Текущее время: 21 окт 2025, 15:08

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 36 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: даі Харкова ... пост Песочин
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 17:18 
Постоялец

Alyans писал(а):
для начала истребуй у ГАИ копии протокола и постановления.
без них и писать собственно нечего, скажут что вам показалось
+1 ... запросити протокол
а ще в прокуратуру скаргу на фальсіфікацію
+ скарга на перепис особистих данних
+ запит в департамент: чи повинен надати протокол в авто

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 22:57 
Борец

Цитата:
+1 ... запросити протокол
а ще в прокуратуру скаргу на фальсіфікацію
+ скарга на перепис особистих данних
+ запит в департамент: чи повинен надати протокол в авто

Это всё правильно,но сдаётся мне что протокол пропадёт с концами,вместе с данными лося-свидетеля,они ж не самоубийцы.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 23:01 
Постоялец

Нагло ДАІвівці себе поводять. Водій на мою думку все продумав і не піддався на незаконні дії ДАІвівців

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2012, 13:08 
Постоялец

ось такий інформаційний запит відправлю сьогодні електронно ...

Сообщение, не относящиеся к теме
До Управління ДАІ МВС України
вул. Лук'янiвська 62, м. Київ-71
тел./факс: +38(044)272-4659
електронна пошта (Е-mail): [email protected]
http://www.sai.gov.ua/ua/

До МВС України
вул. Академіка Богомольця 10, Київ 01024
тел./факс: +38(044) 256-1176
http://mvs.gov.ua/

Запитувач інформації:
Фізична особа: ПІБ
місце реєстрації: вул...
контактний телефон +38(067)...

ЗАПИТ на отримання публічної інформації

З метою з'ясувати процедурні питання роботи ДАІ
та керуючись ст. 40 Конституції України,
ст. ст. 2, 5, 20, Закону України "Про інформацію",
ст. ст. З, 4, 14, 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації"
ст. ст. 1, 15 Закону України “Про звернення громадян”

ПРОШУ не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання даного Запиту
надати ґрунтовну та вмотивовану письмову відповідь на такі питання:

1. Чи зобов'язан водій виходити зі свого авто під час складання на нього адміністративного матеріалу?
2. Яке покарання передбачає чинне законодавство за відмову водія виходити зі свого авто під час складання на нього адміністративного матеріалу?

4. Чи зобов'язан водій на вимогу інспектора ДАІ передавати йому в руки документи чи достатньо їх пред'явити?
2. Яке покарання передбачає чинне законодавство за відмову водія передати документи у випадку якщо їх твльки пред'явили?

3. Чи зобов'язан інспектор ДАІ надати на підпис протокол саме в автомобіль у разі якщо водій не хоче виходити з нього?

5. Чи зобов'язан інспектор ДАІ у разі відмови водія підписувати протокол побажати водієві счастливого путі?

Прошу надати відповідь у визначений законом термін
електронною поштою (Е-mail) [email protected]

10.01.2012 З повагою, ПІБ

пс. перевіремо чи читають вони пошту ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2012, 14:31 
Постоялец

ось так спробую витребувати протокол ...

Начальнику ДАІ в Харківській області
вул. Шевченко 26, Харків 61013, Україна
Тел. +38(057) 704-15-81

ПІБ
вул...
Тел... +38(067)

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

08.01.2012 близько 21:00 я рухався на автомобілі д/н АХ ... .. у бік Харкова та був зупинений на стаціонарному посту ДАІ в смт. Песочин інспектором ДАІ, нагрудний знак ХА 0773.

Керуючись ст. 40 Конституції України,ст. ст. 2, 5, 20, Закону України "Про інформацію",ст. ст. З, 4, 14, 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації"ст. ст. 1, 15 Закону України “Про звернення громадян”

ПРОШУ не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання даного Запиту надати ґрунтовну та вмотивовану письмову відповідь на такі питання:

1. Чи складено на мене, ..., 08.01.2012 в смт. Песочин протокол про адміністративне правопорушення?
2. Якщо складено, то повідомите мені:
2.1. реквізити цього протоколу (номер, дата);
2.2. посаду, найменування підрозділу,звання, ПІБ особи, яка склала цей протокол;
2.3. місце проживання та ПІБ осіб, які зазначені в цьому протоколі як свідки;
3. Надати мені копію цього протоколу та постанови у разі їх винесення.

10.01.2012 р. З повагою, ПІБ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2012, 16:27 
Постоялец

А майора этого умного подтянуть можно? Чтоб не умничал.

Наша жизнь как сказка: Рикки-Тикки-Тави выясняет, что кобры хотят убить живущих в доме людей. Он вступает в поединок сначала с Нагом, а потом с Нагайной и уничтожает их невылупившихся детёнышей, чтобы спасти своих друзей.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2012, 17:41 
Постоялец

ПЛАТОН писал(а):
А майора этого умного подтянуть можно? Чтоб не умничал.
спробую ось так
Цитата:
З іншого боку, допущення керівництвом відповідного підрозділу ДАІ таких порушень з боку працівників останнього, є службовою недбалістю, що утворює склад злочину, передбаченого ч.1 ст.367 КК України.

далі буде Заява про злочин ... от тільки не знаю чекати допоки протокол нададуть чи так відіслати?

Прокурору Харківської області
вул. Богдана Хмельницького 4, м.Харків 61050
Тел. +38(057) 732-60-15

ПІБ
вул...
Тел..

ЗАЯВА
про злочин

08.01.2012 близько 21:00 я рухався на автомобілі д/н АХ ... у бік Харкова та був зупинений на стаціонарному посту ДАІ в смт. Песочин інспектором ДАІ, нагрудний знак ХА 0773. Інспектор звинуватив мене в порушенні ПДР. Я з порушенням не погодився та запропонував інспектору скласти протокол в якому я зможу навести свої аргументи щодо відсутності порушення.

Інспектор неодноразово вимагав щоб я вийшов з автомобіля, то задля перегляду відеозапису порушення, то задля розгляду адміністративної справи. Весь цей час я відмовлявся виходити з машини, вважаючи незаконним таке розпорядження інспектора.

Інспектор в присутності іншого міліціонера, який не представився, переписав на невідомий мені аркуш данні з моїх документів та пішов. Десь через пів години інспектор повернувся з протоколом, але відмовився надавати його в машину для ознайомлення та підпису, мотивуючи свою поведінку тим що протокол – це офіційний службовий документ який я можу зіпсувати. Не зважаючи на те що я неодноразово просив надати мені протокол на підпис, інспектор так цього не зробив та пішов геть.

Побоюючись неправомірних дій з боку інспектора, я зі свого номера +38(067)574-80-32 зателефонував в службу 102, черговому Прокурору в Харківській області та черговому ДАІ в Харківській області. Служба 102, записавши мої данні, перестала брати слухачку. Черговий Прокурор області нічим не зміг допомогти крім поради прийти після свят.
Реальну допомогу зміг надати лише черговий ДАІ в Харківській області, який телефонував мені з номера +38(050)300-00-69. Черговий з’ясував що на мене складено протокол в якому зазначено що я відмовився від підпису. Крім того черговий порадив скласти скаргу та зареєструвати її зам.ком.взводу ДПС, який знаходився на стаціонарному посту ДАІ. Я прислухався до цієї поради та зареєстрував таку скаргу, вказавши відомості про осіб, які були свідками.

Повідомляю, що я жодного разу не відмовлявся підписувати протокол, більш того я наполягав на внесенні пояснень в протокол. Свідками цих подій є пасажири мого авто та запис з відео реєстратора встановленого в машині.

Вважаю, що таке істотне порушення вимог законодавства щодо громадянина з боку співробітника міліції, а саме внесення службовою особою (інспектором ДАІ) до офіційного документу (протокол про адміністративне правопорушення), завідомо неправдивих відомостей (тверджень про відмову підписувати протокол), становить собою ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).
З іншого боку, допущення керівництвом відповідного підрозділу ДАІ таких порушень з боку працівників останнього, є службовою недбалістю, що утворює склад злочину, передбаченого ч.1 ст.367 КК України.

З урахуванням вище наведеного, керуючись ст.ст.12,19,20,22 ЗУ "Про прокуратуру", ст.ст.4,94,95,97 КПК України ПРОШУ:

Порушити за зазначеними фактами кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених стст.366 ч.1, 367 ч.1 КК України.

Відповідно до вимог ст. 95 КПК України, заявляю, що мені відомо про відповідальність за неправдивий донос і зміст ст. 383 КК України про відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину:
________________________________________________________________________________________

ДОДАТКИ:

1. Копія протоколу №... від 08.01.2012.
2. Копія постанови № ... від 08.01.2012.
3. Скарга на дії співробітників ДАІ, пов’язані з протоколом № …, з додатками на 8 арк. в 1 прим.
4. Пояснення свідка …

10.01.2012 р. З повагою, ПІБ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2012, 17:56 
Постоялец

У меня возник вопрос, после простора видио, в той части, где на посту нехотя ГАЕу берет жалобу.
А вопрос в том, зачем было так подавать жалобу, ведь на стац.постах должна быть книга жалоб, куда все и писать.

Цитата:
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
04.05.2011
м. Київ
N 177

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
24 травня 2011 р. за N 626/19364
Про організацію діяльності стаціонарних постів дорожньо-патрульної служби Державної автомобільної інспекції МВС

Із змінами і доповненнями, внесеними
наказами Міністерства внутрішніх справ України
від 6 липня 2011 року N 398,
від 22 серпня 2011 року N 619

Відповідно до Законів України "Про міліцію", "Про дорожній рух", постанови Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 N 1306 "Про Правила дорожнього руху" та з метою вдосконалення організації несення служби нарядами дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, активізації боротьби зі злочинністю на автотранспорті, а також надання допомоги учасникам дорожнього руху

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити:

1.1. Положення про стаціонарні пости дорожньо-патрульної служби Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України (далі - Положення), що додається.

1.2. Дислокацію стаціонарних постів дорожньо-патрульної служби Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України, що додається.

1.3. Схему розміщення системи фото-, відеонагляду та організації дорожнього руху біля стаціонарного поста дорожньо-патрульної служби Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України (далі - Схема), що додається.

2. Управлінню Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України (Лозовий В.М.), начальникам головних управлінь, управлінь Міністерства внутрішніх справ України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі - ГУМВС, УМВС):

2.1. У термін до 10.06.2011 привести стаціонарні пости дорожньо-патрульної служби Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України (далі - ДПС ДАІ) у відповідність до Схеми, при цьому забезпечити їх укомплектування службовою документацією, службово-довідковими матеріалами, спеціальною технікою та відповідними засобами.

Будівлі стаціонарних постів відремонтувати та забезпечити розміщення на них символіки Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України та світловідбивних елементів з написом: "Пост дорожньо-патрульної служби".

2.2. У межах компетенції ужити заходів щодо обладнання в безпосередній близькості до стаціонарних постів ДПС ДАІ майданчиків для паркування транспортних засобів та відпочинку водіїв.

2.3. Організувати несення служби на стаціонарних постах ДПС ДАІ за рахунок наявної штатної чисельності підрозділів ДПС ДАІ з обслуговування доріг державного значення.

3. Скасувати наказ МВС від 19.01.2011 N 22 "Про організацію діяльності стаціонарних постів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС".

4. Управління Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України (Лозовий В.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра внутрішніх справ України відповідно до розподілу функціональних обов'язків.

6. Цей наказ надіслати за належністю.

7. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр
генерал-лейтенант міліції
А. В. Могильов

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства внутрішніх справ України
04.05.2011 N 177

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
24 травня 2011 р. за N 626/19364
ПОЛОЖЕННЯ
про стаціонарні пости дорожньо-патрульної служби Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України

1. Стаціонарний пост дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (далі - стаціонарний пост ДПС) - місце несення служби нарядами дорожньо-патрульної служби (далі - ДПС) Державної автомобільної інспекції МВС України (далі - ДАІ МВС України), обладнане спеціальними службовими приміщеннями, оснащене технічними і спеціальними засобами, інженерними та іншими спорудами, а також територія, що закріплена за ним в установленому законодавством порядку.

2. У своїй діяльності наряди стаціонарного поста ДПС керуються Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами МВС України та цим Положенням.

3. Основні завдання, організація діяльності, функції, права та обов'язки нарядів стаціонарних постів ДПС визначені пунктами 2 - 4, 6 та 7 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України від 27.03.2009 N 111, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 26.06.2009 за N 576/16592 (із змінами).

4. Під час здійснення своєї діяльності зупинка транспортних засобів нарядами стаціонарних постів ДПС здійснюється на підставах і в порядку, встановлених пунктами 13 - 14 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України від 27.03.2009 N 111, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 26.06.2009 за N 576/16592 (із змінами).

5. До складу наряду стаціонарного поста ДПС призначається не менше двох співробітників ДПС.

6. Наряди стаціонарних постів ДПС входять до єдиної дислокації органів внутрішніх справ (далі - ОВС) та перебувають у прямому підпорядкуванні керівництва стройових підрозділів ДПС та в оперативному підпорядкуванні чергових частин стройових підрозділів ДПС ДАІ МВС України, територіальних ОВС, управлінь (відділів) ДАІ головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та Управлінні ДАІ МВС України. При цьому забезпечується постійний зв'язок із суміжними територіальними ОВС.

7. За погодженням з МВС України на стаціонарні пости ДПС у межах своїх повноважень можуть додатково залучатися працівники міністерств та інших центральних органів виконавчої влади для здійснення контролю за пересуванням транспорту і перевезенням вантажів спільно з нарядами стаціонарних постів ДПС.

8. Під час проведення спеціальних заходів наряди стаціонарних постів ДПС можуть посилюватись за рахунок працівників інших служб ОВС.

9. Інструктаж і контроль за несенням служби нарядами стаціонарних постів ДПС покладаються на командування відповідних стройових підрозділів ДПС.

10. Стаціонарні пости ДПС повинні бути забезпечені службовою документацією, спеціальною технікою та засобами згідно з Переліком службової документації, довідкових матеріалів, спеціальної техніки та засобів, що повинні бути на стаціонарному посту ДПС ДАІ МВС (додаток 1).

11. Інформаційна вивіска стаціонарного поста ДПС ДАІ МВС України виготовляється із застосуванням світловідбивних елементів білими літерами на синьому фоні за формою, наведеною в додатку 2 до цього Положення.

12. Результати роботи зміни стаціонарного поста ДПС оформлюються старшими нарядів і передаються для узагальнення до відповідного стройового підрозділу ОВС.

Начальник Управління ДАІ
МВС України
генерал-майор міліції
В. М. Лозовий

Додаток 1
до Положення про стаціонарні пости дорожньо-патрульної служби Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України
ПЕРЕЛІК
службової документації, довідкових матеріалів, спеціальної техніки та засобів, що повинні бути на стаціонарному посту ДПС ДАІ МВС

1. Службова документація:

1.1. Нормативно-правові акти з безпеки дорожнього руху, що регламентують діяльність ДАІ МВС України.

1.2. Схема зв'язку стаціонарного поста ДПС ДАІ МВС України з черговими частинами МВС України, головних управлінь, управлінь, міськрайорганів внутрішніх справ, цивільної оборони, шляховими, комунальними, автотранспортними організаціями, медичними установами, аварійно-рятувальними службами.

1.3. Перелік серій номерних знаків на автотранспортні засоби, що закріплені за областями і містами.

1.4. Зошит для записів.

1.5. Журнал обліку розшукуваних транспортних засобів.

1.6. Журнал прийому та здачі поста.

1.7. Журнал перевірки несення служби.

1.8. Книга скарг та пропозицій.

1.9. Опис майна стаціонарного поста ДПС ДАІ МВС України.

2. Довідкові матеріали:

2.1. Карта території обслуговування підрозділу ДПС ДАІ МВС України.

2.2. Довідники: адміністративно-територіального поділу України, міських (районних) закладів, підприємств, організацій із зазначенням їх місцезнаходження, телефонами; найменування майданів, вулиць, провулків, селищ з маршрутами громадського транспорту та інші відомості.

2.3. Карта адміністративно-територіального поділу України.

2.4. Схема автомобільних доріг.

3. Спеціальна техніка та засоби:

3.1. Стаціонарна радіостанція з виносним гучномовцем.

3.2. Телефонний та факсимільний зв'язок (у тому числі прямий зв'язок з райвідділом, на території обслуговування якого знаходиться стаціонарний пост ДПС ДАІ МВС України).

3.3. Комп'ютер з модемним зв'язком, електронною поштою та функціонуючими автоматичними інформаційно-пошуковими базами ДАІ МВС України.

3.4. Апаратно-програмний комплекс, призначений для забезпечення автоматичного контролю за транспортними засобами.

(підпункт 3.4 пункту 3 із змінами, внесеними згідно з наказом
Міністерства внутрішніх справ України від 22.08.2011 р. N 619)

3.5. Патрульний автомобіль ДПС ДАІ МВС України.

3.6. Засоби індивідуального захисту особового складу, пожежогасіння, медичної допомоги потерпілим, носилки та плащі-накидки.

3.7. Генератор автономного освітлення.

3.8. Комплект освітлювальної апаратури.

3.9. Засоби примусової зупинки транспортних засобів.

3.10. Світлоповертаючі конуси (15 шт.), комплект дорожніх знаків та стрічка для огородження місць дорожньо-транспортних пригод.

3.11. Мобільні засоби додаткового освітлення ("світлова вежа" тощо).

http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE19364.html

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2012, 21:49 
Постоялец

Mayer писал(а):
У меня возник вопрос, после простора видио, в той части, где на посту нехотя ГАЕу берет жалобу.
А вопрос в том, зачем было так подавать жалобу, ведь на стац.постах должна быть книга жалоб, куда все и писать....
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE19364.html
дякую, намотав на вуса ... коли знадобиться розмотаю ;)
щоправда є і в такому способі недоліки ... не залишається копія заяви в тебе та можуть не дати цю книгу

пс. якщо не важко то сховай свою цитату під [offtop] ... щоб не так багато місця займало

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2012, 22:27 
Постоялец

crow писал(а):

пс. якщо не важко то сховай свою цитату під [offtop] ... щоб не так багато місця займало

уже не могу, нет кнопки - редактировать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 янв 2012, 12:24 
Постоялец

на цей час по справі отримано:
- лист від даі з постановою ... пишу позов до суду, крайній строк 29.01.2012
- лист відповідь на запит надіслати протокол ... вагаюсь чи писати позов в адмін суд допоки є надія на прокуратуру
доречі, в протоколі чіткий запис про мою відмову підписати протокол та постанову ... і жодного доказу порушення
- лист з прокуратури обл що передали в міжрайонну прокуратуру
- домовленність на завтра про зустріч з прокуратурою ... в них крайній строк 29.01.2012
- відповідь від МВС на інфозапит ... мутно, треба повторити з уточненими питаннями задля використання в суді
До Управління ДАІ МВС України
вул. Лук'янiвська 62, м. Київ-71
тел./факс: +38(044)272-4659
http://www.sai.gov.ua/ua/

До МВС України
вул. Академіка Богомольця 10, Київ 01024
тел./факс: +38(044) 256-1176
http://mvs.gov.ua/

Запитувач інформації:
Фізична особа: ПІБ
місце реєстрації: вул...
контактний телефон +38(067)...

ЗАПИТ на отримання публічної інформації

З метою з'ясувати процедурні питання роботи ДАІ
та керуючись ст. 40 Конституції України,
ст. ст. 2, 5, 20, Закону України "Про інформацію",
ст. ст. З, 4, 14, 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації"
ст. ст. 1, 15 Закону України “Про звернення громадян”

ПРОШУ не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання даного Запиту
надати ґрунтовну та вмотивовану письмову відповідь на такі питання:

1. Чи зобов'язан водій виходити зі свого авто під час складання на нього адміністративного матеріалу?
2. Яке покарання передбачає чинне законодавство за відмову водія виходити зі свого авто під час складання на нього адміністративного матеріалу?

4. Чи зобов'язан водій на вимогу інспектора ДАІ передавати йому в руки документи чи достатньо їх пред'явити?
2. Яке покарання передбачає чинне законодавство за відмову водія передати документи у випадку якщо їх твльки пред'явили?

3. Чи зобов'язан інспектор ДАІ надати на підпис протокол саме в автомобіль у разі якщо водій не хоче виходити з нього?

5. Чи зобов'язан інспектор ДАІ у разі відмови водія підписувати протокол побажати водієві счастливого путі?

Прошу надати відповідь у визначений законом термін
електронною поштою (Е-mail) [email protected]

10.01.2012 З повагою, ПІБ

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ АВТОМОБІЛЬНОЇ ІНСПЕКЦІЇ
вул. Лук’янівська, 62, м. Київ, 01071, тел. 272-5752, факс 272-1884
13 січня 2012 року № 4/3 – К-14 На № від .

ПІБ О.О.
[email protected]

Управлінням ДАІ МВС України Ваш інформаційний запит стосовно окремих аспектів роботи Державтоінспекції розглянуто.
Повідомляємо, що у своїй діяльності працівники підрозділів дорожньо-патрульної служби (далі - ДПС) керуються Конституцією України, Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами Міністерства внутрішніх справ, зокрема наказами МВС України від 27.03.2009 № 111 “Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби” (далі - Інструкція), від 26.02.2009 № 77 “Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України.
Відповідаючи на Ваші питання 1 та 2 інформуємо, що відповідно до п. 27.4 Інструкції для розмови з водієм працівникові ДПС не обов'язково запрошувати його вийти з автомобіля, крім випадків:
- з метою усунення технічної несправності транспортного засобу або порушень правил перевезення вантажів;
- коли є достатні підстави вважати, що водій знаходиться в стані сп'яніння;
- коли водій або пасажири підозрюються в скоєнні злочину;
- в інших випадках, коли є необхідною участь водія в оформленні документів або наданні допомоги іншим учасникам дорожнього руху.
Пунктом 7.2. Інструкції передбачено, що працівники підрозділів ДПС мають право перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху. В свою чергу, п. 2.4. а) Правил дорожнього руху визначено, що на вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих правил, а також пред’явити для перевірки документи, зазначені в п. 2.1.
Також повідомляємо, що у разі відмови порушника від підписання протоколу про адміністративне правопорушення у відповідності до п. 4.2. наказу МВС від 26.02.2009 № 77 “Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху” в протоколі робиться запис про це, який засвідчується підписом свідків.
Взаємовідносини працівників підрозділів ДПС з учасниками дорожнього руху мають ґрунтуватися на принципах дотримання законності, забезпеченні свободи та недоторканності особи та її прав, уважному, доброзичливому і шанобливому ставленні до громадян. Працівник дорожньо-патрульної служби зобов’язаний бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками.
Крім цього інформуємо, що статтею 185 Кодексу України про адміністративні матеріали передбачено відповідальність за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівника міліції при виконанні ним службових обов'язків, а також вчинення таких же дій щодо члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх участю в охороні громадського порядку.
Відповідаючи на Ваше питання № 6 повідомляємо, що Управління ДАІ МВС є структурним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України. На сайті МВС України повністю реалізовані вимоги ЗУ „Про доступ до публічної інформації”.
При надходженні до МВС інформаційних запитів, що стосуються діяльності Державтоінспекції, вони передаються на виконання до УДАІ МВС України, де опрацьовуються та готуються відповіді запитувачам.
Крім того, для зручності користувачів веб-ресурсу Управління ДАІ будь – який громадянин може скористатися послугою „надіслати листа” та поставити питання, яке його цікавить, фахівцям Державтоінспекції. Всі листи, що надходять на офіційну адресу ДАІ, обробляються згідно законодавства, а респонденти отримують відповідь у встановлений законом строк. Офіційна адреса електронної пошти ДАІ ([email protected]) розміщена на головній сторінці веб-сайту Управління ДАІ МВС України.

Заступник начальника
Управління В.В. Резніков

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 янв 2012, 12:34 
Борец

crow
чего ты не ссылаешься на то что светофор не по госту?

http://roadcontrol-kharkov.blogspot.com/

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 янв 2012, 13:47 
Постоялец

XoxoL писал(а):
crow
чего ты не ссылаешься на то что светофор не по госту?
з чого ти взяв? про світлофор я буду писати в суд

доречі, ось позов ... щодо скасування постанови
До Фрунзенського районного суду м. Харкова
бульвар Богдана Хмельницького 32/38, м. Харків 61099
тел. +38(057) 392-13-54

Позивач:
ПІБ, вул., тел.

Відповідач:
сержант міліції Кириленко Володимир Володимирович
ІДПС РДПС №2 ДАІ ГУМВС України в Харківській обл.,
вул. Шевченка 26, м. Харків 61013
тел. +38(057) 707-35-00

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ про оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення

1. Фактичні обставини справи.
08.01.2012 близько 21:00 я рухався на автомобілі д/н АХ ... СІ у бік Харкова та був зупинений посадовою (службовою) особою сержантом міліції Кириленко Володимиром Володимировичем, н/з ХА 0773 (надалі Інспектор). Це трапилось на стаціонарному посту ДАІ в смт. Песочин, що розташовано на 471 км а/д Харків-Довжанський. На думку Інспектора, мною було порушено п. 8.7.3 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність за ч. 2 ст. 122 КУпАП.
Я з порушенням не погодився та запропонував Інспектору скласти протокол в якому я зможу навести свої аргументи щодо відсутності порушення. На моє здивування Інспектор відмовився надати мені протокол на підпис. Як я дізнався пізніше, Інспектор склав без моєї участі протокол № АХ1 ... від 08.01.2012 та виніс постанову № АХ1 ... від 08.01.2012 (в додатках).
Свідками цих подій є пасажири мого авто та запис з відео реєстратора встановленого в машині. Зі мною їхали:
• ПІБ1, вул.1, тел.1;
• ПІБ2, вул.2, тел.2;

2. Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.

2.1. Правил не порушував, справа розглядалась із процесуальними порушеннями.

Інспектор не надав мені можливості ані ознайомитись з протоколом ані бути присутнім при розгляді справи та винесенні постанови на підставі того що я можу пошкодити протокол. Очевидно, що не належне виконання своїх обов’язків Інспектором привело до складання документів із «спрощеним» підходом та із процесуальними порушеннями.
Так було порушено мої права згідно ст.59 Конституції України та ст. 268 КУпАП, як особи, що притягується до адміністративної відповідальності, а саме я був позбавлений можливості внести пояснення до протоколу про незгоду с порушенням, заявити клопотання щодо залучення пояснень свідків, скористатись послугами адвоката та надання необхідних документів.
Таким чином, без урахування всіх обставин справи, цю постанову можна вважати складеною без дотримання вимог ст.ст. 33, 245, 268, 278, 279, 280 КУпАП, згідно яких, однією з головних задач у веденні справ про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин кожної справи і дотримання процесуального порядку розгляду справи.

2.2. Правил не порушував, діяв згідно вимог п. 8.11 ПДР.

На думку Інспектора, мною було порушення п. 8.7.3 Правил дорожнього руху, тобто на 471 км. а/д Харків-Довжанський я, нібито, проїхав перехрестя на заборонений сигнал світлофора (червоний).
Проте я рухався з дотриманням вимог ПДР України. У мить виїзду мого автомобіля на перехрестя зелений сигнал світлофора раптово змінився на жовтий. Щоб не вдаватись до екстреного гальмування, та не створювати аварійно-небезпечну ситуацію на перехресті, я виконав вимоги п. 8.11 ПДР та звільнив перехрестя.
Світлофор за який ідеться відомий серед водіїв тим що в нього раптово вмикається жовтий сигнал. Це застаріла модель світлофора в якій нема режиму попередження, а саме перед включенням жовтого не миготить зелений. На такий стан речей неодноразово зверталась увага ДАІ в Харківській обл., яке визнало що цей світлофор не відповідає вимогам ДСТУ 4092-2002, але світлофор і досі не модернізували.
Мною було надано пояснення, що згідно п. 8.11 ПДР України водіям, які в разі вмикання жовтого сигналу не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому п. 8.10 цих правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатись далі за умови забезпечення безпеки дорожнього руху.
Крім того, я пояснив що машина була завантажена та йшов дощ тому було небезпечною застосовувати екстрене гальмування, яке до речі забороняється без причино п. 12.9.г ПДР.
На всі мої зауваження й на те, що я не згоден по суті пред’явленого обвинувачення Інспектор не відреагував.

2.3. Правил не порушував, докази мого порушення не наведені.

Інспектор не навів жодного доказу мого порушення та проігнорував пояснення іншого водія що їхав в моїй машині на передньому сидінні та допомагав мені слідкувати за дорожньою обстановкою. Свідки про яких згадував Інспектор були зупинені пізніше та не були присутні на перехресті в час коли я його проїжджав.
Згідно ч.2 ст.71 КАС України: обов’язок доказування правомірності своїх дій при оскарженні постанови посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ покладено на відповідача. Єдиним доказом мого порушення наведено протокол в якому не зазначено а ні свідків а ні фото матеріалів.

3. Строк подання позову порушено з поважних підстав.

Згідно з положеннями п.1 ст. 102 КАСУ: «Пропущений з поважних причин процесуальний строк, встановлений законом, може бути поновлений, а процесуальний строк, встановлений судом, - продовжений судом за клопотанням особи, яка бере участь у справі».
Я не отримав на місці зупинки, ані постанови, ані протоколу. Згідно з роздруківкою інформації про вручення УкрПошти лист з постановою вручено 19.01.2012 (в додатках). Таким чином, прошу вважати що строк подання позову порушено з поважної причини та поновити цей строк, а саме почати його обрахування з 19.01.2012.

