Текущее время: 03 апр 2026, 17:54

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 33 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 17:34 
Борец

Если есть какие то вопросы по беркуту в Киеве - звоните активистам, а активисты
пускай звонят мне. У меня телефон руководства беркута Киева, решится все за 1 минуту.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2012, 17:37 
Борец

road писал(а):
Если есть какие то вопросы по беркуту в Киеве - звоните активистам, а активисты
пускай звонят мне. У меня телефон руководства беркута Киева, решится все за 1 минуту.

Спасибо большое Ростислав,как говоритьс буду иметь ввиду! Был уже в УВБ хочу дождаться их ответ,сказали что накажут!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2013, 14:56 
Борец

Вот весь ход жалоб и получение ответов.

23.10.2012 Написал 2 жалобы,одну в МВС Украины,вторую в УВБ:

До Управління внутрішньої безпеки МВС України
в м. Києві
01025, м. Київ, вул. Володимирська, 15

Від громадянина:
Корнієнка Олега Сергійовича
02192 м. Київ,

СКАРГА

На протиправні дії старшого лейтинанта Лущан Олександра Вікторовича спецпідрозділу "Беркут".

Предметом даної скарги є протиправні дії співробітника Лущан О.В. спецпідрозділу полку "Беркут" щодо порушення Закону України «Про міліцію» та вимог Доручення Президента України від 1 вересня 2011 року та інших Законів України.

Суть справи:

08.10.2012 приблизно о 02:20 ночі за адресою м.Київ,на перехресті вулиць Тростянецька та Харківське шоссе я рухався на власному автомобілі Шкода Октавія сірого кольору був зупинений людиною з жезлом в формі міліціонера,згідно пункту 2.4 ПДР України я зупинився. На моє здивування це був співробітник полку "Беркут".Я спитав міліціонера про причину зупинки на що він відповів "план-перхват,убийство в Караване!" потім почав вимагати документи та вийти на вулицю. Я попросив ст.лейтинанта показати свое службове посвідчення згідно ст.5 Закону України "Про міліцію" ним виявився Лущан Олександр Вікторович потім показав міліціонеру свое посвідчення водія. Потім Лущан О.В. почав безпідставно вимагати в мене якийсь документ з його слів "техпасорт" та сказав що автомобіль в угоні. Потім взяв листок паперу та почав переписувати мої персональні данні. З особистого мобільного телефону почав телефонувати та називати дані мого автомобіля,на мое питання куди він телефонував, він відповів "дежурному!". Незаконно та безпідставно підозрював в скоєні злочину. Я запропонував йому скасти протол затримання тому як міліціонер мене тримав майже дві години, він відмовився та сказав що ми чекаєм ДАІ.Я зателефонував по лінї 102 та розповів про конфлікт з співробітником спецпідрозділу "Беркут" мені сказали чекати на чергово, але протягом тривалого часу ми очікували так ніхто і не приїхав. Міліціонер знову почав телефонувати та через деякий час приїхав автомобіль ДАІ, до мене підійшов інспектор ДАІ Овсієнко Сергій Васильович (нагрудний знак КІ 1370) та спросив чи є в мене реєстраційний документ, я показав іспектору документ, після чого він сказав що все впоряку і що ми можемо їхати.

Посилання у мережі Інтернет: http://www.youtube.com/watch?v=mvBPY8fHfUE

Дії співробітника спецпідрозділу полку "Беркут"ст. лейтинанта Лущан О.В. є протиправними за таких підстав:

Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Ст.29 Конституції України кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність.Ніхто не може бути заарештований або триматися під вартою інакше як за вмотивованим рішенням суду і тільки на підставах та в порядку, встановлених законом.

Відповідно до ст.21-1 Закону України "Про міліцію" Працівник підрозділу міліції повинен повідомити водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення.

В данному випадку, як під час звернення до мене так під час подальшої розмови,
Лущан О.В. не повідомив мені законну причину зупинки та суть скоеного правопорушення.

Як випливає зі змісту розмови Лущан О.В. Зупинив мене безпідставно та не давав змоги вільно пересуватись у потрібному напрямку на що я витратив майже дві години свого власного та дорогоцінного часу, а тому це можна кваліфікувати, як грубе порушення службової дисципліни.

Згідно Закону України "Про захист персональних даних:

Стаття 14. Поширення персональних даних

1. Поширення персональних даних передбачає дії щодо передачі відомостей про фізичну особу з баз персональних даних за згодою суб'єкта персональних даних.

2. Поширення персональних даних без згоди суб'єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Як видно на відеозаписі Лущан О.В. записує мої персональні данні на аркуш паперу ігноруючи моє прохання скласти протокол та вносити данні до протоколу.

Відповідно до Правил Дорожнього руху України згідно пункту 2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:

а) пред'явити для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1;

2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
а) посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії;
б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних
(Сил - технічний талон);

Документи які зазначені в пункті 2.1 ПДР України на той момент я мав при собі,як видно на відеозаписі Лущан О.В. вимагає від мене якийсь невідомий документ який з його слів має назву "техпаспорт".

Згідно ст.11 п.2 Закону України "Про міліцію"
2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;

Крім того, згідно Доручення Президента України від 1 вересня 2011 року, доручається голові МВС України забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед працівників підрозділів міліції щодо застосування Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень" зокрема щодо права працівників підрозділів міліції зупиняти транспортні засоби лише у випадках, передбачених цим законом, з обов'язковим повідомленням водія про причину зупинки транспортного засобу,суть вчиненого правопорушення.
Проте станом на 8 жовтня 2012 року ст.лейтинанту Лущан О.В. така роз'яснювальна робота проведена не була.При цьому даний міліціонер готовий сперечатись з громадянами України ,вважаючи,що він має повне право зупиняти транспортні засоби не у випадках передбачених законодавством, витрачати власний час громадян на незаконні підозри і балаканину та не повідомляти суть вчиненого правопорушення.
На підставі викладеного,керуючись Законом України "Про звернення громадян".

ПРОШУ:
1. Організувати грунтовну та всебічну перевірку за фактами викладеними в скарзі.

2. Притягнути до суворої дисциплінарної відповідальності старшого лейтинанста спецпідрозділу полку " Беркут" Лущан Олександра Вікторовича за порушення чинного законодавства та невиконання своїх обов'язків.

3. Притягнути до суворої дисциплінарної відповідольності керівницво спецпідрозділу
" Беркут" за ігнорування Доручення Президента України від 1 вересня 2011 року щодо не проведення серед особового складу роз'яснювальної роботи.

4. Надати вмотивовану відповідь про результати розгляду скарги та вчинені дії.

23.10.2012. _______________ Корнієнко О.С.

Через время пришел ответ из МВД что они передали материал на Киев и об результатах проверки меня обязательно уведомят

Изображение

Еще через время звонок из УВБ,приглашают прийти.Приходим с другом пишем следаку обьяснения.Он нас уверяет что Лущан обязательно получит дисцыплинарку и обещает прислать письменно официальный ответ.
Ждем.Декабрь,Январь,Февраль-ОТВЕТА НЕТ

25 февраля пишу жалобу в МВД в Киев:

До Міністерства внутрішніх справ України
в місті Києві
01601 м. Київ, вул. Володимирська, 15

Від громадянина:
Корнієнка Олега Сергійовича

СКАРГА

На порушення Закону України "Про звернення громадян" співробітниками МВС України та співробітниками Служби внутрішної безпеки.

Предметом даної скарги є порушення Закону України “Про звернення громадян” та інших нормативно-правових актів співробітниками МВС України в м.Києві та СВБ в м.Киеві.

Суть справи:
Приблизно 23.10.2012 згідно Закону України "Про звернення громадян" мною було написано та надіслано скаргу до ГУ МВС України та СВБ м.Києва на протиправні дії старшого лейтинанта Лущан Олександра Вікторовича,співробітника полку міліції особливого призначення "Беркут". Приблизно 08.11.2012 поштою мені було надіслано лист з Департаменту громадьскої безпеки ГУ МВС України та повідомлено,про те що згідно статті 7 Закону України ''Про звернення громадян” моя скарга надіслана за належністю до ГУ МВС України в місті Києві і про те що,про наслідки розгляду звернення мене буде поінформовано в терміни,визначені законодавством. Через деякий час мені на мобільний телефон зателефонував громадянин,який представився співробітником Служби внутрішньої безпеки та просив прийти до ГУ МВС Укараїни в м.Києві за аресою м.Київ вул Володимирська 15,для того щоб дати письмове пояснення в справі про протиправні дії ст.лейтинанта Лущан.О.В,я погодився та в запропонований час з'явився за адресою м.Київ вул.Володимирська 15.Мною було написано детальне пояснення про неправомірні дії співробітника міліції Лущан.О.В.
На данний час,про результати розгляду скарги та мої вимоги які були написані в скарзі,мене не поінформовано,відповіді не надано. Вважаю, що данними діями було порушено мої права як громадянина,а зокрема ст. 18 Закону України ''Про звернення громадян'': Громадянин, який звернувся із заявою чи скаргою до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ,організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян,засобів масової інформації, посадових осіб, має право:

знайомитися з матеріалами перевірки;
одержати письмову відповідь про результати розгляду заяви чи
скарги.
Згідно статті 19 Закону України ''Про звернення громадян'', органи державної влади і місцевого самоврядування,підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, об'єднання громадян, засоби масової інформації, їх керівники та інші посадові особи в межах своїх повноважень зобов'язані:

об'єктивно, всебічно і вчасно перевіряти заяви чи скарги;

у разі прийняття рішення про обмеження доступу громадянина до відповідної інформації при розгляді заяви чи скарги скласти про це мотивовану постанову;
письмово повідомляти громадянина про результати перевірки
заяви чи скарги і суть прийнятого рішення;

вживати заходів щодо відшкодування у встановленому законом порядку матеріальних збитків, якщо їх було завдано громадянину в результаті ущемлення його прав чи законних інтересів, вирішувати питання про відповідальність осіб, з вини яких було допущено порушення, а також на прохання громадянина не пізніш як у місячний термін довести прийняте рішення до відома органу місцевого самоврядування, трудового колективу чи об'єднання громадян за
місцем проживання громадянина;
у разі визнання заяви чи скарги необгрунтованою роз'яснити
порядок оскарження прийнятого за нею рішення;
не допускати безпідставної передачі розгляду заяв чи скарг
іншим органам;
особисто організовувати та перевіряти стан розгляду заяв чи
скарг громадян, вживати заходів до усунення причин, що їх породжують, систематично аналізувати та інформувати населення про хід цієї роботи.
У разі необхідності та за наявності можливостей розгляд
звернень громадян покладається на посадову особу чи підрозділ службового апарату, спеціально уповноважені здійснювати цю роботу, в межах бюджетних асигнувань. Це положення не скасовує вимоги абзацу дев'ятого частини першої цієї статті.

В ст. 20 Закону України ''Про звернення громадян” сказано;

Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше
одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують
додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів.

Керуючись Законом України “Про звернення громадян”,ст.1,ст.18,ст.19,ст.20.

ВИМАГАЮ:

1.Надіслати мені за вказаною адресою в термін встановлений чинним законодавством України, результати/рішення, скарги на неправомірні дії співробітника міліції полку “Беркут” старшого лейтинанта Лущан Олександра Вікторовича.
2.Провести грунтовну та всебічну перевірку на предмет порушень законодавства України співробітниками МВС України та співробітниками Служби внутрішньої безпеки України яким було наданно розгляд скарги на неправомірні дії Лущан О.В.
3.Винних притягнути до відповідальності,згідно чинного законодавства України.
4.Про результати перевірки повідомити за вказаною адресою.

До скарги додається:

1.Копія відповіді Департаменту громадської безпеки ГУ МВС України

25 лютого 2013 р.

Снова Жду.Март,Апрель.
Еврика,18.04.2013 В почтовом ящике письмо из УВБ.Открываю,Читаю

Изображение

Оказываеться что менты снова ни в чем не виноваты и действовали по закону.Мало того что ответ прислали через полгода после жалобы,дык беркут еще и действовал по закону оказываеться.Но в кабинете в УВБ следователь Аксенченко Евгений Николаевич меня уверял совсем в обратном.Все же хочеться справедливости.Колеги,нужны ваши советы и рекомендации.Спасибо за внимание)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 33 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3

Часовой пояс: UTC + 2 часа