:37 
Прохожий

На конверте штамп стоит. Они его отправили в срок. Но разве есть закон, по которому я обязан проверять почтовый ящик каждый день, а не скажем, раз в полгода? Письмо обычное, не заказное.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 08:48 
Борец

matroskin
так какая дата на конверте? :)
я к тому, что:
КАСУ писал(а):
Стаття 99. Строк звернення до адміністративного суду
4. Якщо законом передбачена можливість досудового порядку
вирішення спору і позивач скористався цим порядком, то для
звернення до адміністративного суду встановлюється місячний строк,
який обчислюється з дня, коли позивач дізнався про рішення
суб'єкта владних повноважень за результатами розгляду його скарги
на рішення, дії або бездіяльність суб'єкта владних повноважень.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 09:07 
Постоялец

matroskin писал(а):
На конверте штамп стоит. Они его отправили в срок. Но разве есть закон, по которому я обязан проверять почтовый ящик каждый день, а не скажем, раз в полгода? Письмо обычное, не заказное.

пиши инфозапрос, мол так и так, отправил вам скаргу год назад и досихпор не получил ответа (а лучше иди к ним в канцелярию и истребуй копию с датой и временем. Ну и в суд, мотивируя тем, что ответ получил только что

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 13:02 
Прохожий

Спасибо! А пример инфозапроса можете дать? Чтоб не сочинять, может кто уже делал так, с красивыми ссылками :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 14:03 
Борец

УДАІ ХХХХХХХХ обл.
м. ХХХХХХХ, вул. ХХХХХХХХХ б.ХХ

ХХХХХХХ ХХХХХХХ ХХХХХХХ
прож: м. ХХХХХХ, вул. ХХХХХ, б. ХХ, кв. ХХ

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

ХХ.ХХ.ХХХХ р. я направив скаргу (додається) про скасування постанови серія ХХ № ХХХХХХ, проте до цієї пори не отримав від Вас відповідь та прийняте рішення по скарзі.

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні звернення або особисто звертатись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов"язані розглянути звернення і дати обгрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Відповідно до ст. 10 Закону України "Про інформацію" право на інформацію забезпечується зокрема: обов"язком органів державної влади, а також оганів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення. Згідно ст. 14 Закону України "Про доступ до публічної інформації" розпорядники інформації зобов"язані надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об'єктивність наданої інформації. Та відповідно до ст. 20 Розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.

Керуючись ст.ст. 9,10,32,33 ЗУ "Про інформацію", ст.ст. 3,4,5,10,14 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", прошу письмово надати вичерпну відповідь на такі питання:
1. Повідомити про причини затримки розгляду скарги.
2. Повідомити про прийняте рішення по скарзі та надіслати мені його за вказаною адресою.

Люблю, целую

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 15:38 
Прохожий

Большое Спасибо! Буду информировать о развитии событий :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 16:12 
Прохожий

В инфозапросе можно ли/ стоит ли дать ссылку на http://roadcontrol.org.ua/node/855 . Типа при рассмотрении обратите внимание на решение хххх от такого-то числа?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа