Начальнику управління ДАІ УМВС України
в Миколаївській обл.
Погорєлову Геннадію Васильовичу
вул. Новозаводська, 1-б, м. Миколаїв, 54056,
тел. (512) 21-20-91
Громадянина України
Стрільчука
СКАРГА.
28 грудня 2012 року в 15.30 їдучи по селищу міського типу Веселинове побачив патрульний автомобіль держномер 0064, інспектори якого стоять на перехресті вулиць Одеська та Набережна, тим самим порушують ПДР пункт 15.9 «Г». Я підійшов до інспектора і він запитав чи мене щось інтересує, я йому задав декілька запитань. Після чого інспектор заборонив знімати. На що я відповів, що він в даний час знаходиться на службі і не один нормативно правовий документ не забороняє мені вести відео зйомку його, як держаного службовця. І після декількох хвилин розмови інспектор
почав провокувати мене на конфлікт. Почав вимагати від мене показати документи, а також висловив припущення що я шпигун.
Відповідно до п.2 ст.11 Закону України "Про міліцію", міліція має право перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що засвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, контроль за виконанням яких покладено на міліцію.
Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра громадянина у вчиненні правопорушення.
Я, як законослухняний громадянин вказав інспекторам на правопорушення, та попросив інспектора ДАІ нагрудний знак МІ 0177 Онощенко Сергія Володимировича, скласти адміністративний протокол на водія транспортного засобу інспектора Романюк. Але інспектор Онощенко С.В. ніяк не реагував на моє звернення і через деякий час сів до свого напарника в патрульний автомобіль, та покинули місце правопорушення. Коли патрульний автомобіль почав свій рух назад, я замітив що на транспортному засобі не працюють зовнішні світлові прилади, про що тут же сповістив інспекторам, але і тут вони рішили, що це їх не стосується.
Мною також було зроблено ряд телефонних дзвінків. Перший, до чергового Веселинівського районного відділу, там я вияснив, що дані інспектори не реєструвались в райвідділі. Другий дзвінок, на гарячу лінію ДАІ в Миколаївській області, де мені повідомили, що даний патрульний автомобіль разом з інспекторами повинен знаходитись на дорозі Р-06 на території Вознесенського та Новоодеського районів, але ніяк не в смт. Веселинове. Я так зрозумів що дані інспектори самовільно покинули маршрут патрулювання, для власної наживи на іншій території.
Тому, я змушений, про виявлені мною факти правопорушення, порушення Законів України, наказів та інструкцій МВС України, звернутися до Вас, щоб було проведено детальну перевірку діяльності вказаних інспекторів 28.12.2012 р., та получити від Вас ґрунтовну, а саме головне правдиву відповідь.
На мою думку інспектори порушили:
1. ПДР, а саме ЗУПИНКА І СТОЯНКА пункт 15.9 ґ) на перехрестях та ближче 10 м від краю
перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга;
2. ПДР, а саме 31.4.3. Зовнішні світлові прилади: а) кількість, тип, колір, розміщення і режим
роботи зовнішніх світлових приладів не відповідають вимогам конструкції транспортного
засобу;
3. Наказ N 111 від 27.03.2009, розділ 6. Обов'язки працівників підрозділів ДПС
6.3. Перебувати на визначеному місці несення служби відповідно до дислокації.
9. Розстановка сил та засобів підрозділів ДПС
9.3. Дислокація включає в себе: визначену ділянку дорожньо-шляхової мережі…
9.4. Маршрут патрулювання визначається командиром (начальником) підрозділу ДАІ: { Пункт 9.4 глави 9 доповнено абзацом згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ N 131 ( z0552-11 ) від 08.04.2011 }
18. Порядок залишення місця несення служби працівниками підрозділів ДПС
18.1. Пост або маршрут патрулювання працівник підрозділу ДПС залишає тільки з дозволу або за вказівкою командира підрозділу (чергового) його заступників у таких випадках… Повністю відеозапис зазначеного діалогу знаходиться в Інтернеті за адресою
Враховуючи вищенаведене, прошу:
- призначити проведення перевірки та службового розслідування відносно всіх викладених у цій скарзі фактах порушення законодавства інспекторами ДАІ Онощенко Сергія Володимировича та Романюка;
- провести перевірку діяльності інспекторів ДАІ Онощенко Сергія Володимировича та Романюка з огляду на численні порушення під час несення служби 28.12.2012р. Вжити заходів дисциплінарного характеру до посадових осіб ДАІ;
- за порушення Правил дорожнього руху притягнути до адміністративної відповідальності водія транспортного засобу держномер 0064 інспектора ДАІ Романюка.
- провести перевірку на відповідність інспекторів Онощенко Сергія Володимировича та Романюк займаній посаді;
- провести позачергову атестацію інспектора Онощенко Сергія Володимировича та Романюк з метою встановлення рівня засвоєння ними службових інструкцій, наказів і службових розпоряджень МВС, інших нормативних актів, що безпосередньо стосуються виконання ними своїх службових повноважень;
- надати мені письмову відповідь по суті всіх викладених мною фактів порушень закону у строки, передбачені ЗУ "Про Звернення громадян";
- результати перевірки-надіслати в письмовому вигляді на адресу: Веселинове, Миколаївська обл., 57001.
«29» грудня 2012 року _______________________ Стрільчук М. С.
З.Ы. Відео буде заливається на Ютуб, буде десь через хвилин 30.