Итак, шаг №1. Пробуем по-мирному
Посмотрите, пожалуйста, может что-нибудь упустил.

Сообщение, не относящиеся к теме
Начальнику Нововолинського ВРЕР ДАІ УМВС України у Волинській області
Нестеруку Миколі Володимировичу
від ********* Максима Георгійовича
прож. -------------
-------------------
--------------------
ЗАЯВА
27.08.2010 року мною, ********* Максимом Георгієвичем, в РЕГ Нововолинського МРВ ДАІ УМВС України у Волинській області було отримано свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу САЕ******.
19.12.2011 року інспектором дізнання ВДАІ Нововолинського МВ УМВС України старшим лейтенантом міліції Гулідою Я.В. мені було вказано на невідповідність записів у вищезазначеному свідоцтві та документах, що посвідчують особу, а саме: в графі С.1.3. свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу САЕ ****** ім’я та по батькові вказано як "Максим Гергійович" замість "Максим Георгійович".
Також звертаю Вашу увагу на те, що транслітерація мого прізвища та імені, вказані у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу САЕ****** не відповідає Постанові Кабінету міністрів України №55 від 27.01.2010 року «Про впорядкування транслітерації українського алфавіту латиницею». При цьому транслітерація мого прізвища та імені в посвідченні водія РВА №****** повністю відповідає зазначеній Постанові Кабінету міністрів України.
Відповідно до п.7.12. Інструкції «Про порядок здійснення підрозділами Державтоінспекції МВС державної реєстрації, перереєстрації та обліку транспортних засобів, оформлення і видачі реєстраційних документів, номерних знаків на них», затвердженої Наказом МВС України №379 від 11.08.2010 року «Графи "Прізвище або організація", "Ім’я", "По батькові", "Адреса", "Регіон", "Район", "Населений пункт", "Вулиця, будинок, квартира", заповнюються згідно з документами, які є підставою для реєстрації ТЗ».
Вважаю за необхідне також підкреслити, що під час оформлення свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу я зі свого боку виконав усі вимоги щодо оформлення – сплатив усі обов’язкові платежі і надав усі необхідні документи (тимчасовий реєстраційний талон, паспорт громадянина України, посвідчення водія, квитанції про оплату: за свідоцтво про реєстрацію-180,00 грн, 25% за спецпродукцію пластикового техпаспорту – 45,00 грн).
Опираючись на вищезазначене,
ПРОШУ:
1. Привести у відповідність записи, що стосуються мене в електронній реєстраційній картці, книзі обліку та свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу відповідно до даних, зазначених у посвідченні водія.
2. Безкоштовно замінити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу САЕ ****** через помилки у написанні мого прізвища, імені та по батькові, допущені працівниками РЕГ Нововолинського МРВ ДАІ УМВС України у Волинській області при оформленні документу.
3. Про Ваше рішення щодо задоволення чи відхилення мого прохання, викладеного у пп.1,2 цієї заяви повідомити мені письмово на адресу, вказану у цій заяві у встановлений Законом строк.
До заяви додаю:
1. Копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу САЕ ******.
2. Копія посвідчення водія РВА №******.
3. Копія паспорта громадянина України АС №******
4. Копія дублікату квитанції про оплату за свідоцтво про реєстрацію №1235.753.10 від 17.11.09.
5. Копія дублікату квитанції про оплату за спецпродукцію пластикового техпаспорту №1235.753.9 від 17.11.09.
27.12.2011 р. _______________ ____________ М.Г.
как-то так

сегодня после обеда хочу отвезти и зарегистрировать в их канцелярии