Каждый раз, я стараюсь общаться с такого рода бычьем взвешенно и спокойно, хоть и характер у меня вспыльчивый. Но когда это чудо заявило что вообще не обязано доказывать чью либо вину - меня это взбесило!
есть вот такой пример заявы, по которой в прошлом году двоим красавцам впаяли по дисциплинарке (viewtopic.php?f=76&t=19008)
Сообщение, не относящиеся к теме
Начальнику Управління ДАІ ГУ МВС України в Полтавській області Штепі Олександру Івановичу
Від ***** Станіслава Евгеновича м. Полтава, вул. ************
Заява
Предметом данної заяви є повідомлення про порушення чинного законодавства працівниками ДАІ м. Полтави.
Суть справи:
30 квітня 2012 року, приблизно о 20:36 в м. Полтава, під час керування своїм транспортним засобом Ford Focus на вул. Жовтнева за мною їхала машина ДАІ, наближаючись до дому за №73 патруль ДАІ без явних для цього підстав зупинив мене шляхом ввімкнення проблискових маячків синього та червоно кольору та спеціального звукового сигналу. Дотримуючись ПДР, я зупинився. До мого автомобілю підійшов інспектор Ріжко Ігор Володимирович (номер нагрудного знаку ПО 0107) та попросив пред’явити документи на транспортний засіб. Після чого заявив що я, начебто, перевищував швидкість та не зупинився на його вимогу на вул. Маршала Бірюзова 26, що він подавав мені сигнал про зупинку жезлом та свистком. Після цього підійшов інспектор Жушман Максим Анатолійович (номер нагрудного знаку ПО 0108) і підтвердив слова свого напарника, що я, начебто, перевищував швидкість і не зупинився на вимогу працівника міліції. Після перевірки моїх документів працівники ДАІ попрощалися та поїхали далі. На відео(яке є в додатках) видно, що рухаючись по вул. Маршала Бірюзова мене ніхто не зупиняв, один працівник ДАІ сидів в патрульному авто, інший зупинив автомобілі ВАЗ-21099 та Peugeot, стоявши спиною до мене та спілкувався з водієм ВАЗ-21099, чим порушив п. 23.3.5. Наказу «Про затвердження інструкції з питань діяльності підрозділів дорожно-патрульної служби Державтоінспекції МВС №111», а саме зупинив 2 автомобілі в нічний час. В кінці нашої бесіди Жушман М.А заявив, що на момент коли мене, начебто, зупиняли біля їхнього патруля взагалі не було автомобілів. Згідно Доручення Президента України від 1 вересня 2011 року, доручається голові МВС України Анатолію Могильову забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед працівників підрозділів міліції щодо застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень», зокрема щодо права працівників підрозділів міліції зупиняти транспортні засоби лише у випадках, передбачених цим Законом, з обов'язковим повідомленням водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення. Відповідно до ст. 254 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення складається протокол уповноваженими на те посадовими особами. Таким чином, працівники ДАІ зупинивши мене були зобов’язані повідомити мені суть вчиненого правопорушення та скласти відносно мене адміністративний протокол. Проте, ніяких протоколів працівники ДАІ не складали. З наведеного випливає, що або працівники ДАІ зупинили мене безпідставно та видумали неіснуючі порушення ПДР з мого боку, чим порушили вимоги Доручення Президента України від 1 вересня 2011 року, або повідомивши суть вчиненого правопорушення не склали адміністративний протокол, чим порушили вимоги ст. 254 КУпАП.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,
ВИМАГАЮ:
1. Провести ґрунтовну та всебічну перевірку даної заяви. 2. Притягнути працівників ДАІ м. Полтави Ріжко І.В. та Жушмана М.А. до дисциплінарної відповідальності за порушення вимог чинного законодавства під час зупинки мого транспортного засобу 30.04.2012. 3. Надати вмотивовану відповідь про результати розгляду заяви та вчинені дії. 4. Надати мені фото\відео докази перевищення мною допустимої швидкості руху на вул. Маршала Бірюзова з приладу «візир».
Додатки: 1 CD диск з відеозаписом.
Вообще есть мысль направить в гаи запрос с вопросом, 1) должен ли инспектор гаи предоставить доказы на месте, и 2) какая погрешность у искры. И потом на основе запроса писать скаргу на этого сказочника. И вообще стоит ли писать по поводу распространения им неправдивых данных по поводу погрешности искры? Помогите с заявой чуть чуть
_________________ 122 ч.1(фен) - оплатил(развели, тогда еще не знал о ДК и трясся при виде ГАИ) 122 ч.1(Визир) - выиграл. 122 ч.1(кирпич) - выиграл.
ночью, на фен, мамонты еще те.. логично было бы на мобильном показать ему "60" и ехать дальше.
_________________ Пешеходов надо любить. Пешеходы составляют большую часть человечества. Мало того — лучшую его часть. Пешеходы создали мир. (с) Ильф и Петров. Золотой теленок.
А все данные ваши они записали. ЗЫ. 11:30 "...согласно 22 статьи конституции..."
_________________ Умный полководец не бывает воинственен. Умелый воин не бывает гневен. Умеющий побеждать врага не нападает. Умеющий управлять людьми не ставит себя в низкое положение. "Дао дэ Цзин" Лао-Цзы
boopda писал(а):
Так фены ж вроде отменили!
С "фенами" та же ситуация что и с визирем во встречном направлении(в движении).В 2012г. лысый на передаче(с Караваевым)сказал,что так фиксировать скорость нельзя,а в июне этого года на этой же передаче сказал,что его слова носили рекомендательный характер ,т.е. на усмотрение инспектора.Так что:поверить мусору-себя на..бать,а приказом фены не отменены.
AlekSir писал(а):
А все данные ваши они записали. ЗЫ. 11:30 "...согласно 22 статьи конституции..."
Пусть записывают. По большому счету по номеру машины он и в базе узнает мои данные. А так, я каждый раз, после такого рода встречи, отправляю в ГАИ запрос о наличии у меня штрафов. Буду даже рад если такой появится, что б потом вздрючить вдвойне.
_________________ 122 ч.1(фен) - оплатил(развели, тогда еще не знал о ДК и трясся при виде ГАИ) 122 ч.1(Визир) - выиграл. 122 ч.1(кирпич) - выиграл.
lobas писал(а):
По большому счету по номеру машины он и в базе узнает мои данные.
Это на 100%?Тогда почему они столько времени тратят на наши персональные данные,чтобы их заполучить(даже чтоб позже сфальсифицировать)?Может у них базы не настолько полноценны?
По большому счету по номеру машины он и в базе узнает мои данные.
Это на 100%?Тогда почему они столько времени тратят на наши персональные данные,чтобы их заполучить(даже чтоб позже сфальсифицировать)?Может у них базы не настолько полноценны?
По базам все просто пробивается....основная задача понять кто находится за рулем, владелец авто или нет......
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 6