Сегодня отправляю заяву:
До Управління ДАІ МВС України
04071 м. Київ, вул. Лук’янівська 62
sash11
08292 м. Буча
З А Я В А
Фактичні обставини
«10» травня 2012 року приблизно о 01 год. 50 хв. на перехресті вулиць Жовтнева та Яснополянська у місті Буча я побачив патрульний автомобіль д/н 0125 10 регіон який був розташований беспосередньо на вказаному перехресті. З потрульного автомобіля до мене вийшов інспектор без нагрудного жетона та запитав чого я його знімаю. Я вказав, що патрульний автомобіль знаходиться на перехресті проїзних частин. Інспектор відповів, що вони працюють на цьомі місці. Я спитав чому інспектор не має на форменому одязі нагрудного жетона. Він сказав, що він його має при собі, але він зламався і тому не може буди причеплений на одязі. Інспектор показав мені жетон з номером КІ0912. Далі інспектор погодився, що вони порушують правила дорожньго руху знаходячись на перехресті без вимкнених проблискових маячків синього або червого кольору. На моє питання чому патрульний автомобіль порушує вимоги ПДР він порадив мені спитати у водія патрульного автомобіля. Я підійшов до інспектора, який сидів за кермом патрульного автомобіля та спитав чому він порушує правила дорожнього руху. Інспектор відповів, що вони припаркували патрульний автомобіль на перехресті тому, що вони побачили інший транспортний засіб яких стояв на перехресті з увімкненою аварійною сигналізацією. Далі інспектор запитав мене що таке аварійна сигналізація і коли її використовують. Я сказав, що аварійну сигналізацію вмикають коли треба зробити вимушену зупинку. Інспектор заперечив мені та сказав, що аварійна сигналізація означає звичайну зупинку транспортного засобу. Я знов зазначив, що патрулье авто знаходиться на перехресті. Далі інспектор погодився, що він порушує правила дорожнього руху бо на перехресті паркувати ТЗ не можна. Я попрохав увімкнути проблискові маячки згідно з вимог ПДР. Інспектор відповів, що мої питання це допит і вони його провокують. Далі він сказав, що мені потрібен дозвіл начальника щоб проводити відео зйомку працівників ДАІ. Я спитав якого начальника, як прізвище начальника або адреса, але він не зміг цього назвати, та відповів що може я ще хочу мобільний телефон начальника дізнатись. Далі він сказав, що мені нема що робити о другій годині ранку, що я перешкоджаю йому розібратись з водієм іншого транспортного засобу. Я попросив, щоб він, згідно вимог ПДР, увімкнув мигалку. Він сказав, що якщо вона не увімкнена, то не працює. Але за мить він увімкнув її власноруч. Далі він сказав, що не увімкнув мигалку тому, що підозрює, що транспортний засіб в угоні. Далі я поспілкувався з водієм ТЗ, який сказав, що його затримали для перевірки документів, тому що його машина в ремонті і має зовнішні ознаки цього і це викликало підозру у працівників ДАІ. Далі інспектор сказав мені, що я повинен відійти він патрульного авто на 15 мертів, тому що це його законна вимога. Я спитав згідно якого закона він вимагає від мене відійти на 15 метрів, але він не зміг назвати ані назву ані статтю закона. Я відійшов від патрульного автомобіля і дочекався коли інспектор відпустить водія. При цьому інспектор переписав приватні дані водія на окремий аркуш з незрозумілою метою та зробив дзвінок по мобільному телефону. Після того, як інспектор відпустив водія, я поцікавився номером нагрудного жетона та службовим посвідченням. Інспектор сказав, що номер КІ0859, та пред'явив службове посвідчення на ім'я Токарського Олександра Михайловича. Далі Токарський О.М. почав розмовляти на теми, які не пов'язані з дотриманням ПДР і запалив сигарету. Я вказав, що паління зоборонено під час несення служби і він порадив мені написати на нього скаргу. Взагалі в мене скалося дуже неприємне відчуття після спілкування зі старшим інспектором Токарським О.М. Його поведінка була зухвала, він свідомо порушував правила дорожнього руху, висував безпідставні звинувачення та вимоги, які не передбачені жодним законодавчим актом. Також характер та манера спілкування обох інспекторів нагадували манеру спілкування людей, що перебувають під впливом алкогольного сп'яніння.
Вважаю, що дії інспекторів порушують цілу низку положень інструкції, затвердженої Наказом МВС №111 від 27.03.2009, правила дорожьного руху України, закон України про міліцію, Закон України про захист персональних даних, а саме:
1). п. 6.25 наказу МВС №111
2). п. 6.32.5 наказу МВС №111
3). п. 7.2 наказу МВС №111
4). п. 9.6 наказу МВС №111
5). п. 17.7 наказу МВС №111
6). п. 27.2 наказу МВС №111
7). п. 3.1 ПДР
8). п. 15.9ґ ПДР
9). Закон України про захист персональних даних
10). ст.5 закону України про міліцію.
11). ст. 11 п.2 закону України про міліцію
Зроблене мною відео викладених подій можна побачити в Інтернеті за наступною адресою
http://www.youtube.com/watch?v=y_LUJrU1dKYНа підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:
1. Встановити та повідомити мені ПІБ, посаду та спеціальне звання посадової особи з жетонами КІ0912.
2. Встановити та повідомити мені посаду та спеціальне звання посадової особи з жетонами КІ0859, Токарського Олександра Михайловича.
3. Встановити у відповідності до дислокації на 10.05.2012 року та книзі постових відомостей підрозділу, до якого відносяться посадові особи вказані в цій заяві, конкретне місце несення служби патруля д/н 0125, 10 регіон 10.05.2012 року з 01:40 годин до 02:10 годин.
4. За зазначеними фактами провести повну та грунтовну перевірку і притягнути інспекторів до відповідальності, передбаченої чинним законодавством.
5. Повідомити чи є місце, на якому здійснювалося несення служби нарядом місцем підвищеної концентрації ДТП.
6. Надати грунтовну та вмотивовану відповідь про результати розгляду заяви та вчиненні Державтоінспекцією дії.
Додатки: Компакт диск з відео з місця події - 1 шт.