Текущее время: 10 апр 2026, 10:20

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 16:32 
Постоялец

2012-09-29 приблизительно в 03:15 ночи был остановлен взмахом непонятного (продолговатого, полосатого) предмета. После остановки ко мне подошёл человек в форме инспектора ГАИ. Человек не представился, не сообщил о себе ничего. Все детали о инциденте на видео. После того, как я позвонил по телефону 102, человек вскочил в автомобиль и попытался скрыться.

Исходя из действий этих людей, у меня возникло впечатление, что эти люди не являются инспекторами ГАИ и, на мой взгляд, весьма вероятным является то, что данные лица есть преступники, незаконным путём завладевшие формой и автотранспортом.

Решив разобраться в данной ситуации и, при необходимости, помочь МВД в задержании неустановленных людей, управляющих автомобилем, являющимся государственной собственностью, я принял решение о преследовании данного автомобиля. Параллельно этому я производил звонки по телефону 102 и дежурному полка, пытаясь каким-либо способом связаться с представителями власти, которые могли бы мне помочь в сложившейся ситуации.

Спустя некоторое время, меня набрал человек, представившийся ответственным святошинского района (Олег Викторович). Данный человек сказал, что данным автомобилем (г/н #2772), в данный момент времени, действительно управляют работники ГАИ. При этом, в ответ на мою просьбу предоставить информацию о их ФИО/номерах нагрудных знаков, Олег Викторович ответил, что я должен подъехать с утра в рай. отдел, где мне и будет предоставлена необходимая информация. После того, как я объяснил, что желаю удовлетворения своих законных требований, ответственный района сказал, что он попросит данных людей остановиться и предоставить мне необходимую информацию.

К сожалению, оказалось, что лица, управляющие автомобилем, не подчиняются ответственному по святошинскому району, поскольку просьбу/требование/приказ они не удовлетворили и продолжили движение. Используя методы привлечения внимания, удалось остановить автомобиль г/н #2772. После чего (спустя более 20 с начала преследования) удалось узнать, что я был остановлен инспектором Шевченко Александром Григорьевичем (нагрудной знак #КІ 0582).

Буду благодарен за помощь в составлении жалоб. Спасибо.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 17:20 
Борец

Ничего не понял!

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 17:22 
Постоялец

MihEdNal писал(а):
Ничего не понял!

Сейчас выложу текст заявления, там чуть более подробно изложена история :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 17:25 
Борец

Milo писал(а):
MihEdNal писал(а):
Ничего не понял!

Чипсы уже приготовил!

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 17:48 
Постоялец

MihEdNal писал(а):
Milo писал(а):
MihEdNal писал(а):
Ничего не понял!

Чипсы уже приготовил!

Прошу. Жду комментарии:

Начальнику УДАІ у м. Києві
Полковнику міліції
Курінному Анатолію Володимировичу
01030 м. Київ вул. Б. Хмельницького 54

Скарга
на дії працівника ДАІ.

2012-09-29 приблизно о 03:15 годин ранку, рухаючись по Кільцеві автодорозі м. Києва я був зупинений (біля кінцевої зупинки швидкісного трамваю) людиною у формі інспектора ДПС.

Підійшовши до мене ця людина промовила: «Здравія желаю». Після чого замовчала. На моє питання, чому ця людина розмовляє зі мною таким тоном, людина у формі інспектора ДАІ здивувалась моєму питанню, розвернулась та пішла геть. Я намагався получити інформацію щодо того, кім є ця людина, але людина у формі інспектора ДАІ пішла геть, викрикуючи: «Можете їхати».

Мене здивувала поведінка цієї людини, оскільки, як мені відомо, дії інспектора ДАІ жорстко регламентовані і справжній інспектор не може так поводитись. До того ж, у цієї людини не було нагрудного жетону. Тому я не мав ніякої змоги ідентифікувати цю людину як інспектора ДАІ. Після цього я зателефонував за номером 102 що б повідомити про цей випадок. Але надалі відбулось щось насправді дивне – людина у формі інспектора ДАІ побігла до автомобіля (д/н #2772), сіла в нього та поїхала геть.

Враховуючи вищенаведене, я подумав що ці люди є злочинцями, які заволоділи формою та автомобілем ДАІ, або перевертнями у формі. Я почав переслідувати цей автомобіль, намагаючись розібратися у цій ситуації.

Через деякий час, до мене зателефонувала людина, яка представилась Олегом Вікторовичем Велигорським (що, з його слів був на той момент відповідальним по Києво-Святошинскьому району). Олег Вікторович сказав мені що це є інспектори ДАІ, та я можу получити інформацію щодо їх прізвища та номерів нагрудних знаків якщо явлюсь з ранку (у суботу 2012-09-29) до рай. відділку. Через деякий час, Олег Вікторович погодився на те, що інспектори зупиняться і покажуть мені свої документи. Автомобіль д/н #2772 зупинився, з нього вишли люди, стали попереду машини і почали зупиняти інші машини, потім сіли у машину і знову кудись вирушили. Я знову зателефонував на номер Олега Вікторовича і розповів йому про ситуацію і те що, ці люди не виконують наказів відповідального по району (яким на той час був Олег Вікторович). На моє питання щодо того, як мені зупинити автомобіль д/н #2772 Олег Вікторович відповів що він не знає і не знає чому ці люди (у формі інспекторів ДАІ) не виконують його накази.

Використавши методи привернення уваги, мені вдалося зупинити автомобіль д/н #2772. Після чого, я підійшов до водія цього транспортного засобу (у якості якого і перебувала та людина, що зупинила мене) і попросив надати мені інформацію щодо того, чи є він інспектором ДАІ.

На цей час, у цієї людини знайшовся нагрудний знак, який був захований під одягом. Ця людина, відтягнувши одяг надала змогу подивитися на номер його нагрудного знаку (# КІ 0582). Після чого я попросив показати посвідчення інспектора ДАІ з якого (нарешті!) я отримав інформацію щодо прізвища цієї людини, яка виявилась інспектором ДАІ: Шевченко Олександр Григорович.

Дії інспектора ДПС Шевенко О. Г. є протиправними оскільки, відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Детальніше:

1. Відповідно до п.21-1 ст. 11 Закону України «Про міліцію» «працівник підрозділу міліції повинен повідомити водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення.» — ніякої інформації мені не було надано;
2. Відповідно до ст.. 5 Закону України «Про Міліцію» «При звертанні до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення.» — на усі мої запитання щодо того кім він є інспектор не відповів мені і не показав посвідчення;
3. Згідно Доручення Президента України від 1 вересня 2011 року, «доручається голові МВС України Анатолію Могильову забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед працівників підрозділів міліції щодо застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень», зокрема щодо права працівників підрозділів міліції зупиняти транспортні засоби лише у випадках, передбачених цим Законом, з обов'язковим повідомленням водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення» — мені не було повідомлено про причину зупинки;
4. Відповідно до п. 14.7. приказу #111 «Під час звернення до водія працівник Державтоінспекції МВС зобов'язаний привітатися, повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення, чітко й зрозуміло відрекомендуватися (назвати свою посаду, звання та прізвище) та висловити вимогу про пред'явлення водієм посвідчення на право керування транспортним засобом, реєстраційного документа на транспортний засіб та поліса (сертифіката) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів для перевірки» — ці дії не були виконані.
5. Наказ #155 – порушено у повному обсязі.

В зв'язку з викладеним, керуючись Законом України “Про звернення громадян” прошу:

1. Організувати ґрунтовну та всебічну перевірку за фактами викладеними в скарзі;
2. Притягнути до суворої дисциплінарної відповідальності інспектора Шевченко Олександра Григоровича за порушення чинного законодавства та невиконання своїх обов’язків;
3. Згідно ст. 7 Закону “Про звернення громадян” «не передавати цю скаргу тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються»;
4. Про результати перевірки та прийняте рішення повідомити письмово на адресу заявника.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 17:54 
Постоялец

Если я где-то ошибся в украинском языке (суржик и т.п.) - прошу меня поправить. Спасибо.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 18:07 
Борец

Полковнику міліції
Курінному Анатолію Володимировичу
01030 м. Київ вул. Б. Хмельницького 54

Скарга
на дії працівника ДАІ.

2012-09-29 приблизно о 03:15 годин ранку, рухаючись по Кільцеві автодорозі м. Києва я був зупинений (біля кінцевої зупинки швидкісного трамваю) людиною у формі інспектора ДПС.

Підійшовши до мене ця людина промовила: «Здравія желаю». Після чого замовчала. чим порушила ст.5 ЗУ "про міліцію", та п. 15.5 Іструкцію 111 Наказа МВС . Після чого замовчала. На моє питання, чому ця людина розмовляє зі мною таким тоном, людина у формі інспектора ДАІ здивувалась моєму питанню, розвернулась та пішла геть. Я намагався получити інформацію щодо того, ким є ця людина, але людина у формі інспектора ДАІ пішла геть, викрикуючи: «Можете їхати».

Мене здивувала поведінка цієї людини, оскільки, як мені відомо, дії інспектора ДАІ жорстко регламентовані і справжній інспектор не може так поводитись. До того ж, у цієї людини не було нагрудного жетону. Тому я не мав ніякої змоги ідентифікувати цю людину як інспектора ДАІ. Після цього я зателефонував за номером 102 що б повідомити про цей випадок. Але надалі відбулось щось насправді дивне – людина у формі інспектора ДАІ побігла до автомобіля (д/н #2772), сіла у нього та поїхала геть.

Враховуючи вищенаведене, я подумав що ці люди є злочинцями, які заволоділи формою та автомобілем ДАІ, або перевертнями у формі. Я почав переслідувати цей автомобіль, намагаючись розібратися у цій ситуації.

Через деякий час, до мене зателефонувала людина, яка представилась Олегом Вікторовичем Велигорським (що, з його слів був на той момент відповідальним по Києво-Святошинскьому району). Олег Вікторович сказав мені що це є інспектори ДАІ, та я можу получити інформацію щодо їх прізвища та номерів нагрудних знаків якщо явлюсь з ранку (у суботу 2012-09-29) до рай. відділку. Через деякий час, Олег Вікторович погодився на те, що інспектори зупиняться і покажуть мені свої документи. Автомобіль д/н #2772 зупинився, з нього вишли люди, стали попереду машини і почали зупиняти інші машини, потім сіли у машину і знову кудись вирушили. Я знову зателефонував на номер Олега Вікторовича і розповів йому про ситуацію і те що, ці люди не виконують наказів відповідального по району (яким на той час був Олег Вікторович). На моє питання щодо того, як мені зупинити автомобіль д/н #2772 Олег Вікторович відповів що він не знає і не знає чому ці люди (у формі інспекторів ДАІ) не виконують його накази.

Використавши методи привернення уваги, мені вдалося зупинити автомобіль д/н #2772. Після чого, я підійшов до водія цього транспортного засобу (у якості якого і перебувала та людина, що зупинила мене) і попросив надати мені інформацію щодо того, чи є він інспектором ДАІ.

На цей час, у цієї людини знайшовся нагрудний знак, який був захований під одягом. Ця людина, відтягнувши одяг надала змогу подивитися на номер його нагрудного знаку (# КІ 0582). Після чого я попросив показати посвідчення інспектора ДАІ з якого (нарешті!) я отримав інформацію щодо прізвища цієї людини, яка виявилась інспектором ДАІ: Шевченко Олександр Григорович.

