Миротворецвот пример заяви на Вавренюка может пригодится
Цитата:
До прокуратури Ленінського району м. Миколаєва
54043, м. Миколаїв, вул. Південна, 52.
Косенка Віталія Анатолійовича
73000, м. Херсон,
ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИН
(в порядку ст. 95 КПК України)
22.10.2011г. приблизно о 12:20 я рухався на своєму автомобілі Mitsubishi Outlander XL д/н «ВТ 0000 АІ» по Херсонському шосе в напрямку м. Херсон.
Приблизно в цей час я був зупинений Інспектором ДПС взводу ДПС із забезпечення супроводження УДАІ УМВС України в Миколаївській області прапорщиком міліції Вавренюком А.В. за адресою Херсонське шосе 5.
Після зупинки свого транспортного засобу я дочекався поки інспектор підійде до мене та повідомить причину зупинки. Зі слів працівника міліції я нібито порушив ПДР України. Також хочу підкреслити що інспектор перебував у доброму гуморі та якось поводив себе підозріло.
В ході розмови інспектор прямо натякнув що може не складати на мене адміністративний матеріал. За таких обставин я витягнув купюру у «100 грн» та протягнув інспектору який одразу схопив «100 грн» та зажав її у руці.
Усвідомивши протиправні дії інспектора ДПС взводу ДПС із забезпечення супроводження УДАІ УМВС України в Миколаївській області прапорщиком міліції Вавренюка А.В., а також вимоги Ст. 369 КК України: особа, яка дала хабар, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо стосовно неї мало місце вимагання хабара або якщо після давання хабара вона добровільно заявила про те, що сталося я одразу повідомив інспектора що в салоні мого автомобіля знаходяться камери спостереження.
Інспектора висловив здивування та нахилився в салон мого автомобіля та кинув купюру у «100 грн» за дверцята. Побачивши це я запропонував інспектору визвати відповідального та повідомити про те що сталося.
В свою чергу мною був здійснений дзвінок за телефоном довіри ДАІ, який знаходився на патрульному авто.
Дочекавшись безпосереднього керівника інспектора я розповів те що сталось, а також написав заяву до обласного управління ДАІ УМВС України в Миколаївській області за адресою: вул.. Новозаводська 1-Б.
Під час скоєння вищевказаних дій, в моєму автомобілі працював прилад відео реєстратор, який зафіксував всі події (копія відеозапису на компакт-диску додається).
Також хочу повідомити, що я є журналістом всеукраїнської правової газети «Дорожній Контроль» (копія посвідчення журналіста та довіреності додається).
Відповідно до ст. 21 Конституції України, усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними. Згідно ст. 22 Конституції, права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними.
ст. Конституції встановлює право громадянина на повагу до його гідності: ніхто не може бути підданий такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.
Відповідно до ст. 3 ЗУ «Про міліцію», діяльність міліції будується на принципах законності, гуманізму, поваги до особи, соціальної справедливості, взаємодії з трудовими колективами, громадськими організаціями й населенням.
Згідно ст. 5 ЗУ «Про міліцію», міліція поважає гідність особи і виявляє до неї гуманне ставлення, захищає права людини незалежно від її соціального походження, майнового та іншого стану, расової та національної належності, громадянства, віку, мови та освіти, ставлення до релігії, статі, політичних та інших переконань. При звертанні до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення. У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт.
Відповідно до ст. 17 ЗУ "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів", відповідальність за скоєння злочину проти журналіста у зв'язку з виконанням ним професійних обов'язків або перешкоджання його службовій діяльності прирівнюється до відповідальності за скоєння таких же дій проти працівника правоохоронного органу.
Вважаю, що в таких діях працівника ДАІ містяться ознаки складу злочину за ст. ст. 364, 365, 368, 370 КК України.
На підставі вищевикладеного, керуючись ст.94, 95, 97 КПК України,
ПРОШУ:
1. Порушити кримінальну справу відносно Вавренюка А.В.;
2. Прийняту постанову в порядку ст. 97 КПК та направити на мою поштову адресу у встановлений законом строк.
Додаток:
1. Копія посвідчення журналіста (1 арк.);
2. Копія довіреності на право здійснення діяльності журналіста (1 арк.);
3. Компакт-диск з відеозаписом (1 шт.);
27 жовтня 2011р. В. А. Косенко