вот, наваял немного
был бы очень признателен если бы подсказали ссылки на конкретные статьи, пункты НПА которые нарушил инспектор!СКАРГА
Відповідно до ст. 3 Закону України «Про звернення громадян»
заява – це повідомлення про порушення чинного законодавства з боку державних органів влади, їх посадових чи службових осіб.
13 серпня 2012 року, приблизно о 17.30 мене було зупинено інспектором нагр.номер КР0225 після проїзду пішохідного переходу на зелений сигнал світлофора у районі кінцевой зупинки «Ново-Романовка» що на вул.Севастопольскій у м.Сімферополі.
Підійшовши до мене, інспектор Курабцев В.В. порушуючи чинне законодавство, ДОРУЧЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ від 1 вересня 2011 року, " Щодо забезпечення прийняття нормативно-правових актів, що випливають з Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень»" та регламентуючі діяльність ДАІ інструкції та Накази, а саме Закон України "Про Міліцію», Наказ №1116 не привітався, не назвав свого прізвища та звання, не назвав суть скоєного правопорушення, а почав розмову з вислову: «Почему людей не пропускаете?» Звісно, що мене обурила така зневага до порушених інспектором моїх конституційних прав, а саме, Стаття 33. Конституції України "Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України,
гарантується свобода пересування", Законів України представником влади, капітаном міліції. Я попросив роз’яснити мені чому інспектор вважає, що даний пішохідний перехід нерегульований, на що інспектор відповів, що ознаками нерегульованого пішохідного переходу є дорожня розмітка. Це не відповідає Правилам Дорожнього Руху, де чітко і ясно дається визначення регульованого та нерегульованого пішохідного переходу, а саме: «Регульованим вважається пішохідний перехід, рух по якому регулюється світлофором чи регулювальником, нерегульованим - пішохідний перехід, на якому немає регулювальника, світлофори відсутні або вимкнені чи працюють у режимі миготіння жовтого сигналу;». Так як я не створював перешкод для руху пішоходів, які знаходились зовсім на іншій смузі руху та дотримувався безпечної дистанції до них, я вважав безпідставними звинувачення у скоєному правопорушенні. Проте інспектор Курабцев В.В. вимагав передати йому моє посвідчення водія, всупереч діючому Законодавству! А саме пункт 2.4. Правил дорожнього руху:
На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також: а)
пред'явити для перевірки документи;
Я не погодився з незаконними вимогами працівника міліції та попросив його пред’явити своє посвідчення, на підставі статті 5 Закону Про міліцію та Наказу МВС №111 п.27.2 "Під час звернення до учасників дорожнього руху працівник підрозділу ДПС зобов'язаний привітатися, чітко й зрозуміло назвати свою посаду, звання, прізвище,
суть звернення та на їх вимогу пред'явити службове посвідчення." З другої спроби інспектор зневажливо пред’явив своє посвідчення таким чином щоб я не зміг побачити його посади та швидко сховав. Така зневага до мене, як громадянина України, представниками органів влади, вдруге обурила мене, тому я вимагав показати мені посвідчення на час достатній для ознайомлення. Після цього я намагався подзвонити на «Горячу Лінію УДАІ» у м.Сімферополі за телефоном (0652) 550-161, але мені ніхто не відповів. Не сподіваючись на вирішення конфлікту іншими шляхами я пред’явив своє Посвідчення водія та Свідоцтво про реєстрацію ТЗ.
Після цього інспектор раптом забажав звірити номери вузлів та агрегатів мого автомобілю, що нібито може бути у розшуку, та вимагав від мене вийти з салону та власноруч відчинити капот, хоч я і погодився надати можливість інспектору звірити номери, але після відповідної чинному законодавству процедури огляду моєї власності.
Почувши це, інспектор пригадав, що в них проходить спецоперація «Вибухівка. Зброя», але чим підтверджується проведення цієї операції, наазами, чи розпорядженнями будь якої посадової особи- інспектором ДПС ДАІ мені не повідомлено, він запитав чи не перевожу я те чи інше, адже йому здалось, що в мене підозрілий вигляд. Я відповів що нічого забороненого не перевожу, та згоден дати оглянути йому мій автомобіль за участі двох понятих та протоколу огляду траснпортного засобу.
Після тривалої суперечки стосовно знань Правил дорожнього руху України інспектор Курабцев В.В. дозволив мені продовжити рух, не склавши при мені ні протокол про адміністративне порушення, ні протокол огляду ТЗ, тим самим підтвердивши мою позицію про безпідставність звинувачень мене у скоєні будь-якого злочину.
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;
Відповідно до ст. 19 Закону України «Про звернення громадян» органи державної влади та їх посадові особи зобов'язані: об'єктивно, всебічно і вчасно перевіряти заяви; невідкладно вживати заходів до припинення неправомірних дій, виявляти, усувати причини та умови, які сприяли порушенням; письмово повідомляти громадянина про результати перевірки заяви і суть прийнятого рішення.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст.5-7 Законом України «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:
1. Провести повну всебічну перевірку знань Курабцева В.В. законодавства України, а саме Костиутції України, Законів України «Про міліцію», «Про дорожній рух», Правил дорожнього руху України та відомчих наказів та інструкцій.
2. Провести додаткове навчання та атестування інспектора Курабцева В.В. законодавству Украіни у межах його службових повноважень.
3. Притягнути до дисциплінарної відповідальності Курабцева В.В. за невиконання Конституції України, Законів України та поведінку не гідну почесного звання капітана міліції.
4. Дати ґрунтовну та вмотивовану письмову відповідь про прийняті заходи стосовно Курабцева В.В. у порядку та у терміни, передбачені ст. 20 Закону України «Про звернення громадян».
5. На підставі Закону України "Про міліцію", а саме статті 25 "Відповідальність працівників міліції" працівник міліції у межах повноважень, наданих цим Законом та іншими законодавчими актами, самостійно приймаючий рішення і несе за свої протиправні дії або бездіяльність дисциплінарну чи кримінальну відповідальність.
При порушенні працівником міліції прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, відшкодування завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина
публічно вибачитися.В підтвердженні цього випадку я маю відеозапис, який можна проглянути за адресою
http://youtu.be/wtBJyoOdZTsУ випадку несвоєчасного надання відповіді або надання неповної чи недостовірної відповіді залишаю за собою право звернутись у органів прокуратури, СВБ та засобів масової інформації.
17.08.2012