Составили протокол по п.14.6 ПДД о якобы совершении обгона в конце подьема. Естественно подал Админ позов в суд. Что еще посоветуете эффективное ?то что реально действует.
Позивач: Відповідач: інспектор ВДАЇ м. Крiвий Рiг ........................ 50069 м. . Крiвий Рiг вул.Волгоградская, 11 тел. 26-14-09,факс 74-32-83 Адреса электронної пошти не вiдома (iньшi вiдомостi вiдсутнi)
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення № АЕ 1 № ........ передбаченне ч.2 ст.122 КУпАП,та забовьязання закрити адмiнiстративну справу вiд"06"квiтня 2011 р. № АЕ 1 № .........
Постановою інспектора ВДАЇ м. Крiвий Рiг сержантом мiлiцiи ................. "06"квiтня 2011 року серія АЕ 1 № ...........мене було визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП та накладено штраф у розмірі 425 (Четиреста двадцять пять) гривень. Дану Постанову важчаю незаконною та такою що підлягає скасуванню виходячи з нижченаведеного.
"06"квiтня 2011 року я рухався на автомобілі ................................... проїжджою частиною по вул .......... м. Кривий Рiг у напрямку вул. .............. здійснив випередження (без виїзду на полосу зустрічного руху)транспортного засобу, який рухався у попутному напрямку Після виконання даного маневру мене зупинив інспектор ДАІ сержант мiлiцiш ............................................ який склав відносно мене протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пояснивши це тим, що я порушив правила обгону п. 14.6(г). ПДР
. Відповідно до п. 14.6(г). ПДР забороняється обгін транспортних засобів в кінці підйому, на мостах, естакадах, шляхопроводах, крутих поворотах та інших ділянках доріг з обмеженою оглядовістю чи в умовах недостатньої видимості. Я стверджую, що п. 14.6(г). ПДР мною не були порушений так як я здійснив выпередження(без виїзду на полосу зустрічного руху) що не забороняеться ПДР ,ширина проїжджоi частинини на данному вiдрiзку дороги достатьня для руху у два ряда в кожному направленнi-cаме тому цэ було выпередження а не обгiн. . Це ж саме я зазначив в протоколі, який склав інспектор ВДАЇ м. Кривий Рiг ...................... Під час складання інспектором ДАІ м Кривий Рiг.............................. протоколу про адміністративне правопорушення мною були наданні відповідні пояснення по вказаним вище обставинам, але ці пояснення не були ним взяті до уваги та проігноровані.Окрiм того Ніяких доказів порушення мною Правил дорожнього руху инспектором надано не було,не зважаючи на мое прохання. Самаж постанова серии АЕ 1 № ........ вiд"06"квiтня 2011 р не мiстить вiдомостей яким сааме чином було зафiксоване вказанне правопорушення.
Звертаю увагу суду на те, що під час винесення постанови не дотримано вимоги статей 245, 276, 280 КУпАП відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожноi справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи. При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.
На підставі викладеного вважаю, що у моїх діях відсутній склад правопорушення, що передбачене ч. 2. ст. 122 КпАП України. Відповідно до статті 288 КпАП України, постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими КпАП України. Стаття 293 КпАП України передбачає, що орган (посадова особа) при розгляді скарги або протесту на постанову по справі про адміністративне правопорушення перевіряє законність і обґрунтованість винесеної постанови і має право прийняти рішення про скасування постанови і закриття справи. На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 17, 104, 105, 162 КАС України, ст. ст. 287, 288, 293, КпАП України, -
ПРОШУ:
1. Прийняти даний Адмiнiстративний позов до провадження. 2. Скасувати Постанову інспектора ВДАЇ м. Кривий Рiг сержанта мiлiцiш .......... від. "06"квiтня 2011 року АЕ 1 № ........... про накладення на мене адміністративного стягнення за порушення ч. 2 ст. 122 КУпАП у вигляді штрафу 425,00 грн, і закрити справу.
Додаток: - копія Адмiнiстративного позову та доданих до неї документів для відповідача; - копія постанови по справі про адміністративне порушення від 06.04.2011 р.АЕ1 № ............. - копія протоколу про адміністративне правопорушення ВС1№........... від 06 04 2011 року -
|