ЗАПИТ
Начальнику управління ДАЇ
МВС України
генерал-майору міліції
Лозовому.В.М.
04171,м.Київ -71
Вул.Лукянівська 62
Тел. 38.044.272.4659.
Інформаційний запит
20.02.2012 року керуючи автомобілем марки ГАЗ 3302414 державний номерний знак CВ ---- АI, був безпідставно зупинений працівником Даї Iзовiта Володимир Iванович, iнспектора ДПС взводу №2 роти ДПС ДАI з забезпечення супроводження при УДАI, нагрудний знак КМ0814, який звинувачував мене у викраденнi автомобiлю. На вимогу iнспектора мною було предъявлено свiдоцтво про реестрацiю, пicля чого менi було запропановано вiдкрити капот, що мною було негайно зроблено, я вiдчинив капот з кабiни авто i надав можливiсть iнспектору злiчити номера шассi з тим, що зазначено в свiдоцтвi про реестрацiю та табличкою пiд капотом. Але iнспектор близько 40(сорока) хвилин намагався примусити мене вийти з кабiни свого авто, та власноруч пiдняти капот, аж доти, поки йому не було розтлумачено, що табличка з номером шассi знаходиться також на правiй дверi автомобiлю.
За адресою в iнтернетi
http://www.youtube.com/watch?v=7nEbpFdBOvk&feature=player_embedded можна чiтко побачити коментар пана Ciрого-начальника дорожно-патрульноi служби ДАI МВС Украiни в iнтервью першому нацiональному каналу, в якому пан Сiрий чiтко розтлумачив закони Украiни в областi ситуацii, що сталася зi мною.
Також вважаю за необхiдне зауважити, що згiдно ПДР Украiни, п.2.4 На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:
б) дати можливість перевірити номери агрегатів і комплектність транспортного засобу;
що мною було виконано.
Пiсля того, як я продовжив рух, мною не було зроблено жодних зупинок, окрiм свiтлофорiв в м.КиIв, аж до самого метро, де вийшов свiдок всiеi цiеi ганебноi ситтуацii, та помiтив надписи на воротах мого авто. За кiлька сотен метрiв я зробив зупинку, i вийшовши з машини сам побачив цi надписи. Менi сталося соромно та огидно за вчинок працiвникiв ДАI.
Розмову та написи, зробленi робiтниками ДАI можна бобачити за адресою в iнтернетi
viewtopic.php?f=76&t=16332 Такі факти набувають широкого розголосу в суспільстві,негативно впливають на імідж міліції,підривають віру громадян у спроможність міліції неупереджено,на високому професійному рівні здійснювати покладені на неї завдання,з охорони громадського порядку та боротьби із злочинністю.
Напередоні Евро 2012,такі працівники Даї, та iх безпосереднi начальники повинні бути усунуті від виконання службових обовязків,адже для іноземних вболівальників,таке ставлення до громадян з боку представників міліці-є неприпустимим.
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні звернення або особисто звертатись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов"язані розглянути звернення і дати обгрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Відповідно до ст. 10 Закону України "Про інформацію" право на інформацію забезпечується зокрема: обов"язком органів державної влади, а також оганів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення. Згідно ст. 14 Закону України "Про доступ до публічної інформації" розпорядники інформації зобов"язані надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об'єктивність наданої інформації. Та відповідно до ст. 20 Розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
Керуючись .ст. 3,4,5,10,14 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", прошу письмово надати вичерпну відповідь на такі питання:
1. Чи порушив працівник Даї Iзовiта Володимир Iванович своiми дiями Закон Украiни про мiлiцiю та якi статтi, НАКАЗ Мвс України 111 від 27.03.2009 та якi статтi?
2.Чи буде притягнутий до дисциплінароної відповідальності працівник Даї Iзовiта Володимир Iванович, його напарник в той день, за порушення вимог Присяги працівника мілії,кодексу честі працівників міліції,Дисциплінарного статуту міліції?
3.Чи буде притягнутий до дисциплінарної відповідальності,безпосередній керівник працівника Даї Iзовiта Володимир Iванович за неналежний контроль,за підлеглим,при виконанні ним службових обовязків?
22.02.2012 року підпис…………….