Каже: Ви порушили ст.178 КУпАП, лемко.
Можна порушити ст.15-2 ЗУ "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", за що передбачене покарання на підставі ст.178. КУпАП.
У цій статті цього закону не вказано, що заборонено розпивання у громадських місцях (як часто кажуть любі друзі), там є чіткий перелік місць, де не можна розпивати:
Цитата:
Забороняється споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин столових:
1) у закладах охорони здоров'я, крім споживання столових винна території санаторіїв у спеціально відведених місцях;
2) у навчальних та освітньо-виховних закладах;
3) у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах;
4) у закладах культури;
5) у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);
6) у ліфтах і таксофонах;
7) на дитячих майданчиках;
8) на спортивних майданчиках;
9) у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.
І жодного слова за громадське місце!
Навіть стаття 178 має назву:
Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях... А перелік цих місць прописаний у ст. 15-2 вищевказаного закону.
А ось у самому тексті цієї статті КУпАПу, є дещо неприємне, а саме:
Цитата:
Розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення) та в інших заборонених законом місцях
Ось і аналізуючи вищевикладене, а також враховуючи ієрархічну структуру НПА в Україні, то ЗУ має вище силу ніж КУпАП, а отже, можна не брати до уваги слова "..
на вулиці ..", а лише "
у заборонених законом місцях" (про це якраз каже один працівник міліції на 36:07). Тому потрібно було його попросити назвати ст.178, а потім запитатись, які це заборонені законом, А НЕ КУпАПом місця?!
+ автор, як я зрозумів також Андрій) то ми з ним ловимо якось один сигнал звідкись) У мене дуже схоже побудована тактика спілкування з пепсами, якраз на рахунок пива чи цигарок включно)
Розписав статті, щоб люди, які не знали, чи знали не повністю, почитали і запам'ятали все, що треба, щоб більше не попадались на розводи пепсів. У тій же ст.15-2, є і за цигарки, кому цікаво, почитає.
А так, то хлопці, там же була Балтика 0, тобто безалкогольне, як я розумію? Можу помилятись, бо алкоголю взагалі не вживаю, тому не розбираюсь у ньому.
А що нам каже, як ЗУ так і КУпАП? :
«Розпивання пива (крім безалкогольного) …». І на цьому крапка. А вони ще усне дали..
Ну що, бажаю Вам закінчити цю справу, і щоб надалі ці міліціянти думали, якщо є чим, перед тим, як намагатись когось нагрузити!
Молодці! Оперативно так всі підтягнулись)