нарешті я добрався до дибілів
Завтра відсилаю:
Скарга
3 листопада 2012р. об 10:45 рухаючись власним автомобілем у напрямку м. Жовква, я побачив як 2 інспектори ДПС ДАІ безпідставно зупиняли транспортні засоби з грубим порушенням ПДР на виїзді зі Львова напроти заправки WOG. Патрульний автомобіль Ланос д/н 0203 було припарковано з порушенням п. 15.9 ПДР і проблисковий маячок було вимкнуто.
Коли ж я наблизився до інспекторів, то почув на свою адресу образливі вислови інспектора Явроцького В.В., нагрудний знак ЛВ 0627 на кшталт: «Купіть собі кращий телефон... Та ви неадекватні ... Йдіть знімайте в себе дома...» і т.д. При тому інспектор постійно переходив на крик.
Інспектор Малетич М. Ф., нагрудний знак ЛВ 0637 почав знімати мене на відео двома(!) телефонами. Я повідомив інспектора, що я забороняю йому знімати мене згідно 307 статті Цивільного Кодексу на що він не прореагував, а Явроцький заявив, що вони мають право здійснювати відео зйомку.
Після мого дзвінка у чергову частину ДАІ м.Львова, інспектори сіли у службовий автомобіль і поїхали.
Дії працівників ДАІ вважаю незаконними з наступних підстав:
Закон України «Про міліцію», Присяга працівника ОВС України, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.1991 року № 382, Кодекс честі працівника ОВС України, затверджений наказом МВС України від 11.01.1996 року №18, Етичний кодекс працівника ОВС України, затверджений рішенням колегії МВС України №7км/8 від 05.10.2000 року, вимагають від працівника міліції суворого додержання Конституції України, діючого законодавства України, виконання вимог статутів, які видаються у межах їх повноважень.
Інструкція з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС затверджена наказом МВС №111 від 27.03.2009р., п. 6.25., вимагає «Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками.», а п. 17.2 забороняє працівнику ДПС «використовувати погрозливі чи образливі жести; допускати при спілкуванні надмірний тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, образливі вирази або репліки, погрози;пред'являти неправомірні та незаслужені звинувачення.»
Ст. 307 Цивільного Кодексу забороняє проведення фото і відео фіксації цивільних осіб без їх згоди.
Згідно «ПЕРЕЛІКу технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху»затвердженого наказом №33 мобільним телефоном не можна здійснювати фото і відео фіксацію.
Дорученням Президента України від 1 вересня 2011р. заборонено безпідставні зупинки ТЗ.
Прошу:
1.Провести ґрунтовне службове розслідування по даному факту.
2.Усунути з займаної посади інспектора Явроцького В.В.
3.Притягнути до дисциплінарної відповідальності керівників інспекторів включно з командиром взводу згідно п. 5.3.1, 5.3.12, 5.3.28, 5.4.1, 5.4.6, Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС затвердженої наказом МВС №111 від 27.03.2009р.
4. Надати ґрунтовну письмову відповідь про результати розгляду заяви та вжиті заходи.
5. Згідно ст. 7 ЗУ «Про звернення громадян» прошу не направляти розгляд даної скарги в УДАІ м. Львова і, зокрема, безпосереднім керівникам інспекторів.
Диск відео і аудіо записами додається до заяви.
Зазначу, що у разі уникнення покарання інспекторами, або його неадекватності, а також при спробі керівництва ДАІ вигородити інспекторів, залишаю за собою право подати цивільний позов до суду до УДАІ у Львівській обл. ,а також звертатись до прокуратури і керівництва МВС щодо притягнення винних осіб до відповідальності.