Текущее время: 22 июл 2025, 23:17

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 29 июн 2015, 14:10 
Постоялец

02.06.2015 г. на въезде в г. Бердянск, прямо на блок-посту инспектор ГАИ Шиян С.И. при соучастии других вооружённых ментов, сбушника в камуфляже совершили нападение на граждан Украины. При этом отжали автомобиль, фотокамеры и сломали рёбра одному из потерпевших, пытавшемуся фиксировать на видео их незаконные действия...
В последствии фото-видеокамеры вернули без карт памяти, а автомобиль - за сумму, более чем1800 гривень.
В результате , в прокуратуру поданы заявления от имени трёх потерпевших. Прокуратура неохотно открыла уголовные производства по ст.365 УК (превышение власти или полномочий), внесение же в Реестр сведений по грабежу,телесным повреждениям, незаконному завладению ТС и рэкету приходится осуществлять через суд.
Интервью потерпевших:
phpBB [video]

І воля святая!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2015, 23:55 
Постоялец

Теперь подробней о процессуальных моментах.
Как сказано выше, прокуратура без особого рвения занимается расследованием : сначала вообще не вносит сведения в ЕРДР в установленный ст.214 УПК срок (24 часа), потом отказывается вносить полные сведения , согласно заявлениям потерпевших , теперь не желает рассматривать ходотайство потерпевшего о внесении в ЕРДР полных сведений в трёхдневный срок, предусмотренный ст.220 УПК. Другими словами, "адвокатская контора ментов" отрабатывает вложенные в них ментовским начальством деньги.
Выкладываю образцы жалоб и судебные решения по результатам их рассмотрения как руководство к действию для тех, кто окажется в подобной ситуации.

Итак, потерпевший ,условно №1 - Виталий (грабёж+превышение власти = ст.186+365 УК).

Бердянському міжрайонному прокурору раднику юстиції Маленко О.Ю.
потерпілого №1,
м.Бердянськ, адреса___, тел. моб. :____
ЗАЯВА
про вчинення кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених
ч.5 ст.186 та ч.2 ст.365 КК України
/в порядку ст.214 КПК України/.
Цією заявою повідомляю , що відносно мене, Бордюга Віталія Кімовича було вчинено кримінальні правопорушення , а саме, відкрите викрадення чужого майна(грабіж) в складі організованої групи та перевищення влади або службових повноважень інспектором ДАІ МВС України , капітаном міліції Шияном Сергієм Івановичем .
02.06.2015 , приблизно між 11 год. 00 хв. та 11год. 30 хв. , разом із громадянами №2,№3,№4 я під’їхав на автомобілі до виїзду з міста Бердянська , зі сторони району АКЗ по Мелітопольскому шосе , де на той час на блок-пості працівники ДАІ зупинили автомобіль OPEL KADETT д.н.з. _______ , яким керував мій знайомий (потерпілий №2) та намагалися погрузити його авто на евакуатор для відвезення на штрафмайданчик. Оскільки ці дії здійснювалися явно не вмотивовано, я почав здійснювати відеозапис незаконних дій вищевказаного співробітника ДАІ та його спільників цифровою фотокамерою «Sony» , що належала моєму братові , (потерпілий №3) та на той момент знаходилася в мене в тимчасовому користуванні . Побачивши це , Шиян С.І. зненацька, відпрацьованим рухом, вихопив у мене з рук фотокамеру та передав її своєму спільнику у камуфляжній формі. Відразу ж після цього я звернувся до Шияна С.І. з вимогою негайно повернути приватне майно, але він знехтував моєю вимогою, натомість закрився в патрульному автомобілі ДАІ та почав робити якісь маніпуляції з поцупленою в мене фотокамерою. Пізніше ,після неодноразових вимог ,він таки повернув її мені , але без карти пам’яті (СД-карти) 32 Гб, на якій , окрім відео з незаконними діями співробітників МВС , зберігався великий обсяг інформації приватного характеру. Мою вимогу повернути мені вказану СД-карту та усну заяву про те, що такі його дії носять явно протиправний характер , порушують мої права та свободи та підпадають під ознаки кримінальних злочинів, інспектор ДАІ Шиян С.І. цинічно проігнорував, а його спільники у камуфляжній формі , находячись увесь час поруч, оказували на мене моральний тиск, наставляючи на мене зброю (автомати Калашнікова) , та навіть пересмикуючи затвори, сприяючи тим самим незаконним діям Шияна С.І.
Розцінюю такі дії як втручання в особисте життя , перешкоджання праву на вільне збирання , зберігання та поширення інформації , що порушує мої конституційні права та свободи , а також як грабіж в складі організованої групи, згідно із ч.5 ст.186 КК України та перевищення влади та посадових повноважень, згідно із ч.2 ст.365 КК України.
Очевидно , що цей факт мав наслідками нанесення істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам заявника , зокрема, матеріальної (майнової) шкоди , моральної (немайнової) шкоди , суттєвої шкоди громадським та державним інтересам, оскільки інформація про діяльність посадових осіб органів МВС , що містилася на СД-карті, не є конфіденційною і могла бути оприлюднена в засобах масової інформації та мати суттєвий суспільний резонанс. Це дає підстави стверджувати про перевищення інспектором Шияном С.І. влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством , тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб , що класифікується за ч.2 ст.365 КК України.
Вищезазначеними протиправними діями співробітника органів МВС Шияна С.І. та невстановлених осіб мені було завдано матеріальних збитків на суму вартості СД-карти 32 Гб , вартість якої наразі встановлюється, суттєвої моральної/немайнової шкоди , а також суттєвої шкоди громадському інтересу.
Моральна шкода полягає в тому, що я зневірився у справедливості та порядності органів державної влади (МВС України) , які фінансуються з податків громадян України , зокрема з моїх особистих і які , згідно із законом , повинні охороняти правопорядок та майно громадян від протиправних посягань, а не прилюдно та зухвало скоювати кримінальні злочини проти громадян України - платників податків та їхнього майна! Окрім цього, я вимушений втрачати нерви та свій особистий час на те, щоб спілкуватися зі слідчими органами , в наслідку чого тепер відчуваю суттєві моральні страждання та вкрай негативні емоції при виді співробітників міліції та озброєних людей у камуфляжній уніформі.
Згідно із ст. 19 Конституції , правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Відповідно до положень ст. 1, ст. 2 КК України , Кримінальний кодекс України має своїм завданням правове забезпечення охорони прав і свобод людини і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки, довкілля, конституційного устрою України від злочинних посягань, забезпечення миру і безпеки людства, а також запобігання злочинам.
Підставою кримінальної відповідальності є вчинення особою суспільно небезпечного діяння, яке містить склад злочину, передбаченого цим Кодексом.
Згідно із ч.1 ст. 11 ККУ, злочином є передбачене цим Кодексом суспільно небезпечне винне діяння (дія або бездіяльність), вчинене суб'єктом злочину.
Відповідно до вимог ч.1 ст.214 КПК України , слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов'язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.
З оглядом на вищевикладене , керуючись ст.ст. 1,2, 11 ККУ , ст.214 КПК України ,
Прошу:
1) внести даний факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування вказаних кримінальних злочинів;
2) провести швидке, повне та всебічне розслідування, надати мені статус потерпілого та притягнути винну особу( осіб) до передбаченої чинним законодавством відповідальності, згідно із ч.5 ст. 186 КК України - грабіж, вчинений в особливо великих розмірах або організованою групою та перевищення влади та посадових повноважень, згідно із ч.2 ст.365 КК України.
Про результати розгляду цієї заяви прошу повідомити мене письмово у встановлений законом строк.

Дата : 17.06.2015 р. Підпис : _____

Скарга на бездіяльність слідчого/прокурора подається слідчому судді відразу після того, як минув 24-годинний термін з моменту подання заяви про злочин):

Слідчому судді
Бердянського міськрайонного суду Запорізької області, м. Бердянськ, вул. Комунарів 64,
п.індекс : 71118
Скаржник: потерпілий №1,
м. Бердянськ, вул. _________, тел. моб. : _______ , п. індекс : _______,

СКАРГА
на бездіяльність слідчого прокуратури
/в порядку ст. 303 КПК України/.
Предметом даної скарги с незаконна бездіяльність слідчого Бердянської міжрайонної прокуратури щодо невнесення відповідних даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання повідомлення про вчинення злочину.
Обставини справи.
02.06.2015 р. на блок-пості , на в’їзді у м. Бердянськ по Мелітопольському шосе мали місце неправомірні дії у моєму відношенні з боку співробітника ДАІ МВС ст. лейтенанта міліції Шияна Сергія Івановича та невстановлених осіб. В наслідку цього інциденту , мене було ними пограбовано , в перевищення влади та посадових повноважень , незаконно позбавлено права на збирання, користування , поширення інформації , та володіння/розпорядження майном .
16. 06. 2015 р. приблизно о 15 год.45хв., я звернувся до канцелярії Бердянської міжрайонної прокуратури із письмовою заявою про скоєні кримінальні правопорушення в порядку ст.214 КПК України, що класифікуються за ст. 186 (грабіж) та ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень ), вчинені 02.06.2015 р. у моєму відношенні ст. ІДПС , керівником групи ВДАІ м. Бердянська , ст. лейтенантом міліції Шияном Сергієм Івановичем та невстановленими особами. Вказана заява була зареєстрована співробітницею канцелярії (додаток 1).
В цій заяві я кратко виклав обставини справи , пояснив у чому саме полягає злочини у моєму відношенні , просив внести відомості до ЄРДР , надати мені статус потерпілого , розпочати досудове слідство та притягнути вищевказаного співробітника міліції до передбаченої кримінальним законодавством України відповідальності, тощо.
17.06.2015р. ,приблизно о 17 год.00 хв. ,тобто після того як минуло 25 годин з моменту реєстрації моєї заяви про злочини, я звернувся до канцелярії Бердянської міжрайонної прокуратури з вимогою надати мені документальне підтвердження факту внесення відомостей до ЄРДР згідно із моєю заявою від 16.06.2015 р. про скоєні 02.06.2015 р. у моєму відношенні кримінальні правопорушення. Однак співробітник канцелярії прокуратури повідомила, що наразі в неї немає підтвердження внесення відомостей до ЄРДР за моєю заявою, мотивуючи тим, що начебто в Бердянській міжрайонній прокуратурі взагалі відсутні посадові особи, уповноважені вносити до ЄРДР данні про скоєні кримінальні правопорушення .
Бездіяльність слідчого підтверджується наступним.
Відповідно до вимог ст.214 КПК України , слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов'язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається. Здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом.
Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Отримавши повідомлення про вчинення злочину 16.06.2015 року, слідчий , прокурор Бердянської міжрайонної прокуратури , керуючись ст.214 КПК України, був зобов’язаний невідкладно , в термін 24 години внести відомості до ЕРДР та розпочати досудове розслідування ,що на стан 17 години 00 хв. 17.06.2015 р., зроблено не було .
Цей факт є прямим порушенням вимог кримінально-процесуального закону України і трактується як бездіяльність слідчого.
Відповідно до ст.303 КПК України на досудовому провадженні може бути оскаржена бездіяльність слідчого, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.
Відповідно до ст.304 КПК України скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.
На підставі викладеного, керуючись ст.303 КПК України,

ПРОШУ:
1. зобов’язати слідчого (прокурора) Бердянської міжрайонної прокуратури , уповноваженого на внесення повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань , внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі повідомлення (потерпілого №1) від 16.06.2015р. про скоєні у його відношенні кримінальні правопорушення , що класифікуються за ст. 186 (грабіж) та ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України;
2. розпочати досудове розслідування за вищевказаними фактами.

Додаток :
1.Заява до прокуратури про скоєне кримінальне правопорушення (копія) від 16.06.2015 р. ( 2 арк.) ;
2. Копія скарги з додатками для прокуратури ( 4 арк.).

Дата : 18.06. 2015 р. Підпис: ___

Скан судебного решения, обязывающего прокуратуру внести в ЕРДР сведения о совершении уголовного преступления:
http://s1.radikali.ru/uploads/2015/7/1/ ... d-full.jpg
Изображение

http://s1.radikali.ru/uploads/2015/7/1/ ... 3-full.jpg
Изображение

І воля святая!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июл 2015, 09:40 
Постоялец

Авакяну "слава".. АВТОРУ ТЕРПЕНИЯ И УДАЧИ !!!!!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 июл 2015, 23:25 
Постоялец

Потерпевший №3 , Максим (ограбление, превышение власти, незаконное завладение ТС , рэкет) то же не стал ждать чудес от "адвокатской конторы ментов" и подал жалобу следственному судье на бездеятельность следователя, которая заключается во невнесении сведений в ЕРДР. Прокуратура зашевелилась и открыла УД по 365 УК , но в отношении всех остальных криминальных художеств Шияна и Ко - полное бездействие.

Жалоба в суд:

Слідчому судді
Бердянського міськрайонного суду Запорізької області, м. Бердянськ, вул. Комунарів 64,
71118
Скаржник: ******* Максим ********* , Запорізька обл., с. _____ вул. _______, буд. ___ , п. індекс : ______, тел. моб. : __________

СКАРГА
На бездіяльність слідчого прокуратури
/в порядку ст. 303 КПК України/.
Предметом даної скарги с незаконна бездіяльність слідчого Бердянської міжрайонної прокуратури щодо невнесення відповідних даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання повідомлення про вчинення злочину.
Обставини справи.
02.06.2015 р. на блок-пості , на в’їзді у м. Бердянськ по Мелітопольському шосе мали місце неправомірні дії у моєму відношенні з боку співробітника ДАІ МВС ст.лейтенанта міліції Шияна Сергія Івановича. В наслідку цього інциденту мене було ним пограбовано , незаконно позбавлено права на збирання, користування , поширення інформації , незаконно вилучено та направлено на комерційний штрафмайданчик автомобіля , безпідставно притягнуто до адміністративної відповідальності , а також незаконно стягнуто грошові кошти за повернення автомобіля на користь приватних комерційних компаній . Відразу ж інший потерпілий від протиправних дій Шияна С.І. , ********* зателефонував до міліції на номер 102 та зробив відповідну заяву за цим фактом. Я також дав письмові пояснення співробітникам опер групи міліції, які прибули на виклик.
10.06. 2015 р. я звернувся до канцелярії Бердянської міжрайонної прокуратури з метою дізнатися, чи внесено до ЄРДР відомості за моєю заявою в міліцію, на що не отримав позитивної відповіді. Тому відразу, 10.06.2015 р. приблизно о 15 год.45хв., я звернувся до прокуратури із письмовою заявою про скоєні кримінальні правопорушення в порядку ст.214 КПК України (додаток 1), що класифікуються за ст. 186 (грабіж) , ч.2. ст.289 КК України ( незаконне заволодіння транспортним засобом) , ч.2 ст.365 перевищення влади або службових повноважень , ч.2 ст.189 КК України ( вимагання ) , вчинені 02.06.2015 р. у моєму відношенні ст. ІДПС , керівником групи ВДАІ м. Бердянська , ст. лейтенантом міліції Шияном Сергієм Івановичем та невстановленими особами.
В цій заяві я кратко виклав обставини справи , пояснив у чому саме полягає злочини у моєму відношенні , просив внести відомості до ЄРДР , надати мені статус потерпілого та притягнути вищевказаного співробітника міліції до передбаченої кримінальним законодавством України відповідальності, тощо.
12.06.2015р. ,приблизно о 10.45 год. , я звернувся до канцелярії Бердянської міжрайонної прокуратури з вимогою надати мені документальне підтвердження факту внесення відомостей до ЄРДР згідно із моєю заявою від 10.06.2015 р. про скоєні 02.06.2015 р. у моєму відношенні кримінальні правопорушення. Однак співробітник канцелярії прокуратури повідомила, що наразі в неї немає підтвердження внесення відомостей до ЄРДР за вищевказаною моєю заявою.
Бездіяльність слідчого підтверджується наступним.
Відповідно до ст.214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов'язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається. Здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом.
Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Отримавши повідомлення про вчинення злочину 10.06.2015 року, слідчий /прокурор/ Бердянської міжрайонної прокуратури , керуючись ст.214 КПК України, був зобов’язаний в термін 24 години внести відомості до ЕРДР та розпочати досудове розслідування ,що на стан 11 години 12.06.2015 р., в вочевидь , зроблено не було .
Цей факт є прямим порушенням вимог кримінально-процесуального закону України і трактується як бездіяльність слідчого.
Відповідно до ст.303 КПК України на досудовому провадженні може бути оскаржена бездіяльність слідчого, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.
Відповідно до ст.304 КПК України скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

На підставі викладеного, керуючись ст.303 КПК України,

ПРОШУ:
Зобов’язати слідчого Бердянської міжрайонної прокуратури , який відповідає за внесення повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі повідомлення ************* від 10.06.2015р. та розпочати досудове розслідування.

Додаток :
1.Заява до прокуратури про скоєне кримінальне правопорушення (копія) від 10.06.2015 р. ( 3 арк.) ;
2. Копія скарги з додатками для прокуратури ( 5 арк.).

Дата : 12.06. 2015 р. Підпис: ___

Судебное решение:

Изображение

Изображение

Изображение

І воля святая!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июл 2015, 07:49 
Борец

Ну вот и началось. Это было прогнозируемо и я говорил об этом месяца три-четыре назад. В столице мусорской штрафплощадочный бизнес закроют и откроют его в регионах на широкую ногу. Слишком лакомый кусок для Авакова, что бы так просто от него отказаться. Не для этого он становился министром. Обогащение,- единственная его цель.
Motor50, терпения, терпения и терпения в деле тебе и всем пострадавшим.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа