Едет себе машина, никого не трогает, водитель соблюдает ПДД, и вдруг...
Водителя, после проверки документов отпустили ( с устным замечанием), но после его звонка подъехал на место событий, чтобы уточнить "что ты имела ввиду?"
После чего была написана соответствующая жалоба.
До ВДАІ МВС України в м. Миколаїв
54001 м. Миколаїв, вул. К. Либкнехта, 22
Скарга
на дії працівників ДПС
30 вересня 2013р, близько 12 години, мій автомобіль ГАЗ 3302 р/н ВЕ ВЕ ВЕ ВЕ, яким керував СССССС А.М., був зупинений нарядом ДПС, який ніс службу за адресою Херсонське шосе 3, на автомобілі р\н 0076 нібито за порушення ПДР, яке, з огляду на дані відео реєстратора, що встановлений в автомобілі, не вбачається.
Після того, як ССССС повідомив мене телефоном про цю подію, та наголосив, що інспекторами ДПС були зроблені зауваження щодо технічного стану мого автомобіля, я виїхав на місце події для уточнення зауважень щодо авто р/н ВЕ ВЕ ВЕ ВЕ з метою приведення останнього у відповідний стан згідно вимог ПДР.
Як з’ясувалось у особистій бесіді з інспектором Юскевич Ігорем Олександровичем (жетон МІ 0116) зауваження стосувались типу малюнку на задній вісі належного мені авто. На думку інспектора шини ДП-28 та Бел-109, що встановлені на задній вісі вантажного авто належать до різного типу. До якого саме типу належить кожна з шин він пояснити не зміг.
Між тим, згідно сайта виробника (
http://dneproshina.dp.ua/products/tyres/8/42) шина ДП-28 має дорожній тип малюнку протектора. Шина Бел-109 згідно сайта виробника (
http://www.belshinajsc.by/catalog/letni ... 85-75r16s/) також має дорожній тип малюнку протектора. Таким чином, вимоги п. 31.4.5.г ПДР при установці на одну вісь вантажного автомобіля шин з різним малюнком, але одного типу мною були виконані і підстави для такого заходу адміністративного впливу, як «усне зауваження» згідно ст. 22 КУпАП з боку інспекторів ДПС відсутні.
Відповідно до ст. 19 Закону України «Про звернення громадян» органи державної влади та їх посадові особи зобов'язані: об'єктивно, всебічно і вчасно перевіряти заяви; невідкладно вживати заходів до припинення неправомірних дій, виявляти, усувати причини та умови, які сприяли порушенням; письмово повідомляти громадянина про результати перевірки заяви і суть прийнятого рішення.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст.5-7 Законом України «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:
1. Організувати повну та всебічну перевірку викладених в заяві фактів та надіслати мені копії матеріалів перевірки;
2. Притягнути до дисциплінарної відповідальності інспектора ДПС Юскевича І.О. за перевищення службових повноважень;
3. Провести з інспектором Юркевичем додаткові навчання стосовно типу шин, що встановлюються на автомобілі з прийняттям відповідного заліку;
4. Дати ґрунтовну та вмотивовану письмову відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст. 20 Закону України «Про звернення громадян».
Кстати, остановили на том же месте, где Вавренюк взял соточку... ох клятое это место, ох невезучее...