отправлен информационный запрос:
Я Шумахер Микаэль Рольфович, був зупинений Старшим Інспектором ДПС 5-го взводу батальйону супроводження Полку ДПС ДАЇ ГУ МВС України в м. Києві Матяшем В’ячеславом Миколайовичем.
Під час розмови з інспектором я помітив, що чомусь на даху патрульного авто поряд із спеціальним світловим пристроєм встановлений маленький маячок, який і працює. Фіксуючи цю подію я підійшов ближче до патрульного авто (держ. номер 2565) та побачив що основний прилад заклеєним с задньої сторони чорною непрозорою плівкою або ізоляційною стрічкою.
Згідно з ДСТУ 3849–99, п 6.1 :
Спеціальний світовий сигнальній пристрій повинен установлюватися на транспортних засобах так, щоб світловий сигнал було видно на кут 360 градусів у горизонтальній площині і площині яка проходить через центр джерела випромінювання світла.
У цьому випадку із задньої сторони авто не видно ані маленького маячка і вочевидь не буде видно основного, тому що він заклеєний.
Відео, яке зафіксувало цю подію знаходиться за адресою:
http://www.youtube.com/watch?v=L_DMjU2T2IAВідповідно до ст.5 Закону України «Про доступ до публічної інформації» доступ до інформації забезпечується шляхом надання за запитами на інформацію.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про доступ до публічної інформації», не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту
ПРОШУ:
1. Повідомити мені склад екіпажу патрульного авто держ. номер 2565 який працював 03.09.2012 біля 12 години.
2. Дати відповідь для чого і хто дав дозвіл на переобладнання патрульного авто держ. номер 2565 (заклеювання стрічкою спеціального світового сигнального пристрою). Чому цей пристрій не відповідає ДСТУ 3849–99?
3. Чому на вказаному авто працював маленький пристрій і не працював основний пристрій?