Дії інспектора ДПС Шевенко О. Г. є протиправними оскільки, відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Детальніше:

1. Відповідно до п.21-1 ст. 11 Закону України «Про міліцію» «працівник підрозділу міліції повинен повідомити водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення.» — ніякої інформації мені не було надано;
2. Відповідно до ст.. 5 Закону України «Про Міліцію» «При звертанні до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення.» — на усі мої запитання щодо того кім він є інспектор не відповів мені і не показав посвідчення;
3. Згідно Доручення Президента України від 1 вересня 2011 року, «доручається голові МВС України Анатолію Могильову забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед працівників підрозділів міліції щодо застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень», зокрема щодо права працівників підрозділів міліції зупиняти транспортні засоби лише у випадках, передбачених цим Законом, з обов'язковим повідомленням водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення» — мені не було повідомлено про причину зупинки;
4. Відповідно до п. 14.7. приказу #111 «Під час звернення до водія працівник Державтоінспекції МВС зобов'язаний привітатися, повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення, чітко й зрозуміло відрекомендуватися (назвати свою посаду, звання та прізвище) та висловити вимогу про пред'явлення водієм посвідчення на право керування транспортним засобом, реєстраційного документа на транспортний засіб та поліса (сертифіката) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів для перевірки» — ці дії не були виконані.
5. Наказ #155 – порушено у повному обсязі.

В зв'язку з викладеним, керуючись Законом України “Про звернення громадян” прошу:

1. Організувати ґрунтовну та всебічну перевірку за фактами викладеними в скарзі;
2. Притягнути до суворої дисциплінарної відповідальності інспектора Шевченко Олександра Григоровича за порушення чинного законодавства та невиконання своїх обов’язків;
3. Згідно ст. 7 Закону “Про звернення громадян” «не передавати цю скаргу тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються»;
4. Про результати перевірки та прийняте рішення повідомити письмово на адресу заявника.

Изображение

Последний раз редактировалось MihEdNal 30 сен 2012, 18:22, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 18:09 
Постоялец

MihEdNal писал(а):
...

Благодарю. В целом, на Ваш взгляд, заявление составлено верно?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 18:32 
Борец

Также добавил бы между 3 и 4

Перевірити інспектора ДПС Шевенко О. Г. на знання ЗУ "про міліцію", Наказ 155, Інструкцію затверджену Наказом 111 та інші нормативно-правові актів, які повинні знати інспектори ДПС при несені служби. У разі виявленні не знання будь-якого НПА, приставите до Шевченко О.Г. відповідального щодо роз'яснення пунктів НПА.

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 18:34 
Постоялец

ОК :) ещё на печать не отправил, сейчас добавлю.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 18:36 
Постоялец

MihEdNal писал(а):
Также добавил бы между 3 и 4

Перевірити інспектора ДПС Шевенко О. Г. на знання ЗУ "про міліцію", Наказ 155, Інструкцію затверджену Наказом 111 та інші нормативно-правові актів, які повинні знати інспектори ДПС при несені служби. У разі виявленні не знання будь-якого НПА, приставите до Шевченко О.Г. відповідального щодо роз'яснення пунктів НПА.

4. Перевірити інспектора ДПС Шевенко О. Г. на знання ЗУ "Про Міліцію", наказа 155, Інструкцію затверджену Наказом 111 та інші нормативно-правові актів, які повинен знати інспектор ДПС при несені служби. У разі виявленні не знання будь-якого НПА – роз’яснити наведені вище НПА цьому інспектору та провести залік;

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2012, 18:50 
Борец

Изображение

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2012, 18:37 
Постоялец

На данный момент имеет только вот такой ответ. Как я понимаю - просьба не пересылать информацию вниз - просто-напросто проигнорирована.

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 окт 2012, 12:21 
Борец

Как я понимаю информация ушла в вверх. Ты писал в ГАИ? А они переслали наверх(в ГУМВС).

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 янв 2013, 17:10 
Постоялец

Ответ пришёл уже давно, всё забывал его отсканировать.

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа