ЗАКОН УКРАЇНИ "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення"Цитата:
Документ 2899-15, чинний, поточна редакція — Редакція від 16.12.2012
Стаття 13. Обмеження щодо реалізації (продажу) та вживання тютюнових виробів
Забороняється куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів:
...
12) на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.
Не знаю на скільки там стаціонарно обладнана зупинка МТЗ, не знаю чи позначено це місце згідно чинного законодавства:
"У місцях та закладах, де куріння заборонено, має бути розміщена наочна інформація, яка складається із графічного знака про заборону куріння та тексту такого змісту: "Куріння заборонено!", але курити на зупинках заборонено Законом, за що передбачена відповідальності по ст.175-1 КУпАП. А ухилення від відповідальності за рахунок того, що на зупинці МТЗ немає таблички, чи там у міліціянтів немає доказів - як мінімум не гарно, враховуючи, що
Едвард визнав, що він курив.
Тим паче, дуже ж там Конституцією апелювали, а вона що нам каже?:
Цитата:
Стаття 68. Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.
Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.
Я не виправдовую міліціянта, ні в якому разі, він також напартачив, але не потрібно плутати грішне з праведним.
Мав би такі повноваження, сам би притягав до відповідальності "паравозів".