До Деснянського РУ ГУ МВС України в м. Києві 02217, м. Київ, вул. Теодора Драйзера, 9-б
Шапошнікова Ростислава Сергійовича
З А Я В А
19.10.2011 року приблизно о 16:13 я рухався на своєму автомобілі ДЕУ ЛАНОС д\н АА1560ЕЕ по вул. Каштанова м. Києва та зупинився перед червоним сигналом світлофора навпроти будинку №7. Коли загорівся зелений сигнал світлофора я почав рух та побачив, як з прилеглої території виїжджає автомобіль СІТРОЕН д.н. АА3566СТ. Водій даного автомобілю не пропустив мене та виїхав у смугу по якій я рухався чим змусив мене різко зменшити швидкість та напрямок руху тим самим створивши аварійну ситуацію. Я подав сигнал клаксоном, вжив заходів щодо уникнення ДТП та продовжив рух. Тоді, водій автомобілю СІТРОЕН д.н. АА3566СТ виїхав на зустрічну смугу та почав намагатись обігнати мене, але йому це не вдалось. Ми доїхали до світлофора на перехресті вул. Каштанова та пр. Маяковского. Автомобіль СІТРОЕН зупинився на зустрічній смузі паралельно моєму автомобілю. В цей час в автомобілі СІТРОЕН відкрилось бокове вікно і водій даного транспортного засобу почав висловлюватись нецензурною лайкою в мою адресу. Зокрема, водій назвав мене твариною поєднуючи з брутальною лайкою та пригрозив, що я увійду в статевий зв’язок з чоловічим статевим органом. Водій та пасажир даного автомобілю були кавказької зовнішності та спілкувались з відповідним акцентом.
Під час цієї розмови, я повідомив водію СІТРОЕНа, що буду телефонувати в міліцію, після чого водій різко поїхав та повернув в напрямку перехрестя бул. Перова та пр. Ватутіна. Вже там я зателефонував 102 та повідомив про обставини справи. Я почав переслідувати автомобіль СІТРОЕН д.н. АА3566СТ повідомляючи по 102 координати пересування з метою допомогти виявити правопорушника з послідуючим складанням адміністративного протоколу. Приблизно о 16:30 автомобіль СІТРОЕН зупинився за адресою Братиславська буд.№14. З автомобілю вийшли двоє громадян та підішли до компанії інших людей, які стояли біля автомобілю МЕРСЕДЕС д\н ВТ5090АІ. Працівники ДАІ до даного місця так і не приїхали. Приблизно о 16:34 у автомобіль СІТРОЕН сіли люди та поїхали в напрямок ринку «Юності». На перехресті водій автомобілю СІТРОЕН повернув на вул. Шолом-Алейхема та зупинився біля будинку №5 біля вивіски «нотаріус». З даного автомобілю вийшов чоловік, який до цього стояв за адресою Братиславська буд.№14 та почав рухатись пішки в напрямок мого автомобілю намагаючись мене зупинити. Я проїхав далі, зупинився біля будинку №1 та почав очікувати працівників ДАІ.
Приблизно о 16:59 на місце приїхали працівники ДАІ на патрульному автомобілі д\н 2265. Працівники ДАІ почали очікувати коли поїде автомобіль СІТРОЕН. В цей час я почав надавати письмові пояснення по суті даної обставини. Приблизно о 17:37 я закінчив надавати пояснення. В цей час до автомобілю ДАІ, в якому я знаходився, підійшов невідомий мені чоловік та почав питати чи це мій автомобіль вказуючи на мій автомобіль. Я відповів так, що це мій автомобіль на що чолові почав питати мене «що я хочу». Я пояснив суть справи, на що чоловік почав висловлюватись в мій бік нецензурною брутальною лайкою чим фактично вчинив дрібне хуліганство за що передбачена відповідальність за ст. 173 КУпАП. Працівники ДАІ лише попрохати чоловіка не матюкатись, але він продовжив себе поводити зухвало. Після цього, чоловік сфотографував мій автомобіль, погрозливо сказав мені «відпочивай» та пішов на протилежний бік дороги до припаркованого автомобілю МЕРСЕДЕС д\н ВТ5090АІ де його чекала компанія громадян, що знаходились раніше за адресою Братиславська буд.№14.
Через деякий час компанія даних громадян повернулась до патрульного автомобілю ДАІ та почала цікавитись чому я їжджу за автомобілем СІТРОЕН. Я повідомив, що водій даного транспортного засобу вчинив аварійну ситуацію і повинен нести відповідальність за свої протиправні дії. В компанії цих людей знаходився чоловік у зеленій формі з погонами, який почав зі мною спілкуватись та питати про обставини події. Почувши суть справи, чоловік у формі почав натякати мені, мовляв мені не потрібно займатися даною справою та в мене можуть бути проблеми. Після даної розмови компанія громадян повернулась до автомобілю МЕРСЕДЕС д\н ВТ5090АІ. Серед даних людей не було водія СІТРОЕН, який вчинив аварійну ситуацію та не було пасажира, який в цей час знаходився в авто. Дана розмова відбувалась в присутності працівників ДАІ, які не втручались та вели себе пасивно. Після цього, працівники ДАІ повідомили, що водій СІТРОЕНу вже мабуть не буде їхати, а тому немає сенсу чекати. Працівники ДАІ зазначили, що передадуть заяву та пояснення у відповідний відділ ДАІ, сіли у свій автомобіль та поїхали по своїх справах. Я також сів у свій автомобіль та поїхав додому. Всі події були зафіксовані на відеокамеру.
Зважаючи на викладене, в мене є всі підстави побоюватися за своє життя, здоров’я та майно. Оцінюючи людей, які були учасниками даних подій, я роблю висновок, що дані люди схильні до порушення законодавства та способу життя, що не відповідає загальноприйнятому. Судячи по манері спілкування та тим висловам, що лунали на мою адресу, я вважаю що в майбутньому можливі протиправні дії в мій бік, як помсту за те, що я викликав міліцію по даній справі. Необхідно зазначити, що я являюсь співзасновником та журналістом всеукраїнського правої газети «ДОРОЖНІЙ КОНТРОЛЬ» та веду активну громадську діяльність щодо оприлюднення фактів порушення законодавства в сфері дорожнього руху, що може викликати негативну реакцію у осіб, які вчиняли протиправні дій і які сталі відомі суспільству за результатом моєї діяльності. Тому, я, як громадський діяч та журналіст, побоююсь помсти за свою діяльність.
Слід зазначити, що працівники міліції не реагували на мої повідомлення, як того вимагає чинне законодавство. Наприклад, з моменту виклику по 102 та прибуття працівників ДАІ прийшло 46 хвилин. За цей час могли трапитися різні протиправні дії як зі сторони водія та пасажира автомобілю СІТРОЕН так і осіб з автомобілю МЕРСЕДЕС д\н ВТ5090АІ. Дані факти свідчать про те, що громадяни України не можуть бути відповідно захищені правоохоронними органами від протиправних посягань зі сторони інших осіб. За даним фактом слід провести окрему перевірку.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян» та ст.ст.95, 97 КПК України,
ПРОШУ:
1. Провести ґрунтовну перевірку за викладеними в заяві фактами, становити особу водія транспортного засобу СІТРОЕН д.н. АА3566СТ та притягнути його до адміністративної відповідальності за створення аварійної ситуації. 2. Провести ґрунтовну перевірку стосовно дій громадян, які стояли біля автомобілю МЕРСЕДЕС д\н ВТ5090АІ та в разі наявності на це підстав – порушити кримінальну справу. 3. Провести ґрунтовну перевірку стосовно дій працівників міліції, які приймали виклик за фактом створення аварійної ситуації водієм автомобілю СІТРОЕН д.н. АА3566СТ та вжити заходів дисциплінарного впливу до винних осіб. 4. Вжити заходів щодо попередження протиправних дій в мою адресу та надати ґрунтовну відповідь про результати розгляду даної заяви.
20.10.2011 ШАПОШНІКОВ Р.С.
|