Начальнику Оболонського РУ ГУМВС України
в м. Києві
Ліпандіну В.В.
04212 м. Київ вул. Маліновського 2-А
СКАРГА
на постанову серія ВС1 № 132346 по справі
про адміністративне правопорушення від 18.12.2011 року
Відповідно до Статті 7 Закону України «Про звернення громадян» нагадую, що
"Забороняється направляти скарги громадян для розгляду
тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються."
18.12.2011 року біля 09:00 в м. Києві за адресою Нова Кільцева дорога мав місце інцидент між мною та інспекторами ДПС ДАІ ГУМВС України в м. Києві інспектором, який мав нагрудний знак КІ 0495, та інспектором, який мав нагрудний знак КІ 0490 (далі по тексту ІДПС-0495 та ІДПС-0490 відповідно), що несли службу в складі наряду з двох інспекторів ДПС на патрульному автомобілі д/н 2161.
У результаті інциденту інспектором Оболонського РУ ГУМВС України у м. Києві П’ятишевим І.О. був складений відносно мене протокол про адміністративне правопорушення серія АА1 № 651756 за статтею 122 частина 1 КУпАП (див. Додаток № 1 сторінка 1) (далі по текту Протокол).
Незважаючи на те, що з порушенням ПДР я був КАТЕГОРИЧНО НЕ ЗГОДНИЙ про що зробив запис у Протоколі, та заявив клопотання про переніс розгляду справи у
зв’язку з необхідністю отримання юридичної допомоги на сім днів, про що зробив запис у Протоколі ІДПС-0495 виніс на місці Постанову по справі про адміністративне правопорушення серія ВС1 № 132346 (див. Додаток № 1 сторінка 2) (далі по тексту Постанова).
Зі слів ІДПС-0495 та ІДПС-0490, які можуть підтвердити
свідки інциденту, протягом всього інциденту, БЕЗ моєї ЗГОДИ вказані посадові особи Оболонського РУ ГУМВС України у м. Києві здійснювали аудіо фіксацію нашої розмови на технічний засіб, який не дозволено Наказом № 33 від 01.03.2010 "Про затвердження Переліку технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушення правил дорожнього руху" (Далі за текстом Наказ № 33).
Протокол и Постанова були
складені с численними порушеннями моїх прав громадянина України та норм КУпАП, тому підлягають скасуванню з наступних причин:
1. Інспектори порушили мої права та Законі України передбачені
• ст. 59 Конституції України,
• ст. ст. 251, 268 КупАП,
• окремі положення Наказу МВС №185 від 22.02.2001 «Про затвердження Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення»,
• окремі положення Наказу МВС №77 від 26.02.2009 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху»,
а саме
1. Відмовили мені в ознайомленні з доказами висунутих проти мене звінувачень (ст. 251 КупАП, , п. 2.9. Накзу №77);
2. Незаконно позбавили мене Конституційного права (ст. 59 Конституції України) на отримання на
правової допомоги;
3. До Протоколу не внесено прізвища, ім'я та по батькові двох свідків, які були залучені інспекторами, адреси їх місця проживання, а також відсутні підписи свідків (п. 2.6 Наказу №185).
4. Посадова особа, яка розглядала адмінсправу, винесла немотивоване рішення про відхилення усної та письмової (у Протоколі) заяви про відкладення розгляду справи на 7 днів у
зв’язку з необхідністю отримання юридичної допомоги, та не зробила відповідний запис у Протоколі (п. 2.6 Наказу №185, п. 2.12. Наказу №77).
5. Постанова про притягнення мене до адмінвідповідальності була оформлена з порушенням
вимог КупАП, Наказу №77, а саме була складена під час, коли я ознайомлювався з Протоколом, та надавав письмові пояснення до Протоколу, що може засвідчить __________., який був присутній на місці під час
інциденту (факт порушення процедури розгляду справи зафіксовано на відеозапису);
6. До Протоколу не долучено
пояснень свідків, які були залучені інспекторами(п. 2.7 Наказу №185).
7. Під час
інциденту один з Інспекторів вів незаконний збір інформації без мого дозволу за допомогою
не сертифікованого технічного засобу, застосування якого суперечить
вимогам Наказу МВС №33 від 01.03.2010, чим порушив мої права та Закони України передбачені
• ст. 32 Конституції України;
• п.10 ст. 11 Закону України "Про міліцію"
• ст. 307
Цивільного кодексу України;
• ст. ст. 11, 21 Закону України "Про інформацію";
• п. 17.10; 19.2 Наказу МВС № 111 від 27.03.2009 "Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції";
8. У протоколі зазначено, що мій автомобіль нібито їхав зі
швидкістю 84 км на годину, а зафіксовано це було нібито за допомогою приладу «
Візир» 0812495, дані з якого мені не були показані на місці інциденту.
Згідно з інструкцією з експлуатації приладу «Візир» він має похибку вимірювання в режимі патрулювання плюс\мінус2 км на годину. При чому
прилад «
Візір» зберігає свої експлуатаційні параметри при
наступних кліматичних умовах:
• температура
навколишнього середовища від 0 до 60 град. По Цельсію
• відносна вологість повітря 98% при температурі +25 град по Цельсію
• атмосферний тиск 630-800 мм рт. ст.
але Інспектори
не мали
при собі сертифікованих та
повірених барометру, термометру, та гігрометру та не надали мені їх для ознайомлення.
Звертаючи увагу на все
перелічене інспектора не
мають законних підстав вважати, що мій автомобіль рухався зі
швидкістю 84 км на годину.
9. Мене було притягнуто до адмінвідповідальності за ч. 1 ст. 122 КУпАП на місці вчинення “правопорушення” , в супереч положення ч. 3 ст. 258 КУпАП, оскільки ст. 122 КУпАП не передбачена в ч. 1 ст. 258 КУпАП, а відтак, вказана Постанова інспектором ДПС на місці вчинення правопорушення не могла бути винесена, оскільки таку Постанову повинні виносити тільки відповідні працівники Державтоінспекції МВС України, які мають спеціальні звання за наслідками розгляду адмінматеріалів, відповідно до положень п. 3 ч. 2 ст. 222 КУпАП, і в порядку визначеному ст. ст. 278-280 КупАП, що не було дотримано інспектором П’ятишевим І.О, який виносив Постанову.
.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст.287, 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення, прошу:
1. Скасувати повністю постанову серія серія АА1 № 132346 по справі про адміністративне правопорушення від 18.12.2011 року та стягнення у вигляді штрафу у розмірі 255 гривень.
2. Закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення від 18.12.2011.
Додатки:
1. Копія протоколу про адміністративне правопорушення серія АА1 № 651756 (1 арк. 1 прим 1 стор.)
2. Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення серія ВС1 № 132346 (1 арк. 1 прим )

Сообщение, не относящиеся к теме
Подправил немного правописание