Текущее время: 23 июл 2025, 01:00

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Как обжаловать штраф
СообщениеДобавлено: 01 апр 2011, 14:24 
Прохожий

В октябре 2010г. по дороге в Суммы,меня ночью остановили, за якобы превышение,я отрицал превышение, в машине со мной ехал товарищь, а также я ссылался на показания
навигатора. Один гаишник сел со мной в машину и даже проверил насколько совпадают показания навигатора и Визиря, проехавшись со мной.Далее они составили протокол, в объяснении я написал, что я не превышал, их прибор не был установлен на стационарную
подставку, а машина была ночью без габаритов и с выключеной мигалкой. В копии протокола расписался за свои пояснения и все, копию постановления забрал, но не расписывался за ее. 31 марта 2011 решил узнать о наличии штрафов на мое авто, Этот штраф висит в компьютере. Мне домой никакие бумаги не приходили из исполнительной.
Посоветуйте, как мне теперь правильно оспорить этот штраф.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Как обжаловать штраф
СообщениеДобавлено: 01 апр 2011, 14:40 
Борец

1. выложить копии протокола и постановления viewtopic.php?f=14&t=2166
2. скачать памятку и по ней сделать предварительный иск viewtopic.php?f=28&t=496
3. выложить его сюда.
4. народ подправит и посоветует.
5. исправить ошибки
6. отправить иск
7. выиграть.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 апр 2011, 21:29 
Прохожий

Dimansh писал(а):
2. скачать памятку и по ней сделать предварительный иск viewtopic.php?f=28&t=496
3. выложить его сюда.
5. исправить ошибки
6. отправить иск
7. выиграть.

Выкладываю, что получилось.

До Хортицького міського суду
м. Запоріжжя, ______________
кв. 121 м.тел. 097 926 20 59
Відповідач: пр-к Прядка Сергій
Володимирович,Інспектор
Роменського взводу ДПС ДАИ
в Сумській області, вул.Полтавська,
6, м. Ромни тел. (05448) 7 77 73.
Про відміну постанови ВМ1 № 007879
по справі про адміністративне
правопорушення

ПОЗОВНА ЗАЯВА
(У порядку ст.288 КУпАП )

/02/Жовтня2010 року, близько 00 г. 55хв. проїзджая с. Вільшани Сумської обл., по напрямку в м. Суми, керуючи автомобілем Фіат , д. р. номер АР 7384 ВН, що належить моїй дружині, був зупинений співробітником ДАЇ Прядка Сергієм Володимировичем, за перевищеня швидкості. Зі мною у машині також їхав гр. Ситніченко Павло Васильович 1974 р. н., який бачив, з якою швидкістю рухався мій автомобіль, згідно навігатора, який був розтошований у мене в автомобілі і може підтвердити, що скорость я не перевищував, а також, що інспектор ДПС ДАЇ Прядка Сергій Володимирович, сів до мого автомобіля і заставив мене проїхати з ним, для зрівняння показів мого прибору з показами прибору Візір №0812520, яким вони користувалися.На мій запит стосовно того,що у нічний час
Їх автомобіль був неосвітлений і вимкнені проблискові вогники, інспектор відповів,що це не моя проблема. Занести до протоколу данні свідка, теж відмовився. Я зателефонував до служби довіри в Сумській обл., пояснив ці обставини і мені відповіли що це є порушеня
Закону про міліцію інспектором, не зважаючи на це все на мене було складено що до мене адмінпротокол ВМ1№074153, про порушеня ПДР ч.1 ст. 122.(перевищеня швидкості),
згідно КпАП України.

Зазначені дії співробітника ДАІ є незаконними з таких підстав:

Відповідно до статті 251 КупАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне
правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної
відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху.
Відповідно до протоколу мною булі надані поясненя про незгоду що саме керований мною автомобіль перевищив швидкість оскільки , після зупинки, до мого автомобіля сідав
Інспектор ДАЇ Прядка Сергій Володимирович, та їздив для порівняння показів навігатора,
та прибору , яким він користувався Незаважаючина те, що згідно ст. 251 КупАП,доказами є також поснення особи що притягається до відповідальності, у постанові інспектором ДПС Прядка Сергієм Володимировичем, фактично не наведено будь-якої оцінки моїх доказів, чим було грубо порушено Постанову Пленуму Верховного суду України від 23 грудня 2005 року № 14 « Про практику застосування судами України законодавстава у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та єксплуатації транспорту, а також про адміністративне правопорушення на транспорті» п. 24 «Зміст постанови має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 та 284 КупАП. У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких грунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався порушник, чи висловлення останнім доводів». Фактично окрім устної заяви інспектора, мені не було надано жодних доказів належності вимірюваної швидкості саме моєму автомобілю.
Крім того ні в протоколі, ні в постанові у справі про адміністративне правопорушення не наведено данних про допуск вимірювача швидкості Візір до вимірювання в Україні, повірку, похибки при вимірюваннях, що робить вимірювання незаконними у відповідності до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»
Інспектор ДПС Прядка Сергій Володимирович відмовився включити в протокол свідка по справі а саме /Ситніченко Павла Васильовича,1974 р.н./ який їхав зі мною в автомобілі та мог надати свідчення що я не скоював правопорушення, на підставі яка входить у протиріччя з вимогами 272 КУпАП «Як свідок у справі про адміністративне правопорушення може бути викликана кожна особа, про яку є дані, що їй відомі які-небудь обставини, що підлягають установленню по даній справі» Інспектор заявив що вони не свідки а зацікавленні особи, на що я йому відповів що це вирішує не він, а суд згідно з ст. 252 КУпАП. Він мені відповів, що в даному випадку, він сам для мене і суддя і прокурор. Чим здійснив правопорушення визначене ст. 186 КУпАП «Самоуправство»
Як вбачається з матеріалів справи, місце вчинення інкримінованого мені правопорушення збігається з місцем складення стосовно мене протоколу про вчинення адміністративного правопорушення. Дана територіальна одиниця значно віддалена від мого місця проживання. Термін мого подальшого перебування в місцевості, де складено протокол, був досить обмежений, а розгляд справи на даний час унеможливлюється необхідністю скористатися правовою допомогою . Повторний приїзд на розгляд справи до даної місцевості значно ускладнюється територіальною незручністю та суворою трудовою дисципліною за місцем роботи. У зв’язку з цим моя явка на розгляд справи може стати взагалі неможливою, що значно ускладнить своєчасність розгляду справи. А в разі розгляду справи за моєї відсутності з поважних причин, буде порушено принципи повноти, всебічності та об’єктивності розгляду справи, що неодмінно призведе до унеможливлення скасування винесеної постанови у справі. Згідно з ч.2 ст.276 КУпАП мною було заявлено клопотання про розгляд данної справи про адміністративне правопорушення за місцем мого проживання, а також в відповідності до ч.1 ст.268 КУпАП заявлено клопотання про можливість надати мені час для вибору захисника моїх прав, у зв’язку з чим розгляд справи про адміністративне правопорушення відкласти на іншу дату на що інспектор ДПС Прядка Сергій володимировіч, схопив ці клопотання, та розірвав на моїх очах, та свідка, який зі мною їхав.

Розгляд справи про адміністративне правопорушення без надання можливості реалізації права на правову допомогу та вибору захисника прав тягне за собою визнання Постанови у справі незаконною з наступним її скасуванням та притягненням особи, що її винесла, до відповідальності за умисні завідомо незаконні дії.

ПРОШУ:

1. Скасувати постанову ВМ1№ 007879 у справі про адміністративне правопорушення.
2. Накласти відповідне покарання на інспектора Роменського взводу ДПС ДАЇ прапорщика Прядка Сергія Володимировича за самоуправство, зловживання та недбале виконання своїх службових обов`язків.
3. Викликати в якості свідка ІДПС ДАІ прапорщика Прядка Сергія Володимировича
4. Заслухати свідків по справі.

__________.2011 р.

Підпис _____________________

До _____________________
(найменування суду)
Дрябова Петра Павловича,
Проживаючого: м.Запоріжжя,
вул. Товариська 39-а, кв.121
м.тел. 097 926 20 59
Заінтересована особа:
_________________________,
місцезнаходження:

СКАРГА
НА ПОСТАНОВУ У СПРАВІ ПРО АДМІНІСТРАТИВНЕ ПРАВОПОРУШЕННЯ

Постановою _______________________________________________________
(вказати найменування органу чи посадової особи, що винесли
______________________________________________________________________________________оскаржувану постанову і наклали стягнення)
від "___" _______________ 200__ р. на мене було накладено адміністративне стягнення у вигляді ________________ за адміністративне правопорушення, передбачене ч. ___ ст. ___ Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, вбачається, що я __________.
На підставі ________________________ вважаю, що дії _____________________________ щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення і винесення постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді є незаконними,оскільки _____________
______________________________________________________________________.
(вказати на одну із обставин, передбачених ст. 247 КпАП)
Відповідно, зважаючи на згадані вище фактичні обставини справи та юридичні міркування, вважаю довести до уваги Суду наступне ______________. Моя позиція, зокрема, підтверджується _____________________________________ _______________________________________________________________________
(вказати інші обставини, які, на думку заявника, свідчать про необґрунтованість адміністративного
_______________________________________________________________________.
стягнення та навести докази на їх підтвердження)
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 287, 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

ПРОШУ:
1. Скасувати постанову _____________________________ від "___" _____________ 200_ р. про накладення на мене ______________________ _______________________________________________________________________
(вказати вид адміністративного стягнення)
та закрити справу про адміністративне правопорушення
2. Викликати у судове засідання свідків ________________________________.
(П.І.Б., адреса)
Додатки:

1. Копія постанови про накладення адміністративного стягнення.
2. Докази, що підтверджують необґрунтованість накладення стягнення.
3. _______________________________.
4. _______________________________.

Дата
____________________________________ _______________ Підпис

Скаргу на постанову, еще немогу доделать, т.к. не знаю номер дела в исполнительной,еще не забрал.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 20:41 
Прохожий

Dimansh писал(а):
3. выложить его сюда.
5. исправить ошибки
6. отправить иск
7. выиграть.

Судебный исполнитель пришеп 5 мая,принес исполнительный лист, на этот штраф. На постанове нет ни даты отправки мне извещения,ни моей подписи, постанову отправили прямо из ДАИ, в исполнительную сл. Принесли не по месту моей регистрации,а по месту регистрации авто. В суде вообще постанова не была, как сказал суд. исп.,постанова принята на исполнение по заявлению из ДАИ г. Запорожья. Я взял копию исп. листа и копию постановы, и сейчас подаю жалобу в суд. Сами судебные исполнители сказали, что суд отменит этот незаконный штраф. Если действительно отменят, то как правильно
потом наказать гайца. Я проживаю в Киеве,гаец в Ромнах, авторегистрация в Запорожье.
С чего начинать???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 23:26 
Борец

от того что ты будешь писать каждое сообщение по 3-4 раза - пользы не добавится

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 май 2011, 06:52 
Прохожий

Dimansh писал(а):
от того что ты будешь писать каждое сообщение по 3-4 раза - пользы не добавится

Но от этого иска тоже, так как я не знал в какой суд его подавать, на сегодня я подаю жалобу в суд того района , где исполнительная. А далее....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа