Текущее время: 28 апр 2026, 08:20

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 36 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: даі Харкова ... пост Песочин
СообщениеДобавлено: 01 фев 2012, 16:35 
Постоялец

crow писал(а):
на цей час по справі отримано:
...
- відповідь від МВС на інфозапит ... мутно, треба повторити з уточненими питаннями задля використання в суді
повторив, вийшло краще

про передати документи ...
Сообщение, не относящиеся к теме
До МВС України
вул. Академіка Богомольця 10, Київ 01024
тел./факс: +38(044) 256-1176
електронна пошта (Е-mail): [email protected]

Запитувач інформації:
Фізична особа: ПІБ
місце реєстрації: вул.
контактний телефон +38(050)

ЗАПИТ на отримання публічної інформації

З метою з'ясувати процедурні питання роботи ДАІ
та керуючись ст. 40 Конституції України,
ст. ст. 2, 5, 20, Закону України "Про інформацію",
ст. ст. З, 4, 14, 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації"
ст. ст. 1, 15 Закону України “Про звернення громадян”

ПРОШУ не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання даного Запиту
надати ґрунтовну та вмотивовану письмову відповідь по пунктах
на такі питання:

1. Чи зобов'язан водій передавати в руки інспектору ДАІ документи передбачені п. 2.1. ПДР під час складання на нього адміністративного матеріалу щодо порушення п. 8.7.3 ПДР, за що передбачена відповідальність за ч. 2 ст. 122 КУпАП?

2. Чи є пред'явленням документів для перевірки випадок коли інспектор ДАІ бачить документи та має змогу переписати з них данні?

3. Яке покарання передбачає чинне законодавство за відмову водія передавати в руки інспектору ДАІ документи передбачені п. 2.1. ПДР під час складання на нього адміністративного матеріалу щодо порушення п. 8.7.3 ПДР, за що передбачена відповідальність за ч. 2 ст. 122 КУпАП?

Прошу надати відповідь у визначений законом термін
електронною поштою (Е-mail) ПІБ@yahoo.com

26.01.2012 З повагою, ПІБ
ось так відповіли ... як що коротко, то:
Великий тлумачний словник сучасної української мови дає наступне лексичне значення слів "пред’явити" означає показати якийсь документ
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ АВТОМОБІЛЬНОЇ ІНСПЕКЦІЇ
вул. Лук’янівська, 62, м. Київ, 01071, тел. 272-5752, факс 272-1884
30 січня 2012 року № 4/3 – Ш-48

ПІБ
ПІБ@yahoo.com

Управлінням ДАІ МВС України Ваш інформаційний запит стосовно окремих аспектів роботи Державтоінспекції розглянуто.
Повідомляємо, що внесеними до Закону України "Про дорожній рух" змінами з 14 серпня цього року від водія транспортного засобу вимагається "пред’явити для перевірки" необхідні документи. Великий тлумачний словник сучасної української мови (Уклад. і голов. ред. В27 В.Т. Бусел. – К.; Ірпінь: ВТФ "Перун", 2003. – 1440 с) дає наступне лексичне значення слів "пред’явити" означає показати якийсь документ, а "перевіряти" має кілька значень, у тому числі з’ясовувати правильність точність чого-небудь; переконуватись в наявності або відсутності чого-небудь; випробувати, розпитувати і т. ін., робити аналіз для виявлення наявності якого-небудь складника, елемента і т. ін. або для з’ясування якостей чогось; обстежувати що-небудь із метою контролю.
Згідно з положеннями Закону України "Про міліцію" працівники міліції, у тому числі Державтоінспекції, мають право перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію (пункт 2 стаття 11).
У тому разі, коли працівникові міліції для виконання покладених на нього службових обов’язків достатньо дій описаних Вами у питанні № 2, можна вважати, що водій транспортного засобу пред’явив затребувані документи.
Відповідно до норм статті 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення, злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції тягне за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.
При цьому інформуємо, що розгляд Вашого запиту організовано відповідно до вимог Закону України "Про звернення громадян", оскільки згідно до ст. 1 Закону України "Про доступ до публічної інформації" публічна інформація - відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, яка була отримана або створена у процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.
Ваш запит фактично є проханням надати роз’ясненя.
Управління Державтоінспекції як суб’єкт владних повноважень не є отримувачем або набувачем інформації, яка складає зміст Законів України, оскільки така інформація є загальнодоступною.
Надання роз’яснень певних положень законодавства не є наданням публічної інформації в розумінні ст. 1 Закону України "Про доступ до публічної інформації".
Виходячи з викладеного, Ваші наступні запити подібного характеру будуть розглянуті в порядку та у терміни визначені Законом України "Про звернення громадян".

Заступник начальника Управління В.В. Резніков

про вийти з авто ... як що коротко, то даі має право запрошувати, а водій не несе покарання за не вихід ;)
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 фев 2012, 16:41 
Постоялец

crow писал(а):
паралельно з позовом відправив скаргу на постанову в даі
Начальнику ДАІ в Харківській області
вул. Шевченко 26, Харків 61013, Україна
Тел. +38(057) 704-15-81

ПІБ, вул., Тел.

СКАРГА

1. Фактичні обставини справи.
08.01.2012 близько 21:00 я рухався на автомобілі д/н АХ .... СІ у бік Харкова та був зупинений посадовою (службовою) особою сержантом міліції Кириленко Володимиром Володимировичем, н/з ХА 0773 (надалі Інспектор). Це трапилось на стаціонарному посту ДАІ в смт. Песочин, що розташовано на 471 км а/д Харків-Довжанський. На думку Інспектора, я порушив п.8.7.3 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність за ч.2 ст.122 КУпАП.
Я з порушенням не погодився та запропонував Інспектору скласти протокол в якому я зможу навести свої аргументи щодо відсутності порушення. На моє здивування Інспектор відмовився надати мені протокол на підпис. Як я дізнався пізніше, Інспектор склав без моєї участі протокол № АХ1 ...... від 08.01.2012 та виніс постанову № АХ1 ...... від 08.01.2012 (в додатках).
Свідками цих подій є пасажири мого авто та запис з відео реєстратора встановленого в машині. Зі мною їхали:
• ПІБ1, вул.1, тел.1
• ПІБ2, вул.2, тел.2

Я не отримав на місці зупинки, ані постанови, ані протоколу. Згідно з роздруківкою інформації про вручення УкрПошти лист з постановою вручено 19.01.2012 (в додатках). Таким чином, прошу вважати що строк подання скарги порушено з поважної причини та поновити цей строк, а саме почати його обрахування з 19.01.2012, що відповідає нормі п.1 ст. 102 КАСУ.

2. Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
Я рухався з дотриманням вимог ПДР України. У мить виїзду мого автомобіля на перехрестя зелений сигнал світлофора раптово змінився на жовтий. Щоб не вдаватись до екстреного гальмування, та не створювати аварійно-небезпечну ситуацію на перехресті, я виконав вимоги п. 8.11 ПДР та звільнив перехрестя.
Світлофор за який ідеться відомий серед водіїв тим що в нього раптово вмикається жовтий сигнал. Це застаріла модель світлофора в якій нема режиму попередження, а саме перед включенням жовтого не миготить зелений. На такий стан речей неодноразово зверталась увага ДАІ в Харківській обл., яке визнало що цей світлофор не відповідає вимогам ДСТУ 4092-2002, але світлофор і досі не модернізували.
Мною було надано пояснення, що згідно п. 8.11 ПДР водіям, які в разі вмикання жовтого сигналу не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому п. 8.10 цих правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатись далі за умови забезпечення безпеки дорожнього руху.
Крім того, я пояснив що машина була завантажена та йшов дощ тому було небезпечною застосовувати екстрене гальмування, яке до речі забороняється без причино п. 12.9.г ПДР.
На всі мої зауваження й на те, що я не згоден по суті пред’явленого обвинувачення Інспектор не відреагував. Більш того Інспектор не навів жодного доказу мого порушення та проігнорував пояснення іншого водія що їхав в моїй машині на передньому сидінні та допомагав мені слідкувати за дорожньою обстановкою. Свідки про яких згадував Інспектор були зупинені пізніше та не були присутні на перехресті в час коли я його проїжджав. Єдиним доказом мого порушення наведено протокол в якому не зазначено а ні свідків правопорушення а ні фото матеріалів.
Разом з цим, відповідно до п.2 ст. 71 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою. З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 276, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 КУпАП

П Р О Ш У :
1. Відновити строк подання скарги та почати його обрахування з 19.01.2012 року;
2. Постанову № АХ1 ...... від 08.01.2012 у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення;
3. Дати письмову вмотивовану відповідь у порядку та терміни, передбачені ст. 20 ЗУ «Про звернення громадян».

Д О Д А Т К И:
1. Копія постанови № АХ1 ...... від 08.01.2012;
2. Копія звіту УкрПошти та конверта з постановою;
3. Копія листа ДАІ щодо вказаного світлофору.

28.01.2012 р. З повагою, ПІБ О.О.

пс. дякую ANDREY DANA за лист про цей світлофор ... знадобився, щеб з якістю скана порішати ;)
щойно дзвонили з обл даі щодо цієї заяви
кажуть: так там світлофор не по госту - будемо відміняти ...
от тільки не звертайте увагу на нашу попередню відповідь на скаргу що написав прямо на посту ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 фев 2012, 18:52 
Борец

crow писал(а):
от тільки не звертайте увагу на нашу попередню відповідь на скаргу що написав прямо на посту ;)

и ? будеш звертати?

http://roadcontrol-kharkov.blogspot.com/

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 фев 2012, 23:14 
Постоялец

XoxoL писал(а):
crow писал(а):

и ? будеш звертати?
треба спочатку її получити ... а там подумаємо ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 16:40 
Постоялец

дзвонив в прокуратуру щодо заяви про злочин, кажуть рішення ще не прийняли
питаю: а як же термін в 10 днів? ... так кажуть, ми ще не реєстрували вашу заяву в порядку КК, от в п'ятницю візьмемо пояснення у даішників
і тоді приймемо рішення ... почекаю до п'ятниці та почну писати скарги

пс. жодної письмової відповіді ще не отримано ... а ні даі, а ні суд, а ні прокуратура :twisted:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 май 2012, 10:40 
Борец

http://roadcontrol-kharkov.blogspot.com/

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 36 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3

Часовой пояс: UTC + 2 часа