За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою. З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст..4, 6 КАС України, ст.ст.287, 288 КУпАП України,

П Р О Ш У :

1. Відновити строк подання позову та почати його обрахування з 19.01.2012 року;
2. Вважати цей позов таким, що подано своєчасно та прийняти його до розгляду;
3. Звільнити мене від сплати судового збору відповідно до ст.288 КУпАП України;
4. З метою забезпечення доказів витребувати у відповідача матеріали перевірки щодо моєї скарги від 08.01.2012 на дії відповідача;
5. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, свідків зазначених в протоколі та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
6. Постанову № ... від 08.01.2012 у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення;
7. Визнати дії сержант міліції Кириленко Володимира Володимировича щодо винесення постанови№ ... від 08.01.2012 такими що є неправомірним.

Д О Д А Т К И:

1. Копія постанови № ... від 08.01.2012
2. Копії адміністративного позову та доданих матеріалів у відповідності до кількості відповідачів.

28.01.2012 г. З повагою, ПІБ

пс. як приймуть до розгляду то додам до справи відповідь за світлофор, пояснення моїх свідків, відео з реєстратора та відповіді на інфозапити

Последний раз редактировалось crow 26 янв 2012, 14:12, всего редактировалось 2 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 янв 2012, 13:57 
Постоялец

crow писал(а):
УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ АВТОМОБІЛЬНОЇ ІНСПЕКЦІЇ
вул. Лук’янівська, 62, м. Київ, 01071, тел. 272-5752, факс 272-1884
13 січня 2012 року № 4/3 – К-14 На № від .

ПІБ О.О.
[email protected]

Управлінням ДАІ МВС України Ваш інформаційний запит стосовно окремих аспектів роботи Державтоінспекції розглянуто.
Повідомляємо, що у своїй діяльності працівники підрозділів дорожньо-патрульної служби (далі - ДПС) керуються Конституцією України, Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами Міністерства внутрішніх справ, зокрема наказами МВС України від 27.03.2009 № 111 “Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби” (далі - Інструкція), від 26.02.2009 № 77 “Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України.
Відповідаючи на Ваші питання 1 та 2 інформуємо, що відповідно до п. 27.4 Інструкції для розмови з водієм працівникові ДПС не обов'язково запрошувати його вийти з автомобіля, крім випадків:
- з метою усунення технічної несправності транспортного засобу або порушень правил перевезення вантажів;
- коли є достатні підстави вважати, що водій знаходиться в стані сп'яніння;
- коли водій або пасажири підозрюються в скоєнні злочину;
- в інших випадках, коли є необхідною участь водія в оформленні документів або наданні допомоги іншим учасникам дорожнього руху.
Пунктом 7.2. Інструкції передбачено, що працівники підрозділів ДПС мають право перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху. В свою чергу, п. 2.4. а) Правил дорожнього руху визначено, що на вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих правил, а також пред’явити для перевірки документи, зазначені в п. 2.1.
Також повідомляємо, що у разі відмови порушника від підписання протоколу про адміністративне правопорушення у відповідності до п. 4.2. наказу МВС від 26.02.2009 № 77 “Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху” в протоколі робиться запис про це, який засвідчується підписом свідків.
Взаємовідносини працівників підрозділів ДПС з учасниками дорожнього руху мають ґрунтуватися на принципах дотримання законності, забезпеченні свободи та недоторканності особи та її прав, уважному, доброзичливому і шанобливому ставленні до громадян. Працівник дорожньо-патрульної служби зобов’язаний бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками.
Крім цього інформуємо, що статтею 185 Кодексу України про адміністративні матеріали передбачено відповідальність за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівника міліції при виконанні ним службових обов'язків, а також вчинення таких же дій щодо члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх участю в охороні громадського порядку.
Відповідаючи на Ваше питання № 6 повідомляємо, що Управління ДАІ МВС є структурним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України. На сайті МВС України повністю реалізовані вимоги ЗУ „Про доступ до публічної інформації”.
При надходженні до МВС інформаційних запитів, що стосуються діяльності Державтоінспекції, вони передаються на виконання до УДАІ МВС України, де опрацьовуються та готуються відповіді запитувачам.
Крім того, для зручності користувачів веб-ресурсу Управління ДАІ будь – який громадянин може скористатися послугою „надіслати листа” та поставити питання, яке його цікавить, фахівцям Державтоінспекції. Всі листи, що надходять на офіційну адресу ДАІ, обробляються згідно законодавства, а респонденти отримують відповідь у встановлений законом строк. Офіційна адреса електронної пошти ДАІ ([email protected]) розміщена на головній сторінці веб-сайту Управління ДАІ МВС України.

Заступник начальника
Управління В.В. Резніков
таки даішники згідно інструкції інколи зобов'язані запрошувати водія вийти з машини

Н А К А З МВС 27.03.2009 N 111 ... http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z05 ... 1206955594
Цитата:
27.4. Працівник підрозділу ДПС під час зупинки транспортного засобу зобов'язаний без затримки підійти до водія.
Для розмови з водієм не обов'язково запрошувати його вийти з автомобіля, крім випадків:
27.4.1. З метою усунення технічної несправності транспортного засобу або порушень правил перевезення вантажів.
27.4.2. Коли є достатні підстави вважати, що водій знаходиться в стані сп'яніння.
27.4.3. Коли водій або пасажири підозрюються в скоєнні злочину.
27.4.4. В інших випадках, коли є необхідною участь водія в оформленні документів або наданні допомоги іншим учасникам дорожнього руху.

пс. залишилося вмотивувати наше право відмовляти даішникам в задоволенні такого запрошення
пс.пс. ну й оберт в інструкції ... не обов'язково, крім випадків

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2012, 09:22 
Постоялец

паралельно з позовом відправив скаргу на постанову в даі
Начальнику ДАІ в Харківській області
вул. Шевченко 26, Харків 61013, Україна
Тел. +38(057) 704-15-81

ПІБ, вул., Тел.

СКАРГА

1. Фактичні обставини справи.
08.01.2012 близько 21:00 я рухався на автомобілі д/н АХ .... СІ у бік Харкова та був зупинений посадовою (службовою) особою сержантом міліції Кириленко Володимиром Володимировичем, н/з ХА 0773 (надалі Інспектор). Це трапилось на стаціонарному посту ДАІ в смт. Песочин, що розташовано на 471 км а/д Харків-Довжанський. На думку Інспектора, я порушив п.8.7.3 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність за ч.2 ст.122 КУпАП.
Я з порушенням не погодився та запропонував Інспектору скласти протокол в якому я зможу навести свої аргументи щодо відсутності порушення. На моє здивування Інспектор відмовився надати мені протокол на підпис. Як я дізнався пізніше, Інспектор склав без моєї участі протокол № АХ1 ...... від 08.01.2012 та виніс постанову № АХ1 ...... від 08.01.2012 (в додатках).
Свідками цих подій є пасажири мого авто та запис з відео реєстратора встановленого в машині. Зі мною їхали:
• ПІБ1, вул.1, тел.1
• ПІБ2, вул.2, тел.2

Я не отримав на місці зупинки, ані постанови, ані протоколу. Згідно з роздруківкою інформації про вручення УкрПошти лист з постановою вручено 19.01.2012 (в додатках). Таким чином, прошу вважати що строк подання скарги порушено з поважної причини та поновити цей строк, а саме почати його обрахування з 19.01.2012, що відповідає нормі п.1 ст. 102 КАСУ.

2. Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
Я рухався з дотриманням вимог ПДР України. У мить виїзду мого автомобіля на перехрестя зелений сигнал світлофора раптово змінився на жовтий. Щоб не вдаватись до екстреного гальмування, та не створювати аварійно-небезпечну ситуацію на перехресті, я виконав вимоги п. 8.11 ПДР та звільнив перехрестя.
Світлофор за який ідеться відомий серед водіїв тим що в нього раптово вмикається жовтий сигнал. Це застаріла модель світлофора в якій нема режиму попередження, а саме перед включенням жовтого не миготить зелений. На такий стан речей неодноразово зверталась увага ДАІ в Харківській обл., яке визнало що цей світлофор не відповідає вимогам ДСТУ 4092-2002, але світлофор і досі не модернізували.
Мною було надано пояснення, що згідно п. 8.11 ПДР водіям, які в разі вмикання жовтого сигналу не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому п. 8.10 цих правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатись далі за умови забезпечення безпеки дорожнього руху.
Крім того, я пояснив що машина була завантажена та йшов дощ тому було небезпечною застосовувати екстрене гальмування, яке до речі забороняється без причино п. 12.9.г ПДР.
На всі мої зауваження й на те, що я не згоден по суті пред’явленого обвинувачення Інспектор не відреагував. Більш того Інспектор не навів жодного доказу мого порушення та проігнорував пояснення іншого водія що їхав в моїй машині на передньому сидінні та допомагав мені слідкувати за дорожньою обстановкою. Свідки про яких згадував Інспектор були зупинені пізніше та не були присутні на перехресті в час коли я його проїжджав. Єдиним доказом мого порушення наведено протокол в якому не зазначено а ні свідків правопорушення а ні фото матеріалів.
Разом з цим, відповідно до п.2 ст. 71 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою. З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 276, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 КУпАП

П Р О Ш У :
1. Відновити строк подання скарги та почати його обрахування з 19.01.2012 року;
2. Постанову № АХ1 ...... від 08.01.2012 у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення;
3. Дати письмову вмотивовану відповідь у порядку та терміни, передбачені ст. 20 ЗУ «Про звернення громадян».

Д О Д А Т К И:
1. Копія постанови № АХ1 ...... від 08.01.2012;
2. Копія звіту УкрПошти та конверта з постановою;
3. Копія листа ДАІ щодо вказаного світлофору.

28.01.2012 р. З повагою, ПІБ О.О.

пс. дякую ANDREY DANA за лист про цей світлофор ... знадобився, щеб з якістю скана порішати ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 36 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа