Текущее время: 27 июл 2025, 06:24

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 07 июн 2011, 15:14 
Борец

15-16 или 16-15 єт как пример про размер,а понятие правильное при замене на больший размер увеличивается реальная скорость при тех же оборотах двигателя.Помню как пару лет назад (когда ещё учился в универе по спец Организация Дорожного Движения) решали разные задачи на сколько изменится скорость при использовании разных типоразмеров(по формулам вычислялось всё).Ньюансов много короче,есть от чего отталкиватся,только по уму надо всё сделать

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2011, 15:22 
Постоялец

Ну вроде ж как не на пустом месте...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2011, 20:37 
Постоялец

deGeneral писал(а):
baratrum писал(а):
якщо стоїть знак 3.25 значить швидше за все там була одна полоса. І якщо ТС рухається в правому ряду значить обігнати автомобіль який також в правому воно не може. Чи я щось не розумію?

Ну, дорога там была довольно-таки не узкая и ни сплошной, ни прерывистой линией не разделенная. Так что, выход или невыход на встречку - вопрос тоже спорненький довольно-таки.

Знак 3.25 - це обгін заборонено. Якщо ти не виїзждав на зустрічну то це було випередження, і можна на цьому пробувати доказати незаконність протоколу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2011, 20:41 
Постоялец

а взагалі ти робив обгін чи випередження, хоча бачив знак і ше хочеш притягти до відповідальності ДАІшніка за протокол? Короче неохота навіть тобі помагати

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2011, 22:01 
Постоялец

Объясняю. Разделительной там нет, поэтому условно можно считать, что я исполнял таки обгон. Ширина дороги - три машины спокойно разъедутся (если две в одну сторону и одна навстречу). Скорость тошнотника я, конечно же, специально не измерял, а просто обогнал и все. Это было вне населенного пункта, движение там ненасыщенное, никакой общественной опасности мой маневр не нес, а посему видал я в светлой обуви за это платить 300 грн. В конце концов, в особо критических опасных местах сплошную рисуют, а то вообще нету линии и 3.25 стоит!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2011, 22:22 
Борец

хватит спорить не о чем!
deGeneral
берешь пишешь иск и пишешь что ты обгонял транспортное средство которое двигалось со скоростью менее 30 км\ч и всё,помимо иска в суд напиши еще на нач гаи и в прокуратуру, что бы можно было оспорить если что

все примеры в памятке есть, меняешь под себя и всё

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2011, 14:12 
Постоялец

Строчу иск. Доделаю - выложу для критических замечаний.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2011, 16:01 
Постоялец

Нікопольський
міськрайонний суд

ПОЗИВАЧ:
******* народження,
мешкає: ***********
засоби зв’язку: моб. тел. ***********

ВІДПОВІДАЧ 1:
Нікопольський ВДПС ДАІ
при УМВС України в Дніпропетровській області
53200, м. Нікополь, вул. Довгалівська, 10а

ВІДПОВІДАЧ 2:
Інспектор Нікопольського ВДПС ДАІ
при УМВС України в Дніпропетровській області
прапорщик міліції
Цифра Олександр Дмитрович
53200, м.Нікополь, вул. Довгалівська, 10а

Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст. 288 КпАП України

Позовна заява
про визнання протиправною та скасування Постанови про
притягнення до адміністративної відповідальності серія АЕ1 № 209174
від 03.06.2011 р.

Даний позов підлягає розгляду у судах на підставі ч.3 ст. 288 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (порівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належить і орган ДАІ та їх посадові особи.
03.06.2011 р. службовою особою – інспектором Нікопольського ВДПС ДАІ Цифрою Олександром Дмитровичем – було складено протокол про адміністративне правопорушення серії АЕ № 417968 та винесено постанову серії АЕ1 № 209174 по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 122 КпАП України, про накладення на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу на користь держави у розмірі 306 гривень.
Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з наступних підстав.
03.06.2011 р. я, керуючи автомобілем Daewoo Lanos д/н ****** біля *** км автодороги Запоріжжя – Кіровоград проїхав знак 3.25 «Обгін заборонено», після чого наблизився позаду до автомобіля «ГАЗель» д/н *******, який повільно рухався у попутному зі мною напрямку. Оцінивши швидкість автомобіля «ГАЗель» як 25-29 км/год, я виконав обгін цього транспортного засобу і через 250-300 м був зупинений інспектором Нікопольського ВДПС ДАІ Цифрою О.Д. Після того, як я передав документи, той повідомив, що зупинив мене за порушення вимог знаку 3.25 «Обгін заборонено» і щодо цього порушення буде складено відповідний протокол. В якості свідків інспектор Цифра О.Д. залучив водія та пасажира автомобіля «ГАЗель», які показали, що їх транспортний засіб рухався зі швидкістю 40 км/год. На чому ґрунтувалася оцінка власної швидкості водієм та пасажиром автомобіля «ГАЗель», невідомо. Це могли бути або показники спідометра, або власні відчуття, або особисті враження інспектора, з якими свідки просто погодилися. Так чи інакше, спиратися на будь-що з цього при звинуваченні особи в адміністративному правопорушенні неможна, тому що точність таких даних є дуже сумнівною. В будь-якому разі джерело інформації про швидкість автомобіля «ГАЗель» у поясненнях свідків не зазначено. Натомість, виконуючи обгін, я слідкував за показниками свого спідометра, які під час обгону не перевищували 35 км/год.
Не зважаючи на мої заперечення щодо відсутності точних даних про мою швидкість та швидкість автомобіля «ГАЗель», інспектор склав протокол про адміністративне правопорушення. У своїх поясненнях до протоколу я зазначив, що вимірювань швидкості сертифікованим приладом, який пройшов метрологічну повірку, інспектором не проводилося, що дає підстави вважати свідчення водія та пасажира автомобіля «ГАЗель» суб’єктивними, а дії інспектора протиправними. Але інспектор Цифра О.Д., не звернувши уваги на мої пояснення, виніс постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності.
Також слід зауважити, що встановлений на вищезгаданій ділянці знак 3.25 не відповідає вимогам Національного Стандарту України. Так згідно ДСТУ 4100-2002 «Застосування дорожніх знаків»:
«Знаки 3.25 і 3.27 повинні застосовуватись на дорогах з однією смугою для руху в одному напрям¬ку, якщо залежно від інтенсивності руху, ширини, стану проїзної частини створюється підвищена не¬безпека зустрічних зіткнень, при цьому знаки належить застосовувати з однією з табличок 7.4.4—7.4.7, а також разом з розміткою 1.1 згідно ДСТУ 2587.»
Місце, де відбувся маневр, за який притягує мене до адміністративної відповідальності інспектор Цифра О.Д., являє собою дамбу (Споруда № 8) з шириною проїзної частини достатньою для того, щоб могли роз’їхатися 3 автомобілі, та нормальною оглядністю, що не дає змоги говорити про підвищену небезпеку зустрічних зіткнень. Також, протягом всієї ділянки Споруди №8 на дорожній поверхні відсутня будь-яка розмітка, що при наявності знаку 3.25 суперечить вимогам ДСТУ 4100-2002. Таблички 7.4.4-7.4.7 також відсутні.
Таким чином, в моїх діях повністю відсутні ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КпАП України, і за таких обставин відповідно до п.1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не могло бути розпочато у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.
З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
На підставі викладеного, керуючись ст. 4, 6 КАС України, ст.287, 288 КпАП України,

ПРОШУ:

1. Прийняти дану Позовну заяву до провадження.
2. Повідомити мене про час і місце розгляду справи.
3. Визнати дії Відповідача 2 – інспектора Нікопольського ВДПС ДАІ Цифри Олександр Дмитровича щодо притягнення *************** до адміністративної відповідальності, передбаченої ч.1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення на підставі Постанови АЕ1 № 209174 від 03.06.2011 року у справі про адміністративні правопорушення, протиправними.
4. Визнати протиправною та скасувати Постанову про притягнення до адміністративної відповідальності АЕ1 № 209174 від 03.06.2011 р. та закрити справу за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

До заяви додаються:
1. Копія Позовної заяви стороні по справі – на 4-х арк. (3 екземпляри)
2. Копія Постанови про адміністративне правопорушення АЕ1 № 209174 від 03.06.2011 р. (3 екземпляри).
3. Копія Протоколу про адміністративне правопорушення АЕ № 417968 (3 екземпляри).

10.06.2011 р. _________________________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2011, 16:02 
Постоялец

Критикуйте!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа