Текущее время: 26 мар 2026, 23:58

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 03 авг 2013, 15:26 
Постоялец

Доброго дня усім)
Не часто, можна сказати, взагалі не викладав тут відео спілкування з іДАІ, бо не вбачаю змісту записати відео, викласти на форумі, всі разом обматюкали інспектора, написали одну заяву, отримали відмазку і на тому все скінчилось - галімий піар.
Я якщо почав якусь справу, довожу її до кінця. Наразі веду кілька справ, по одній з яких є результат та формальне тому підтвердження, тому з чистою совістю активного громадянина, можна викласти результат тут.

Події відбувались 12.06.2013 року близько 11 години в районі Центральної Площі у м. Хмельницький.

Йшов з прокуратури (також з приводу пасанів в погонах, але то інша тема), і побачив службовий автомобіль, який стояв рівнесенько під знаком 3.34. Трохи вагався підходити чи ні, бо спішив на роботу, але все ж дістав камеру і вирішив підійти. Усе на відео:

phpBB [video]

Згідно інформації наданої Хмельницьким МВ УМВСУ, інспектором "від*ижджу" виявився - державтоніспектор ВДАІ Хмельницького МВ УМВСУ в Хмельницькій області майор міліції Хмура О.В.:
Сообщение, не относящиеся к теме
Изображение

Минулого року ця особа у формі працівника ДАІ вже притягалась до дисциплінарної відповідальності за схожого роду дії вчинені стосовно одного із наших активістів:
Изображение

Більш детально про цього інспектора можна почитати за посиланням:
viewtopic.php?f=52&t=19646

Мною була написана Скарга на такі дії:
СКАРГА

12 червня 2013 року у проміжку часу із 10:30 до 11:00 в районі перехрестя вул. Гагаріна – пров. Військоматський у м. Хмельницький, службовий автомобіль ДАІ д.н.з. 23 0642 здійснив стоянку в зоні дії знаку 3.34 «Зупинку заборонено».

На службовому автомобілі не була ввімкнена ані аварійна світлова сигналізація, ані проблискові маячки синього та/або червоного кольору, що свідчить про те, що екіпаж ДАІ не здійснював вимушеної зупинки та не виконував невідкладне службове завдання, як це допускають Правила Дорожнього Руху України (далі – ПДР).
В той час, у даному службовому автомобілі знаходилась особа у формі схожій на форму співробітника ДАІ, проте без нагрудного знаку та розмовляла по телефону. Водночас, на протилежній стороні дороги стояло 2 особи також у формі схожій на форму співробітників ДАІ.

Мною було вирішено запитати особу, яка знаходилась у службовому автомобілі, на якій підставі водій даного транспортного засобу здійснив адміністративне правопорушення, проте, побачивши, що мною усі дії фіксуються на відео записуючий пристрій, ця особа не припиняючи розмовляти по телефону, свідомо почала прикриватись ліктем, щоб її неможливо було ідентифікувати.

Після таких ігнорувань я підійшов до інших двох осіб, які стояли на іншій стороні дороги, представився, та запитав чи не бажають вони припинити вчинення адміністративного правопорушення водієм службового автомобіля, на що отримував зухвалі відповіді у грубому тоні.

Не побачивши нагрудних знаків на цих особах, я попросив пред’явити їх, після чого одна особа дістала нагрудний знак із кишені, номер якого був ХМ 0155, проте відмовилась пояснювати чому нагрудний знак не знаходився у спеціально закріпленому для цього місці. Пред’явити службове посвідчення інспектор із жетоном ХМ 0155 також відмовився, та у свою чергу почав безпідставно вимагати від мене паспорт громадянина України.
Пред’явити свої документи я не був проти, так як, на відміну від цих осіб не є правопорушником, проте, я не встиг цього зробити, оскільки даний інспектор здійснив спробу викрасти мій відео записуючий пристрій та висловив принизливу погрозу у мою сторону: «… я тебе відп*жджу зара на*уй …», вчинивши тим самим дії, які не відповідають нормам моралі і права, а також підривають авторитет міліції.

За весь час фіксування мною ряду правопорушень з боку, начебто, представників органу виконавчої влади, на службовому автомобілі так і не була ввімкнена ані аварійна світлова сигналізація, ані проблискові маячки синього та/або червоного кольору та не було припинено вчинення адміністративного правопорушення, а особа яка знаходилась у цьому ж автомобілі продовжувала спілкування по телефону.

Як доказ вищевказаним подіям додаю CD-диск із відеозаписами цих подій, з яких вбачається порушення ПДР водієм службового автомобіля ДАІ, ігнорування зауваження щодо порушення ПДР, відсутність нагрудних знаків у спеціально закріплених для цього місцях на інспекторах ДАІ, відмова припинити вчинення адміністративного правопорушення, тобто сприяння вчинення такому, а також грубе, нетактовне, неввічливе та принизливе ставлення інспектора із нагрудним знаком ХМ 0155 до мене, як до громадянина України, вчинення цим інспектором дії, які не відповідають нормам моралі і права, а також підривають авторитет міліції.

Листом № 6357 від 20.06.2013р. Хмельницьким МВ УМВСУ повідомлено, що в період часу із 10:00 до 12:00 12.06.2013 року, на перехресті вул. Кам’янецька – Гагаріна, в м. Хмельницькому, для охорони громадського порядку та забезпечення безпеки дорожнього руху під час здійснення пішої ходи приватних підприємців ринку «Ранковий сектор Бартер», був задіяний екіпаж на службовому автомобілі ВАЗ-21099, д.н.з. 23 0642, в складі старшого Державтоінспектора ВДАІ Хмельницького МВ УМВСУ в Хмельницькій області майора міліції Хмури О.В. та Державтоінспектора ВДАІ Хмельницького МВ УМВСУ в Хмельницькій області капітана міліції Столаби О.І.
Водночас було повідомлено, що нагрудний знак працівника ДАІ серії ХМ № 0155 належить старшому державтоінспектору ВДАІ Хмельницького МВ УМВСУ в Хмельницькій області майору міліції Хмурі О.В.

Враховуючи інформацію надану Листом № 6357 від 20.06.2013р. Хмельницького МВ УМВСУ, екіпаж на службовому автомобілі ВАЗ-21099, д.н.з. 23 0642 в період часу із 10:00 до 12:00 12.06.2013 року, мав знаходитись на перехресті вул. Кам’янецька – Гагаріна, в м. Хмельницькому, проте, даний екіпаж у зазначеному проміжку часу залишив місце дислокації та знаходився на перехресті вул. Гагаріна – пров. Військоматський, не здійснюючи охорону громадського прядку та не забезпечуючи безпеку дорожнього руху під час здійснення пішої ходи приватних підприємців ринку «Ранковий сектор Бартер», так як, інспектори ДАІ даного екіпажу самі порушували ПДР та громадський порядок, шляхом нецензурної лайки та принизливих висловів у мою сторону, як до громадянина України.

Таким чином, вищезазначеними працівниками ДАІ було допущено ряд порушень, а саме: порушення правил зупинки та стоянки транспортних засобів, порушення вимог Закону України «Про міліцію», порушення вимог Наказу МВС №111 від 27.03.2009 «Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», а також порушення у повному обсязі вимог Наказу МВС № 155 від 22.02.2012 «Про затвердження Правил поведінки та професійної етики осіб рядового та начальницького складу органів внутрішніх справ України».

Водночас, хочу звернути Вашу увагу і на той факт, що наказом начальника Хмельницького МВ УМВСУ №367 від 28.08.2012 року, за нетактовне та грубе поводження з громадянами, майору міліції Хмурі О.В. – оголошено догану.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 40 Конституції України, Законами України «Про інформацію» та «Про звернення громадян»,

ВИМАГАЮ:

1) Встановити водія службового автомобіля марки ВАЗ-21099, д.н.з. 23 0642, який допустив порушення правил зупинки та стоянки, та притягнути його до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.122 КУпАП!

2) Старшого Державтоінспектора ВДАІ Хмельницького МВ УМВСУ в Хмельницькій області майора міліції Хмуру О.В. – усунути із займаної посади за систематичне порушення норм чинного законодавства України і Правил поведінки та професійної етики осіб рядового та начальницького складу органів внутрішніх справ України!

Додатки:
1) Копія листа № 15\Н\2 від 28.08.2012 р. Хмельницького МВ УМВСУ – 1 аркуш;
2) CD-диск із відеозаписами правопорушень – 1 шт.

На що отримав таку відповідь, в принципі, до якої і був готовий:
Изображение

Вирішив направити запит із проханням надати копію Наказу по дисциплінарці:
ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ

Листом № 6566 від 01.07.2013р. Начальником ХМВ УМВСУ повідомлено, що за фактом порушення ПДР з боку водія службового автомобіля «ВАЗ-21099» д\н 06-42, винного притягнено до дисциплінарної відповідальності.

Враховуючи викладене, керуючись Законами України «Про доступ до публічної інформації» та «Про інформацію»,

ПРОШУ:

Надати погоджену копію Наказу (документ) про притягнення до дисциплінарної відповідальності водія службового автомобіля «ВАЗ-21099» д\н 06-42.

А так, як до дисциплінарки я вже не одного ДАЯ наших країв притягав, і був один із них з цього ж Хмельницького МВ УМВСУ, то я ще у березні по іншій справі запрошував такий самий наказ, на що отримав відповідь, що то службова інформація, проте у Хмельницькому Окружному Адміністративному суді представник відповідача не зміг довести ні мені, ні суду, що той документ містить бодай слово службової інформації, але та справа ще не закрита у мене, тому по ній матеріали не викладаю.

І саме тому, що ХМВ УМВСУ отримував вже від мене позов, коли відмовився надавати такий наказ, вдруге вони надали цей документ без проблем:
Изображение

ДОГАНА:
Изображение

Авжеж мене обурив той факт, що у таких діях інспектора не побачили грубої та нетактовної поведінки, тому було написано заяву в Київ на начальника ХМВ УМВСУ, і також в прокуратуру, але звідти не чекаю результатів, то скоріш за все як профілактика буде, щоб надалі так не робили.

Саме тому, вважаю цю справу для себе вдало завершеною.

До речі, у наказі по дисциплінарці вказано, у разі повторення схожих ситуацій начальнику того підлеглого буде також застосовано дисцлиплінарне покарання. А кількома днями раніше я вже написав заяву на ще одних красунів із ХМВ УМВСУ, тому або будуть покривати до останнього, або влетить ще й безспосередньому начальнику ДАЇв)

Кожен міг би діяти по своєму, але я для себе вивів саме таку тактику)

По мірі отримання документів по іншим справам (стараюсь вибивати дисциплінарки), і по мірі закриття своїх справ, я все буду викладати на форумі, інші справи будуть містити більш об'ємне листування ніж тут.

Якщо по скаргам у Київ та Прокуратуру буде результат, я обов'язково викладу все тут, а на разі дякую за увагу)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 авг 2013, 15:59 
Борец

Вот это пример для подражания! Браво! От начал и до конца!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 авг 2013, 17:02 
Борец

молоток трохи зажмурив Хмуру :lol:

саме головне на етапі отримання відписки- писати далі по кругу і не зупинятися,тоді все буде гаразд.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 авг 2013, 17:45 
Постоялец

хмура уебан

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 авг 2013, 21:09 
Постоялец

Андрюша, молодец!!! Поражает твое спокойствие :) Блин, я бы не выдержал, скандал на месте обеспечен был бы. Я уже раз на Хмельницкой ветке предлагал бросить вызов хмурке, на ринг в перчатках. Но, что то нам не последовало встречного предложения от пидарка. Видимо он только в погонах маера такой крутой. Ничего, с таким гонором, не долго ему быть полосатиком, а там без погонов может и пересечемся :evil:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа